Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

11. Plass: Strømsgodset IL

Vi tror Ronny Deilas disipler kommer til å havne på en 11. plass i år.

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 15. March 2012 - 11:27

Etter en 12. plass i 2009 fulgte Godset opp med en 8. plass i 2010 og en 7. plass i 2011. Folk som er selvutnevnte logikere mener kanskje at man skal tippe SIF på en 6. plass for å fortsette klatringen fra tidligere år, men vi tror altså at de plasserer seg som nummer 11. 

Overganger 2012

Inn
 • Mounir Hamoud (Bodø/Glimt)
 • Bardh Shala (Skeid)
 • Adama Diomande (Hødd)
 • Martin Rønning Ovenstad (Mjøndalen)
 • Ole Amund Sveen (Raufoss)
 • Borger Thomas (Bærum)
 • Lars Iver Strand (Vålerenga)
 • Peter Kovacs (Lierse, Belgia)

Det er ikke noe tvil om at SIF har hentet mange gode fotballspillere. Mounir Hamoud er en høyreback som har gjort livet surt for FFK-supportere tidligere, både som Lyn- og Bodø/glimt-spiller. Diomande er hentet fra Hødd, men har også en historie fra Lyn. Han er en ung spiss som scoret 18 mål i Adeccoligaen 2011, og kan vise seg og være (ja, nettopp) en diamant. Shala er også en ung angrepspiller som tidligere var fast inventar i Skeid. Sveen og Thomas har erfaring fra 2. divisjon og det blir spennende å se om de tar nivået. Det vil også være spenning rundt om Strand kan finne tilbake til storheten, og om Kovacs kan levere som han gjorde før han dra til Belgia.

Ut
 • Fredrik Nordkvelle (Brann)
 • Glenn Andersen (Start)
 • Lars Stubhaug (Hønefoss)
 • Kjetil Lundebakken (Trapper ned)
 • Mohammed Abu (Eintracht Frankfurt, Tyskland. Var utlånt fra Manchester City, England, i fjor)
 • Mats Ryghseter (Birkebeineren)
 • Colin N’Kee (Strømmen, lån ut sesongen)
 • Omar Elabdellaoui (Manchester City, England, tilbake etter lån)

På samme måte som det var kvalitet inn er det også en god dose kvalitet ut. De viktigste tapene er Glenn Andersen, Nordkvelle og Abu. Nordkvelle har alltid vært en giftig midtbanespiller som er god for noen mål hver sesong. Det er ingen tvil i at bredden er svekket defensivt ved tapet av Glenn Andersen og fjorårets komet Abu. Lars Stubhaug kan bli en god keeper, men ville vært bak Adam Larsen, og det er riktig å la han gå.

Stallen 2012

Ronny Deila liker å spille en ballinnehavende og offensiv 4-3-3 formasjon.

Keepere

Adam Larsen har blitt et fast inventar også i Ghana sitt landslag og kommer til å ta grep om keeperplassen. Bak han kniver fjorårets tippeligadebutant Herman Rhodén og tilbakevendte Lars Cramer. Cramer var i fjor utlånt til Asker og er en høy og ung keeper. Det kan se ut som han vil ta reservekeeperplassen fra 18-årige Rhodén. Bak i kullissene lurer også 16-årige Borger Thomas som Godset hentet fra Bærum.

Forsvar

Hamoud kommer til å gå rett inn på høyrebacken, mens rutinerte Aas får fjorårets landslagsdebutant Kim Andre Madsen ved sin side på stopperplass. Kometen fra i fjor, Lars Christopher Vilsvik, er en av tippeligaens beste venstrebacker. Ved skader er det nok nyervervelsen Ole Amund Sveen, Krister Aunan og Lars Sætra som må steppe inn.

