Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

1. Plass: Molde

20LEgend leverte gull i sitt første forsøk. Nå er det mye press i rosenes by for å gjenskape suksessen, men er det én mann som er vant til å nullstille, så er det Ole Gunnar Solskjær. Vi tror han får med seg spillerne og fører Molde til en ny gullmedalje

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 28. March 2012 - 18:25

Overganger

Inn
 • Even Hovland (Sogndal)
 • Martin Linnes (Kongsvinger)
 • Victor Johansen (Vålerenga)
 • Ola Hermann Opheim (Steinkjer)
 • Emmanuel Ekpo (Colmubus Crew)

Endelig fikk Molde tak i Even Hovland. Sogndølingen de har prøvd å hente i flere overgangsvinduer var en av ligaens beste stoppere i fjor og kommer til å danne et solid stopperpar med Vegard Forren.

Martin Linnes er en unggutt som allerede i år kan se ut til å ha konkurrert til seg høyrebackplassen. En annen unggutt er Victor Johansen som er sønn av NRK-profil Viggo Johansen.

Ekpo er hentet inn for å styrke midtbanen ytterligere og kommer fra Columbus Crew i USA. Nigerianeren har 108 kamper for det Amerikanske laget.

Ut
 • Sean Cunningham (Stabæk, lån)
 • Thomas Holm (Fredrikstad)
 • Knut Dørum Lillebakk
 • José Mota (Busan I’Park)
 • Christian Steen
 • Makhtar Thioune (Karlsruher, utlån)
 • Krister Wemberg (Bodø/Glimt, utlån)
 • Mamadou Gando Ba (frigitt)
 • Torjus Aaland (frigitt)
 • Knut Dørum Lillebakk (Mysen)

Ovenfor har dere beviset på at Molde overhodet ikke er noen kjøpeklubb! Mange spillere har gått ut stadionportene på Røkkeløkka dette året. Overraskende er det at de har valgt å låne ut Thioune til Tyskland, men mest interessant er det at Lillebakk er klar for Mysen!

Stallen

Solskjær sine disipler kommer helt sikkert til å fremstå i en 4-3-3 formasjon.

Keepere

Som i fjor er Espen Bugge Pettersen et soleklart førstevalg mellom stengene. Den tidligere Sandefjordspilleren spilte seg inn i landslagsdiskusjonen allerede før han kom til Molde. Blir han skadet er det 90-modellen Elias Valderhaug som stepper inn.

Forsvar

Med Hovland på plass ser midtforsvaret veldig solid ut. I fjor var det Paulsen Vatshaug som steppet inn som stopper og overrasket hele fotballnorge med sine prestasjoner. Forren derimot har allerede vært markant i flere sesonger. Forren er kompromissløs og har en god fot. Hans svakhet er at han kan slurve litt. Hovland derimot er en veldig rutinert spiller i forhold til alderen og vi tror disse utfyller hverandre perfekt.

På venstrebacken spiller den hjemvendte sønnen Knut Olav Rindarøy. Rindarøy fikk det ikke helt til i Spania og er nå tilbake i hjemlige omgivelser. Som backkollega har han Linnes motsatt. Unggutten ser ut til å ha utkonkurrert den tidligere Lyn forsvareren Magne Simonsen.

Midtbane

Ryktene sier at Magnus Wolff Eikrem har tatt ytterligere steg i år. Unggutten er en av få spillere som virkelig vet hvordan man skal styre en midtbane. Midtbaneleddet er veldig sterkt og det er vanskelig å si hvem som skal opptre sammen med Eikrem. De kommer helt sikkert til å rullere, noe som var en av styrkene til Solskjær og Molde i fjor. Vi tipper dog det blir Ekpo og Hoseth som kommer til å spille mest, men ringreven Berg Hestad vil få en del spilletid han ôg. I tippeligadebuten puttet de også Mathias Moström i en offensiv midtbaneposisjon!

På høyrekanten ser det ut som Gatt får fast tillit i år. I ren Alex Ferguson stil ble han matchet litt forsiktig i fjor, men i år ser han ut til å bli en sentral brikke. Den andre vingplassen er en nøtt. Jo Inge Berget kan plasseres her, men også Mathias Moström i tillegg til at unggutten Tripic kan spille her. Uansett valg blir det en solid offensiv midtbanerekke.

Angrep

Påstand: David Claude Angan er en svært god offensiv spiller.

Rettelse: David Claude Angan er en svært god offensiv spiller helt til han skal avslutte.

Hadde Angan satt halvparten av sjansene sine hadde han vært ligaens toppscorer med god margin. Han kan ikke sløse for mange sjanser i år, for da kommer Chima Chukwu og Berget til å ta plassen hans.

Trener

Det er ikke mange trenere i Norge som henger som posters på mange gutterom. Til og med undertegnede har vel hatt «The babyfaced assasin» på veggen. Gjennom tro tjeneste har han skaffet seg et stort navn i fotballeuropa. Det ser ikke akkurat ut som han har ødelagt navnet sitt ved å starte en karriere som trener. Som kjent tok han Molde til sitt første gull allerede ved første forsøk.

Det finnes de som mener at det har vært stor hjelp fra næringslivet og mange ressurser tilgjengelig. Dersom du som leser er en av de ber jeg deg ta en titt på overgangslistene øverst på siden. Det er et godt eksempel på at Solskjær henter kvalitet, men kvitter seg samtidig med eksisterende spillere. Vi tør påstå at han faktisk gikk i pluss i fjor. At han var en god trener gikk det rykter om fra Manchester United, men han viser seg også svært god på overgangsmarkedet. Overasker det noen? Neppe!

Mulig oppstilling

Bugge

Linnes, Forren, Hovland, Rindarøy

Eikrem, Epko, Hoseth

Gatt, Angan, Tripic

One to watch

Wolff Eikrem er nok en å se opp for også i år. Den kommende landslagspilleren slo allikevel gjennom i fjor og derfor har vi i stedet plukket ut Zlatko Tripic. 92-modellen spilte for Egersund i starten av 2011 og gjorde det så bra at det ble en overgangssaga av de sjeldne. Hareide mente han hadde krav på spilleren, men etter prøvespill i rosenes by valgte han heller Molde. Før Tripic gikk til Egersund hadde han faktisk spilt helt nede i 5. divisjon! Allikevel va han for god i Egersund og klatret like gjerne rett opp til Tippeligaen. Han er rask og har en fantastisk touch. Hans gode løp kommer til å skape mange farligheter for MFKs motstandere i år.

Treningskampene

Molde har flere gode resultater å vise til, deriblant 3-0 mot Spartak Moskva. Samtidig tapte de også mot Raufoss og Kristiansund, så som jeg sier i nesten hvert tips; treningskamper skal man ikke legge så mye i!

Dom

Hva skjer dersom Solskjær virkelig begynner å bruke ressursene han har tilgjengelig? Moille kan faktisk fort bli et nytt RBK i fremtiden. De har kvalitet i alle ledd og spiller en god type fotball. Det er dermed ingen grunn til at de skal levere noe dårligere enn i fjor. Resultatet er at de blir det eneste ikke-trønderske laget siden VIF i ‘84 som vinner serien to år på rad. Hva skjer da med Solskjær? Vi tipper at balløya venter.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Molde
 2. Rosenborg
 3. Aalesund
 4. Brann
 5. Tromsø
 6. Vålerenga
 7. Lillestrøm
 8. Odd Grenland
 9. Viking
 10. Haugesund
 11. Strømsgodset
 12. Hønefoss
 13. Sandes Ulf
 14. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340