Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

7. Plass: Lillestrøm

Penger har de brukt, og målsetningen er å havne rundt 6. plass. Vi tror stasjonsbygda må nøye seg med en 7. plass i år.

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 18. March 2012 - 10:24

Media melder om «hummer og kanari» tilstander etter at investor Per Berg åpnet pengesekken. Det har riktignok vært mange spillere på vei inn, men man skal ikke glemme at det også har vært dyre lønninger motsatt vei. Ei heller tror vi det har vært snakk om dyre overgangssummer. Uansett hvordan det går er det en ting som er sikkert. Vi tror ikke det har blitt nok hummer til at det overskygger den trauste kanarien.

Lillestrøm ligger 13 km øst for Oslo og er en av byene som sist fikk bystatus. Det skjedde så sent som i 1998. Fotballklubben har derimot vært i toppdivisjonen lengst av samtlige uten å rykke ned. De har spilt i Tippeligaen siden 1975 og rykket sist ned en divisjon i 1965! Hele 5 ganger har de tidligere vunnet ligaen, men til tross for å være en av årets overgangsvinnere, tror vi ikke de vil gjøre det i år.

Overganger

Inn
 • Erik Midtgarden (Flora Tallinn, Estland)
 • Isak Scheel (Sogndal)
 • Guy Roger Toindouba (Esperance Sportif, Tunisia)
 • Sead Ramovic (Novi Pazar, Serbia)
 • Palmi Rafn Palmasson (Stabæk)
 • Johan Andersson (Stabæk)
 • Jasper Westerberg (Mjällby, Sverige)
 • Petter Vaagan Moen (Queens Park Rangers, England)
 • Espen Nystuen (Sandefjord)
 • Stian Christensen (hentet opp fra egen juniorstall)

Det har vært aktivitet inn og ut av stadiondøra på Åråsen. Sead Ramovic var topp klasse sist han var på norsk jord, men det går rykter om lite spilletid utenlands. Den samme beskrivelsen kan egentlig festes til Midtgarden, men han dro videre til Flora Tallin og fikk spille der. LSK var oppmerksomme da Stabæk slet og plukket opp både Palmasson og Andersson. Andersson er skadeutsatt, men vil nok gjøre seg mer bemerket enn Palmasson med sin gode førstetouch og eminente teknikk. Westerberg er hentet fra Sverige for å styrke forsvaret hvor også den unge nyervervelsen Scheel vil spille.

Det skal bli spennende å se Guy Roger. Kameruneseren omtales som ganske lik Ogude i spillestilen. En kan aldri si noe helt sikkert om en uakklimatisert, afrikansk spiller, men er han på nivå med Ogude kan han bli sentral fra første spark. Roger vil bli brukt som en defensiv ballfordeler. Nyervervelsen kan bli en profil dersom han vender seg til tempoet.

Når også Petter Vaagan Moen kom inn i stallen er det liten tvil om at stallen er bra. Som vi husker vi fra Brann er Vaagan Moen en målfarlig midtbanespiller. Vi er dog usikre på om laget er styrket i forhold til lik tid i fjor. Da var blant annet Ujah og Nosa i klubben.

Ut
 • Karim Essediri (Ukjent)
 • Stefan Gislason (OH Leuven, Belgia)
 • Edwin Eziodawe (Ukjent)
 • Lars Kristian Eriksen (Odd Grenland)
 • Paul Obiefule (KuPS, Finland. Var utlånt fra Hønefoss i fjor)
 • Pål Steffen Andresen (Ull/Kisa)
 • Henrik Kjelsrud Johansen (Raufoss, tilbake etter lån)
 • Andreas Fjeldstad (Ull/Kisa – kontrakt utløpt)
 • Kristoffer Tokstad (Strømmen – på lån)

Største savnet blir nok frisparkbenet til Essidiri. Eziodawe var Messi i èn kamp for to år siden, men ikke veldig god siden.

Stallen

LSK vil nok fremstå i en tilnærmet 4-4-1-1 formasjon.

Keepere

Ramovic er tiltenkt rollen som hovedkeeper i år. Ramovic har ikke fungert like bra som vi kjenner han fra før. Han må nok skjerpe seg, for utfordrer Logi Magnusson er på vei tilbake fra skade og er ingen hvem som helst.

