Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

13. Plass: Hønefoss

Forrige gang Hønefoss rykket opp til Tippeligaen, gikk det rett ned igjen. Vil historien gjenta seg? Eller har de lært fra forrige gang?

Tekst av Mats Vold, Foto: Sjur Stølen
Lagt ut: 21. March 2012 - 23:43

Hønefoss er det andre av de to nyopprykkede lagene. Tidligere har vi tippet Sandnes Ulf på en 14. plass og vi tror det blir kvaliken de nyopprykkede lagene vil krige om. Sist Hønefoss var i ligaen kjøpte de spillere over en lav sko, og det virket som de kjøpte en spiller på grunn av navnet uten å vurdere om det var behov for vedkommende. Det ser ut som de har lært av sine feil, og nettopp gode signeringer gjør at vi tror at de trekker det lengste strået denne gangen.

Overganger

Inn
 • Arnor Adalsteinsson (Breidablik, Island, lån gjort permanent)
 • Lars Stubhaug (Strømsgodset)
 • Christoffer Dahl (KFUM)
 • Heiner Mora (Santos de Guapiles, Costa Rica. Var utlånt til Saprissa, Costa Rica, i fjor)
 • Riku Riski (Widzev Lodz, Polen)
 • Roope Riski (Cesena, Italia, lån ut juli)
 • Mats-André Kaland (Fyllingsdalen, lån ut sesongen)
 • Vegard Gjermundstad (Sogndal)

Navnet Riski er det like greit å merke seg med en gang. Riku Riski, som er hentet fra Polen, er den spilleren som har markert seg mest til nå, mens lillebror periodevis har vært skadet. Storebror har vært lysende i treningskampene, så gjenstår det å se om lillebror Roope holder det samme nivået.

Cristoffer Dahl kan også bli en interessant spiller. På lik linje med Lajaab i VIF kommer han fra andre divisjon og er en landslagsspiller i Futsal. Ellers er Vegard Gjermundstad den eneste av de innhentede som tidligere har erfaring fra Tippeligaen. Han spilte i Sogndal, og går samme vei som Rune Bolseth gjorde før han.

Lars Stubhaug sto et stykke bak i keeperkøen i Strømsgodset. Han er allikevel en talentfull keeper som vil konkurrere med Clarke fra første stund. Det er også knyttet spenning til Heiner Mora. Han er en Costaricansk høyreback/-kant med landskamper for fedrelandet. Mora har også tidvis vist Costaricansk magi i treningskampene.

Ut
 • Thomas Solvoll (Birkebeineren)
 • Ismet Duracak (Ukjent)
 • Paul Obiefule (KuPS, Finland. Var utlånt til Lillestrøm i fjor)
 • David Hanssen (Stabæk)
 • Lennart Steffensen (Jevnaker)
 • Kjetil Byfuglien (Jevnaker)
 • Stian Sortevik (Stabæk)
 • Vamouti Diomande (Ukjent)

Ingen iøyenfallende store tap. Obiefule har erfaring de kunne dratt nytte av. Ellers skal man legge litt merke til Stian Sortevik. Han fikk vist seg litt i Hønefoss før han dro videre. Det vil komme mer om han når vi skal tipse om Stabæk.

Stallen

Mye tyder på at Hønefoss i år vil representeres i en 4-4-2 formasjon.

Keepere

Nevnte Stubhaug var ansett som et stort talent, og dro tidlig til Everton. Etter å ha returnert til Strømsgodset som 19-åring ble konkurransen stor, og Stubhaug ble veid for lett. Nå skal han ta opp hanskene for å danke ut Steve Clarke i Hønefossburet.

PS: De siste meldingene forteller oss at det er Clarke som har vunnet duellen og stiller som førstekeeper.

Forsvar

Det skal en del til for at det ikke blir Lars Lafton og Kristjan Örn Sigurdsson som kommer til å danne midtstopperparet dette året. Vi mener laget er ganske avhengige av at disse to klarer å tette igjen bedre i 2012 enn de gjorde i 2010 dersom Hønefoss skal holde seg. For å klare det vil de få hjelp av sidebackene Kevin Larsen og finnen med det deilige navnet Arnor Sveinn Adalsteinsson. Det kan være at Adalsteinsson blir benket dersom løsningen blir å sette Mora på back, men slik ting ser ut nå kommer Costaricaneren til å spille høyrekant. Det viker også å være relativt dødt løp mellom Groven og Kevin Larsen på venstreback, men vi tror venstrefoten til Larsen sikrer han plassen.

