Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

15. Plass: Stabæk

Stabæk har vært igjennom en hard periode. Det har innebåret at de har kuttet mange spillere, og flyttet ut fra Telenor Arena.

Tekst av Mats Vold, Foto: Stein Andre Sæther
Lagt ut: 01. April 2012 - 00:50

Apropos Telenor Arena, det var ikke akkurat den beste stadion å komme til som bortesupporter. Allikevel er det litt vanskelig å glede seg over gjensynet med kikkert på Nadderud stadion i tippeligaens dårligste bortesving.

Overganger

Inn
 • Sean Cunningham (Molde, lån)
 • Ricardo Clark (Eintracht Frankfurt, lån)
 • Christer Kleiven (Start)
 • Mads Stokkelien (Start)
 • Stian Sortevik (Hønefoss)
 • Boli Franc (fra Elfenbenskysten)
 • Adnan Haidar (Vålerenga)
 • David Hanssen (Hønefoss)
 • Bjarte Haugsdal (Brann)
 • Sayouba Mande (Akademi i Elfenbenkysten)

Etter å ha kvittet seg med mange dyre lønninger har Stabæk nå hentet inn billigere løsninger. De har hentet «vrakede» tippeligaspillere og spillere som ennå ikke har slått igjennom. Den det naturligvis er knyttet mest forventninger til er Ricardo Clark som er hentet fra tysk fotball. Han har 34 landskamper for USA og kommer fra Eintracht Frankfurt på lån.

Stabæk har også vært smarte når de har hentet spillere fra Tippeligaen. Stokkelien, Kleiven og Haidar har alle vist at de har spisskompetanse samtidig som de allerede har nivået inne. Det kan bli avgjørende!

De mest ukjente navnene er Boli Franc og Stian Stortevik. Dette er allikevel kanskje de spillerne undertegnede har mest tro på. Franc hari treningskampene og første serierunde vist at han har en eksplosivitet uten sidestykke, og kommer til å score mange mål i år. Sortevik er en spiller jeg har fulgt i hele hans oppvekst og vet at han vil ta nivået også i Tippeligaen.

Ut
 • Mikkel Diskerund (Gent)
 • Morten Morisbak Skjønsberg (Norrköping)
 • Johan Andersson (Lillestrøm)
 • Pontus Farnerud (frigitt)
 • Pálmi Rafn Pálmason (Lillestrøm)
 • Jon Knudsen (Fredrikstad)
 • Jørgen Skjelvik (Kalmar)
 • Alain Junior Ollé Ollé (Åtvidaberg)
 • Gilles Ondo (Sandnes Ulf)
 • Marcus Bergholtz (Helsingborg, tilbake etter lån)
 • Haris Skenderovic (kontrakt avsluttet)

På lista over finner man nærmest alle av fjorårets stjernespillere. Bortsett fra Hammer, Eggen Hedenstad og Eiriksson har man mistet nærmest hele startelleveren fra i fjor!

Stallen

Den gamle storscoreren Petter Belsvik kommer til å mønstre laget i en 4-4-2 formasjon.

Keepere

Jan Kjell Larsen var hentet inn som reserve for datidens landslagskeeper, og nå FFK-spiller, Jon Knudsen. Da Knudsen ble skadet i fjor spilt Larsen såpass godt at han forsvarte plassen i store deler av fjoråret. Det ryktes også at Knudsen hadde en solid seiersbonus som medførte at Larsen ble fortrukket.

Stabæk fotball hentet nylig en 18 år gammel keeper fra Elfenbenkysten. Sayouba Mande, som han heter, vil innta rollen som reservekeeper.

Forsvar

Backene er kanskje Stabæk sine sterkeste posisjoner. Eggen Hedenstad og Bjarni Eiriksson er de eneste fra startelleveren fra i fjor som er igjen. I tillegg spilte Tor Marius Gromstad 16 kamper i løpet av fjoråret, og han kommer til å figurere som fast stopper dette året. Han får besøk av Cunningham som er innleid fra Molde.
Forsvarsleddet til Stabæk ser veldig bra ut, men det er også her dårlig dekning dersom det skulle bli skader. Christian Hammer er vel den eneste som kunne vært en reell utfordrer, men han har fått lite tillitt i vinter.