Forsvar

Nyervervelsen Westerberg blir nok plassert rett på høyrebacken. Det samme Isak Scheel som kommer til å danne et stopperpar med Frod Kippe. På venstrebacken blir det kniving, men vi tror Ringstad blir plassert der. Espen Nystuen vil bli en konkurrent på stopperplass og høyreback.

Westerberg er den første spilleren som sto på blokka til Haglund da han ble ansatt og det er nok knyttet litt forventninger rundt hans person. Han har kanskje ikke virket så overbevisende som enkelte trodde. Det samme kan sies om Isak Scheel. Vi gir Scheel tid til å spille seg varm, men ikke bli overrasket om fjorårets stopperpar Pedersen og Kippe blir å se også i år.

Midtbane

Sentralt finner vi nye Roger som kommer til å være en defensiv brikke. Den med det offensive ansvaret blir Vaagan Moen. På kantene finner vi  Stabækduoen Johan Andersson og Palmi Palmasson.

Den spennende 94modellen, Ohi eller Mathis Bolly kan komme til å ta en plass på venstre midtbaneposisjon dersom Andersson blir plassert i angrepet.

Angrep

Den mest logiske konstellasjonen for oss er å ha Bjørn Bergman Sigurdarson som den tilbaketrukne spissen og Fredrik Guldbrandsen som spydspiss. Islendingen Sigurdarson er en spiller dere vil merke dere i år. Han har mange gode offensive kvaliteter og skaper mange sjanser for makkeren sin. Guldbransen på sin side er sønnen til den tidligere fotballspilleren Tom. Fredrik er ekstremt godt rustet fysisk og har til tross for lav høyde en enorm hurtighet og styrke. Han kommer seg på den måten frem til mange sjanser, men har til nå ikke fått det helt til å løsne. Dersom han ikke knekker den koden i starten spørs det om trenerteamet er tålmodige med han. Skulle de ikke være det blir nok alternativet og sette Sigurdarson opp med Johan Andersson bak seg.

Trener

Magnus Haglund kommer fra svenske Allsvenskan og Elfsborg. Han førte Elfsborg til en tredje plass i fjor, men da hadde han også betydelige ressurser tilgjengelig. Han førte allikevel klubben til gull tilbake i 2006. 

Mulig oppstilling

Ramovic
Westerberg. Scheel, Kippe, Ringstad
Palmasson, V. Moen, Toindouba, Andersson
Sigurdarson
Guldbrandsen

One to watch

Se opp for Fredrik Guldbrandsen. Han er fra egen juniorstall og har et stort potensiale. Han kommer til flere sjanser i løpet av kampene og dersom det først løsner kan det bli en ketchupeffekt. Han minner litt om Michael Mifsud i stilen, men er kanskje enda litt sterkere. Begge angrepsspillerne er talentfulle, men vi tror Guldbrandsen er den som får det største gjennombruddet i år.

Treningskampene

Vi trekker tiden tilbake et år. Datoen er 20.03.11 og Lillestrøm stiller opp i Telenor Arena etter en grusom oppkjøringsperiode. Da alle forventet en klar seier til Stabæk, var det Lillestrøm begynte å score. De stoppet ikke før det sto 0-7 på tavla.

Teksten over er bare et bilde for å illustrere tabben folk begår for å dømme noen etter treningskampene. Det beskriver også grunnen til at vi ikke gidder å legge så mye i at LSK ble rundspilt av Brann på La Manga. Det har også blitt tap mot Molde og IFK, men det med av det mer knepne slaget. Haglund har også selv uttalt at han har trent spillerne veldig hardt og forventet dårlige resultater.

Dom

Det begynte å bli gammelt og traust i LSK forsvaret, og kanarifansen er nok «scheeleglade» for å ha fått litt friskere blod inn.

Med både Andersson og Petter V. Moen på plass vil det også komme flere mål fra midtbaneposisjon. Allikevel mangler den notoriske målskåreren de hadde i Ujah. Det kan være at Guldbrandsen kan ta denne rollen dersom det virkelig løsner.

Til tross for en litt dårlig oppkjøringsperiode virker det som at optimismen rår i stasjonsbyen. De har gjort mange kjøp som på papiret er gode. Stallen er solid, men vi tror at mangelen på målgarantisten gjør at de ikke når helt til topps, og ender på en helt ålreit 7.plass.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Brann
 2. Vålerenga
 3. Lillestrøm
 4. Strømsgodset
 5. Sandes Ulf
 6. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340