Midtbane

Sentralt finner vi to gamle tippeligakjenninger. Der starter nemlig Helge Haugen (tidligere Brann og Tromsø) sammen med Rune Bolseth (tidligere Sogndal). Her er det en god porsjon løpskraft i Haugen, og en slepen pasningsfot i Bolseth.

Kantene til Hønefoss vil helt sikkert bli deres giftigste angrepsvåpen. Det Riku Riski har vist i treningskampene har virkelig vært imponerende. Imponerende er det også at Hønefoss klarte å hente brødrene Riski, som begge må anses som store talenter. Riku Riski er en rask kant som kan betegnes som en skaper. På motsatt side finner vi en annen skapertype i Heiner Mora. Mora, som opprinnelig er back, har spilt på høyrekanten i forsesongen og har gjort sine saker bra der. Motstanderlagene må gjøre jobben sin på analyserommet og forberede backene sine før de entrer AKA stadion.

Angrep

Kevin Beugre synes å være selvskreven. Vi husker han godt fra Adeccoligaen i fjor hvor han imponerte. 92-modell har allerede landskamper for Elfenbenskysten sitt U23-landslag.

Ved siden av seg tror vi han får Mendy, men Mendy får hard konkurranse fra De Vita Jensen. Mendy var toppscorer i Nybergsund året han ble hentet og har bevist at han har målscoreregenskapene intakt. Nybergsund har jo allerede levert en storscorer i Ojo, så kanskje Mendy blir den neste?

Trener

Leif Gunnar Smerud blir beskrevet som en veldig dyktig trener. Han ble i fjor tildelt prisen som årets unge trener i Norge etter å ha ført Hønefoss til første plass på første forsøk. I tillegg til UEFA A-lisens har han også en psykologiutdannelse, noe vi ser på som en spennende kombinasjon. Han måtte tåle litt kritikk for måten Hønefoss fremsto i fjor, men lyktes allikevel. Det kan være at den defensive tankegangen var et genitrekk fra Smerud for å terpe forsvaret og klargjøre klubben til eliteserien.

Vi har tro på at Smerud kan ta ligaen med storm!

Mulig oppstilling

Clark

Adalsteinsson, Lafton, Sigurdsson, Larsen

Mora, Haugen, Bolseth, Riski

Mendy, Beugre

One to watch

Uten tvil Riku Riski. 23-åringen har allerede vært banens beste i flere av Hønefoss sine treningskamper. Han beskrives som en hurtig ving som kommer til mange sjanser. I tillegg til å skape mye for seg selv, vil han også få flere assist i løpet av sesongen.

Treningskampene

Hønefoss er et av lagene som slo FFK tidligere i vinter, men ellers har de levert på det jevne. Utifra treningskampene er det ingen ting som tyder på at de skal gjøre tipset vårt til skamme på samme måte som Sandnes Ulf.

Dom

Noen FFK-supportere husker kanskje høstdagen i Hønefoss da FFK vant kvaliken i 2010. Den kvelden viste oss at Hønefoss i hvert fall ikke skal regne med for mye trykk fra tribunene. Drar du på AKA arena skal du ikke se bort i fra at du fint klarer å høre megafonen til Jonas Rønning i hjemmesvingen.

De skal allikevel få noen plusser. De har individuelle offensive ferdigheter i Beugre, Riski(ene?) og Mora. Dette lukter mål. Men risk(i)en er at HBK ikke klarer å tette igjen i år heller. Lafton begynner å dra på årene, og Örnen er ikke lenger så stabil på toppnivået han ofte viste i Bergen.

Vi tror at de offensive kvalitetene til Hønefoss, blandet med litt god gammeldags forsvarstrening med Smerud, vil føre dem over Sandnes Ulf.

Noe som vil gi dem en sikker plass og gjensyn i 2013.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Brann
 2. Tromsø
 3. Vålerenga
 4. Lillestrøm
 5. Viking
 6. Haugesund
 7. Strømsgodset
 8. Hønefoss
 9. Sandes Ulf
 10. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340