Midtbane

Midtbanen til SIF holder god tippeligakvalitet og har flere variasjonsmuligheter. Vi tror de kommer til å danne en sentral midtbane med Konradsen og Lars Iver Strand som de dyptliggende spillerne, med Keita framfor seg. Storflor kommer også i år til å briljere op den ene kanten og Kamara kan komme til å spille på den andre. Dekningen sentralt på midten er god med navn som Andrè Hanssen og ikke minst Alfred Sankoh sittende på benken. På kanten kan vi også komme til å få se litt til Bardh Shala og 17 åringen Martin Ovenstad, men vi tror ikke de vil være klare for startelleveren ennå.

I år tror vi at vi skal se veldig opp for Anders Konradsen og Stefan Johansen, som begge er unge spillere med en lys fremtid.

Angrep

SIF hentet i år deres - og Odd Grenlands - tidligere helt, Peter Kovacs. Ungareren kommer helt sikkert til å få spydspissplassen og blir en viktig del av angrepsspillet deres. Han er god både som oppspillspunkt, men også som en måltyv i boksen. Godset har også signert flere angrepsspillere og det gir dem flere strenger å spille på. Diomande fra Hødd er en meget god reserve, mens både Shala og Kamara kan bekle rollen dersom man trenger variasjon. På benken sitter også Eirik Markegård som kanskje flere husker fra cupfinalen - da som spiss for Follo.

Trener

Ronny Deila har fått et sterkt navn i fotballnorge for sin jobb som trener i Strømsgodset. Han er den som først turte å satse på unge spillere i en tid hvor andre klubber handlet dyre spillere an mass, og viste vei for andre klubber. Han har en tydelig spillestil og virker å ha god tone med spillerne. Til tross for sine unge 36 år, har han vært trener i Godset siden han tok over hovedansvaret i 2007, da etter å ha vært assistenten til Dag Eiliv Fagermo.

Deila la selv opp som fotballspiller i 2005 etter å spilt i Viking og Odd Grenland. Vi er litt usikre på om Deila er klar til å ta Godset høyere på tabellen enn før. Han er tydelig god til å motivere spillerne til å prestere foran eget publikum, men finner ikke nøkkelen til å gjøre det samme på bortebane.

Mulig oppstilling

Kwarasay

Hamoud, Aas, Madsen, Vilsvik

Strand, Konradsen

Storflor,  Keita, Kamara

Kovacs

One to watch

Se opp for Anders Konradsen. Konradsen kom fra Bodø/Glimt før sesongen i 2011, og spilte seg rett inn på laget. I sin siste sesong for Glimt ble han toppscorer fra sin midtbaneposisjon med 9 mål. Konradsen var veldig god i fjor og vi tror han kan ta ytterligere steg i år. Det vil gjøre han til en av tippeligaens beste sentrale midtbanespillere, og muligheter for eksport er absolutt til stede. For øvrig en spiller som FFK ønsket i sine rekker, men valget falt i stedet på Strømsgodset.

Treningskampene

Godset har spilt mange treningskamper i år, og det har vært litt typisk oppkjøringspreg over kampene med varierte resultater.

Dom

Strømsgodset fortsetter sin unge tankegang, og sper på med flere talenter. I tillegg har talentene fra før blitt ett år eldre og kommer til å bidra enda mer i år. Fra fjoråret kommer de spesielt til å savne Abu, som kanskje var seriens beste defensive midtbanespiller. De har hentet gode offensive spillere i år og man skal se opp for linken Storflor-Kovacs som kommer til å generere mange mål. Storflor ble fjorårets assist- og poengkonge i Tippeligaen, og det blir nok ikke dårligere i år nå som Kovacs er target. Godset har en god offensiv fotballfilosofi, men mest interessant er kanskje deres evne til å gjenvinne ballen høyt i banen. Dette kan kanskje sammenlignes litt med Barcelona hvor alle spillerne er oppofrende sekundene etter et ballmiss, før laget senker seg i forsvarsposisjon.

Strømsgodset har absolutt kvaliteter til å gjøre vårt tips til skamme, men da er de nødt til å gjøre noe med borteformen. Dersom de ikke blir bedre på bortebane kan de se langt etter en plass på øvre halvdel.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Strømsgodset
 2. Sandes Ulf
 3. Sogndal IL

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340