Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

4. Plass: Brann

Vi tror Brann gjenskaper 4. plassen fra i fjor.

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 16. March 2012 - 23:29

Ikke visste de den gangen for ett hundre og fem år siden, at sportsklubben de stiftet skulle skape så mye engasjement i en by. I en regntung hverdag er det mang en Bergenser som lar følelsesregisteret bli styrt av hvordan laget gjør det på banen. Gullet har egentlig alltid skullet kommet hjem vært år. Problemet er bare at hvis man ser bort ifra sesongen for fem år siden, har det ikke akkurat ofte klart å finne veien dit.

Overganger

Inn
 • Fredrik Nordkvelle (Strømsgodset)
 • Tomasz Sokolowski (Viking)
 • Erdin Demir (Trälleborg, Sverige)
 • Øystein Øvretveit (Egen juniorstall)
 • Markus Jonsson (Panionios, Hellas)
 • Amin Askar (Fredrikstad)
 • Oumar Niasse (US Ouakam, Senegal, lån ut juli)

Det er veldig mye kvalitet som er hentet inn til Brannfansen i år!

Slikt blir det gullsnakk av i Bergen. Sokolowski og Nordkvelle er begge midtbanespillere som kunne gått inn hos de fleste lagene i Norge og gjort en god jobb. Der Sokolowski kan ligge bak og strø pasninger vil Nordkvelle kunne gjøre smarte løp, og sammen kan de være gode for flere mål.

Brann har tatt vår høyreving, Amin Askar, for å styrke høyresiden sin ytterligere. På den andre siden har de også handlet bra, og oldboysen Fakiri blir nok byttet ut med Erdin Demir på venstrebacken. Demir ble hentet fra Sverige før sesongen og er en moderne backt med gode offensive bidrag. Vi har også lagt merke til ham i forsesongen, og tror Demir kommer til å bli veldig god. Fra Sverige kommer også Markus Jonsson. Det vil si, han er svensk, men spilte sist i Hellas. Jonsson er ikke noe mindre sjeldent enn en midtstoppertype som har kallenavnet «Mr. 100%». Dette grunnet sin treffsikkerhet fra straffemerket.

Samtlige av de nevnte signeringene vil gå rett inn å konkurrere om plassene. Det vil også Niasse gjøre. Sengaleseren er en god spiller, men kommer til å slite med å ta spilletid fra Ojo. I og med at han er på lån er han nødt til å få tid for å vise seg frem, og kan derfor komme til å utfordre plassen til en av vingene. Niasse er spennende og har allerede vist seg frem med et kanonmål mot Åsane. Spennende er også keeperen Øvretveit som nylig ble tatt ut på Norges G18-landslag.

Ut
 • Carl-Erik Torp (Legger opp)
 • Bjørnar Holmvik (Sandnes Ulf)
 • Bjarte Haugsdal (Stabæk)
 • Håkon Opdal (Ukjent)
 • Yaw Ihle Amankwah (Sandefjord)
 • Diego Guastavino (Ukjent)
 • Tadas Labukas (Ukjent)
 • Maxi Bajter (Penarol, Uruguay, tilbake etter lån)

Carl Erik Torp har kjempet for å komme tilbake fra den grusomme hendelsen mot Sogndal i fjor. Dessverre, både for sin egen del og norsk fotball, hans egen kropp tvunget ham til å legge opp.

Av spillere som var fast på laget i fjor forsvinner også Guastavino og Holmvik. Holmvik går for øyeblikket skadet i Sandnes, mens «Gustav» mest sannsynlig har hørt på konas ønske og dratt hjem.

Stallen

Stallen til Brann er lagd for 4-5-1

Keepere

Piotr Leciejewski gjorde seg først bemerket for godt spill da Sogndal spilte seg opp fra Adecco. Han åpnet litt usikkert da han først fikk sjansen for Brann, men har spilt på seg mer og mer selvtillit. Styrkene hans er utvilsomt reaksjonene og rekkevidden, og han er en matchvinnertype.

Vi tror det er en jevn kamp mellom G18 aktuelle Øvretveit, og Jørgen Mohus (21) om reserveplassen. Mulig er Mohus en hårsbredd foran.

