Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

3. Plass: Aalesund

Tidligere har Kjetil Rekdal selv hevdet at han har levert coaching i verdensklasse. Nå mener vi også at han har blitt en trener av høy klasse og tiden er inne for å ta Aalesund helt til toppen av norsk fotball.

Tekst av Mats Vold, Foto: Rolf B. Gundersen
Lagt ut: 24. March 2012 - 19:53

Overganger

Inn
 • Leke James (Julius Berger)
 • Adam Sellami Honningsvåg (egen juniorstall)
 • Hugues Wembangomo (Sarpsborg)
 • Tremaine Stewart (Portmore United)
 • Enar Jääger

Det har lenge vært snakk om at Aalesund mangler en målgarantist for å levere jevnlige, gode resultater. De har varslet at de har kapital tilgjengelig for å forsterke angrepsleddet og fikk nylig et nei fra Odds Torgeir Børgen. Aafk hentet da det ubeskrevede bladet, Tremain Stewart, fra Jamaica. Spissen har landskamper for hjemlandet.

I tillegg til Stewart har Rekdal valgt å signere Leke James, men James er ikke akkurat ti millioners spissen AAFK skulle hente. James ble faktisk hentet etter et litt spesielt prøvespill. Det var en fisker fra Aalesund med forbindelser til Nigeria som fikk presset igjennom et testspill for Leke. Fiskeren betalte til og med reisen. Det er et lite stikk til klubber i Norge som arrangerer prøvespill til tusenvis av kroner, også kommer det en helt vanlig fisker og treffer bedre enn dem alle!

Ygg kan vise seg å være et godt kjøp. En spiller som har vært fast på yngre landslag og allerede vist seg frem i Tippeligaen for Sarpsborg.

Ut
 • Solomon Okoronkwo (frigitt)
 • Jonas Sandqvist (Örebro)
 • Pablo Herrera (frigitt)
 • Sverre Økland (frigitt)
 • Didrik Fløtre (frigitt)
 • Magnus Solevåg (frigitt)
 • Robert Sandnes (Selfoss)

Det er ingen store tap i forhold til fjorårssesongen, annet enn at Herrera muligens hadde styrket bredden. Sverre Økland og Didrik Fløtre var spillere man hadde tro på, men som aldri klarte å levere som man håpet. Økland er faktisk bare 18 år og har tidligere vært ønsket av blant andre Aston Villa.

Stallen

Mye tyder på at Aafk vil representeres i en 4-2-3-1 formasjon.

Keepere

Andrè Lindegaard ble i fjor solgt til de røde i Manchester. Da uttalte Rekdal at det ikke var behov for en erstatter i og med at han allerede hadde en ungutt av samme kaliber i stallen. Grytebust har kanskje ikke vist seg som en like jevn og god keeper som dansken. Allikevel er det ikke tvil om at gutten har en lys fremtid i fotballverdenen. 23-åringen kan fort bli en av de beste keeperne i ligaen i år.

Forsvar

Aalesunds kaptein, Arnefjord, kommer til å danne et solid stopperpar med det evige talentet, Jonatan Tollås Nation. På venstrebacken finner vi den gamle østfoldbeboeren Jo Nymo Matland. På den andre backen er det litt mer usikkert. Vi trodde at Ygg var hentet for å ta en plass der Edvard Skagestad som konkurrent, men nylig ble også Enar Jäger klar for klubben nok en gang. Han tar dermed trolig høyrebacken.

Midtbane

Den første som bør trekkes frem er Michael Barrantes. Når han er i form leverer han bedre enn noen annen midtbanespiller i ligaen. Spesielt offensivt fungerer alt når han er i flyten, enten det er skudd fra distanse eller 100 meters lange pasninger. Barantes kommer helt sikkert til å ligge i den offensive tierrollen. Bak seg er det egentlig meningen at han skal få Jason Morrisson og stortalentet Fredrik Ulvestad. Nå viser det seg at Ulvestad har fått kyssesyken og kommer til å være satt ut av spill de første serierundene. Det er alltid usikkerhet rundt kyssesyken, noe som vil bety at det også er uvisst hvor lenge han blir bort. Med ett blir den plassen ganske åpen og det vil knives mellom Fredrik Carlsen og Peter Orry Larsen.

På kantene spiller ungkalven Myklebust på høyresiden og Demar Phillips motsatt.

Angrep

Magnus Sylling Olsen har gjort det gjevt over helt ok i denne rollen tidligere. I dag har han hard konkurranse fra Leke James og den nye Jamaicaneren. Vi tror Stewart blir foretrukket, men kanskje Rekdal noen ganger ønsker å fremstå mer «Leke(nt)» ?

Trener

Kjetil Rekdal er en ringrev i fotballsirkuset. Den tidligere landlagskapteinen blir sett på som en slu taktiker og var ofte nevnt i diskusjonen som landslagstrener. Med han ved roret har Aalesund gått fra å være et heislag til et stabilt tippeligalag. Det ser også ut som de kan ta et ytterligere steg og kan bli et lag som til stadighet snuser på medalje.

Mulig oppstilling

Grytebust

Jääger, Tollås, Arnefjord, Matland

Ulvestad/Carlsen, Morrison

Barrantes

Myklebust, Stewart, Phillips

One to watch

Ulvestad ventes å ta store steg, men nå har han blitt syk på ubestemt tid. Derfor velger vi nok en gang å trekke frem Michy Barrantes. Han er den største attraksjonen i tippeligaen, og kan være den kreative kraften i angrepet. I tillegg er han en fantastisk avslutter og bommer sjeldent på mål. Det lukter farligheter når han har ballen i motstander sin sone.

Treningskampene

Aalesund har nok hverken scoret eller sluppet inn mer mål enn andre lag har gjort i oppkjøringen. Ikke har de heller vunnet flere kamper. Allikevel har de gjort det vel så bra som de fleste andre fordi de nærmest kun har møtt gode lag. Der andre TL-lag ofte har spilt mot 2. divisjonsmotstand og TL-rivaler, har Aafk levert mot lag som Twente, Anzhi og Shaktar Donetsk.

Dom

Aalesund ser sterkere ut enn noen gang. De vant cupen i fjor og havnet til slutt på en litt skuffende 11. plass, men i 2010 var de derimot helt oppe på en fjerdeplass. En skal også tenke på at de i tillegg til cup og serie spilte i Europa, noe som kan ha kostet dem viktige poeng i serien.

Laget er i år avhengige av at Stewart eller Leke James leverer på spissplass. Ifølge ledelsen der oppe så har de ikke svidd av for mye penger på Nigerianeren og Jamaicaneren. Det betyr at det er midler til stedet som sikkert ikke kommer til å brenne i lomma dersom ingen av de innfrir.

Kjetil Rekdal ser ut til å lykkes med å bygge opp tangotrøyene sten for sten. Vi tror dette er året de når opp til medaljeplassen og får en fin 3.plass.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Aalesund
 2. Brann
 3. Tromsø
 4. Vålerenga
 5. Lillestrøm
 6. Odd Grenland
 7. Viking
 8. Haugesund
 9. Strømsgodset
 10. Hønefoss
 11. Sandes Ulf
 12. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340