Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Vålerenga: 3 - 1 (2 - 0)

Effektive FFK

Seieren mot Vålerenga fører oss til en 3.plass på tabellen, og spillerne kan gå i morgendagens 17.mai-tog med hevet hode etter en fin forestilling.

Tekst av Marius Kjølstad, foto: Andreas Diederich
Lagt ut: 16. May 2011 - 18:00

Et effektivt FFK-lag sørget for tidlig 17.mai-feiring i Fredrikstad. Resultatet gir nemlig et noe urettferdig bilde av kampen, som Vålerenga nok vant sjansemessig.

For mens Amin Askar reddet på strek, Cristian Gamboa så vidt headet unna, Boakye både skjøt og headet utenfor og Staw reddet - scorte FFK på et frispark av Joachim Thomassen og et kremmerhus av Tarik Elyonoussi. 2-0 til pause var derfor noe i overkant.

Det ble litt spenning i kampen da André Muri headet inn 2-1, men en gigantisk keepertabbe av Lars Hirschfeld etter 89 minutter sørget for at et fullsatt Fredrikstad Stadion kunne slippe jubelen løs.

Positivt er det å se at FFK i større grad hadde et eget spill enn mot Lillestrøm. Kombinasjonene, gjerne mellom Tarik Elyounoussi og Celso Borges, satt til tider godt. Forsvaret ryddet også godt unna, selv om vi som nevnt nok var noe heldige som kun slapp unna med ett baklengsmål.

Det er imidlertid akkurat dette som kjennetegner lag som havner høyt på tabellen. Vi slipper ikke inn mange mål, og det er ikke kun tilfeldigheter som er årsaken til dette. Etter syv spilte kamper er vi nemlig det laget i Tippeligaen som har sluppet inn nest færrest mål, kun Tromsø er bedre. Dette kommer ikke av tilfeldigheter.

Det er nemlig godt forsvars- og keeperspill som er oppskriften. Sidebackene våre har startet glimrende defensivt i år. Stopperne har også stort sett full kontroll, og forrige runde viste vi bredden der bak når Vidar Martinsen vikarierte og leverte en glimrende kamp.

De negative tingene å ta fra seg fra dagens kamp er litt mer utenomsportslige. Det er trist at noen idioter fra Vålerenga fyrer opp bluss, og det er meget trist og alvorlig at bortetribunene skal ha sviktet. Alvorlige saker som må tas tak i fra klubben sin side.

Men la oss nå glemme det negative. Vi vant, ligger på 3.plass, og både hjemme- og bortesupportere gjorde at stemningen ble elektrisk. Til tider var det faktisk vanskelig å kommunisere med sidemannen, og det skjer ikke ofte på Fredrikstad Stadion. En flott ramme som innledet det som forhåpentligvis blir en like flott 17.mai-feiring for alle sammen!

Til slutt noen tanker fra Mads Hansen:

Hva syns du om dagens kamp?
Vi var særdeles effektive i 1.omgang, og 2-0 var nok litt heldig. I 2.omgang var vi imidlertid klart best.

Hvem syns du var banens beste FFK-er?
Gamboa.

Hva syns du om supporterne på tribunen?
Årsbeste av fansen. Ikke bare Plankehaugen, men hele stadion.

Hvordan var stemningen i garderoben etter kamp?
Stemningen i garderoben var selvfølgelig upåklagelig, med den sedvanlige samba-musikken.

Hva kan bli bedre til neste kamp?
Målet for neste kamp må være å nullstille, for Molde borte blir steintøft.

ffksupporter.net vil benytte anledningen til å ønske alle en god 17.mai-feiring!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340