Forsvar

Med kloke signeringer virker lagdelen betydelig styrket. Demir blir som nevnt en av de beste venstrebackene i ligaen. På motsatt side har Sævarsson nesten blitt bedre og bedre for hver sesong som har gått og har viktige bidrag offensivt. Zsolt Korcsmar er nok sikker på en stopperplass, men makkeren hans er vi dog litt usikre på. Vi tror nyervervelsen Jonsson tar den, men han har konkurranse fra Grorud og Kalvenes.

Midtbane

Etter inntredenen til Sokolowski er vi sikre på at han kommer til å danne en svært god stamme på midten sammen med Austin. Austin ble kåret til ligaens beste midtbanespiller i fjor, og har utpregede kvaliteter i gjenvinningsfasen. I tillegg til det har han en utsøkt pasningsfot, og kan starte flere angrep.

I den offensive trioen tror vi Skarsfjord tør å plassere Nordkvelle sentralt med Askar og Bentley på hver sin side. Her er det verdt å merke seg at det virker som Skarsfjord noen ganger har en (for noen av oss uforståelig) forelskelse i Erik Mjelde. Mjelde er absolutt en god og anvendelig spiller, men vi mener at Nordkvelle og nevnte kanter bør prioriteres. Personlig skulle vi også gjerne sett stortalentet Fredrik Haugen foran i køen. Muligens også Kristoffer Larsen som har et fantastisk finteregister.

Angrep

Brann spiller med en spiss, og det er ingen tvil om at Ojo kommer til å være det selvskrevne alternativet. Ojo var en av de (om ikke den) beste spissen(e) i Tippeligaen i fjor. Han er sterk som en okse, god i duellene og har en bra skuddfot.

Vi håper også at Oumar Niasse får prøve seg. Det han har vist i treningskampene har vært veldig positivt, og han kan bli en fin tilvekst til årets Tippeliga.

Trener

Rune Skarsfjord ble i fjor periodevis slaktet av enkelte Brannsupportere for sin spillestil og manglende tillit til talenter. Allikevel har han gjort kritikkene til skamme. Skarsfjord tok over et synkende Brannlag midtveis i 2010 og førte de til NM-finale og nesten til medaljeplass året etter. Brann ble av mange tippet rett ned i fjor, og med sin fine plassering i ligaen ble Skarsfjord kåret til årets trener. Vi skal nevne at foruten å være trener har Skarsfjord hatt alt sportslig ansvar, da Brann gikk over til en modell uten sportssjef.

Skarsfjord representerer også trenerstanden med karisma og godt humør. Hvem husker vel ikke dunkene han hadde på brystkassa på Fredrikstad stadion, i et forsøk på å illustrere Guastavinos handssituasjon?

Mulig oppstilling

Leciejewski
Sævarsson, Zsolt, Jonsson, Demir
Austin, Sokolowski
Askar, Nordkvelle, Bentley
Ojo

One to watch

Se opp for Kristoffer Larsen. Larsen kommer nok ikke til å være en av de beste spillerne  hverken på Brann eller i Tippeligaen. Allikevel er han en «showfigur» som kan gjøre det uventede, og vil underholde flere enn Branns tilhengere. Vi håper han får tillit til å vise seg frem.

Treningskampene

Høydepunktet er åpenbart nedsablingen av Lillestrøm. Ikke bare endte kampen 5-1, men stasjonslaget ble regelrett nedsablet, og kunne tapt mye mer. Bortsett fra det har ikke resultatene vært all verden blant annet med tap for Sarpsborg og Haugesund.

Dom

I fjor tapte Brann 3-1 mot Nest-Sotra i generalprøven og ble slaktet før sesongstart. I år har heller ikke treningskampene gitt de beste resultater, men vi tror de vil gjøre en like god sesong som i fjor. Brann har ingen tydelige svakheter, og har en x-faktor i publikummet. Dersom samspillet mellom den offensive kvartetten fungerer, kommer det til å generere mange mål. Så Brann kommer til å kjempe om medalje til siste stund, da det blir jevnt i toppen også i år. Det blir nok igjen bare nesten, og den sure fjerde plassen blir et faktum.

PS: Austin har fortsatt ikke signert på kontraktsforslaget klubben har presentert. Onde/gode tunger skal ha det til at han ønsker seg utenlands. Dersom Brann skulle godta et bud (vil nok kreve en usannsynlig høy sum) i sommer, forsvinner en viktig brikke i lagets fundament.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Brann
 2. Vålerenga
 3. Strømsgodset
 4. Sandes Ulf
 5. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340