Midtbane

Laget bruker egentlig fire sentrale midtbanespillere til å danne en komplett midtbanefirer. Det er vel kun Haidar som har erfaring fra å spille på kant, og vi tror også han blir plassert på høyrekanten. Vi regner også med at Sortevik plasseres på venstrekanten, mens det er Kleiven og Clark som danner duoen på midten. Sortevik er en spiller med noen små svakheter. Han har en eminent nærteknikk og er en viktig brikke på futsallandslaget. Han er allikevel ikke den raskeste på de første meterne og det kommer til å være svakheten på en eventuell kantplass.
Kleiven blir også spennende å følge dersom miljøskiftet kan hente tilbake litt det han viste i tidligere sesonger for Start. Da var han nemlig en av ligaens beste midtbanespillere. Han kan passe veldig godt sammen med en defensiv ballspiller, som Clark er.

Haidar er også en spiller å dra frem. Gjennombruddshissigheten hans fra midtbaneposisjon er enorm, noe han til og med viste mot Barcelona (!). Problemet hans er dog at han ikke er flink nok til å løfte blikket når han først er i driv fremover. Derfor passer han nok også vel så bra på kanten som han ville gjort sentralt.

Selv om vi tror dette er de som starter skal man ikke se bort ifra om rutinerte David Hansen tar venstrevingplassen fra Stian Stortevik mot FFK i neste match.

Angrep

Boli Franck har vist seg som en kjempesignering. Unggutten fra Elfenbenkysten er eksplosiv og samtidig ekstremt målfarlig. Han kan med det bli nøkkelen til overlevelse for laget fra Bærum. Like imponerende er det også at Boli, etter å ha vært i Norge i åtte måneder, nærmest kan holde en samtale på norsk! Det er ikke vanlig kost fra afrikanske spillere i Norge. Det virker også som om han har funnet en god tone med Stokkelien i intervjusonen, så spørs det bare om de klarer å pusse samarbeidet på banen ytterligere. Begge er hvert fall typiske målscorere vi har tro på.

Trener

Petter Belsvik gikk fra en assistenttrenerstilling i LSK til å bli førstelagstrener for Stabæk. Som spiller har han 159 mål i den øverste divisjonen, noe som fører han til en tredjeplass på «all time-high» listen. 60 av målene har han riktignok også scoret for Bæringene. I tillegg har han tidligere vært assistenttrener i klubben i 2007-08 sesongen. Han har med andre ord spillestil og lagpolitikk i blodet.

Mulig oppstilling

Larsen

Hedenstad, Hammer, Gromstad, Eiriksson

Haidar, Kleiven, Clark, Sortevik

Boli, Stokkelien

One to watch

Franck Boli er mannen å trekke frem. Han har en typisk afrikansk fysikk med eksplosivitet og styrke som hovedegenskaper. I tillegg til det er han ekstremt god til å bevege seg i boksen og dukker opp på riktig plass med sitt giftige distinkt. Han er mannen Stabæk er avhengige av å score mål denne sesongen for å overleve. Det kan jo bli et tungt ansvar på skuldrene til en fersk afrikaner som kan trenge ytterligere tid til akklimatisering.

Treningskampene

Stabæk har generelt gode resultater i treningskampene. De spilte blant annet en meget solid kamp mot et B- preget Valencia. Etter den kampen verserte det også rykter om at Haidar og Sortevik var kalt inn til Spania på prøvespill.

Dom

Stabæk er et litt vanskelig lag å tippe i år. De aller fleste har tippet dem langt nede, og det gjør også vi. Problemet til bæringene er at stallen deres er for tynn. Hadde de ikke hentet inn Sayouba Mande hadde keepertreneren måtte steppe inn dersom det kom en skade på Jan Kjell Larsen.

Førsteelleveren er allikevel god nok til å lage problemer for mang en motstander. Det blir spennende å se om tidligere kjente navn som Stokkelien og Kleiven klarer å levere på det nivået de hadde på sitt beste. Stabæk er ganske avhengige av at spillerne sine er i toppform hele sesongen igjennom. Klarer de ikke det ser det stygt ut. Og enda verre; Tenk om de skulle vært utsatt for flere skadet samtidig!

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Molde
 2. Rosenborg
 3. Aalesund
 4. Brann
 5. Tromsø
 6. Vålerenga
 7. Lillestrøm
 8. Odd Grenland
 9. Viking
 10. Haugesund
 11. Strømsgodset
 12. Hønefoss
 13. Sandes Ulf
 14. Stabæk
 15. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340