Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

8. Plass: Odd Grenland

Odd lever videre på en medgangsbølge, men hvor lenge vil den vare?

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 23. March 2012 - 22:37

Avslutningen av fjoråret var en virkelig god reise for Odd. Etter å ha tapt 7-0 mot Rosenborg i 21. serierunde, gikk de ubeseiret resten. I tillegg var ni av de ti siste kampene trepoengere. Det typiske resultatet da er at det blir en god start også i årets sesong. En skal ikke bli overasket om Odd ligger høyt oppe etter første halvdel av årets sesong. Allikevel tror vi ikke det er nok kvalitet i laget til å beholde denne posisjonen.

Overganger

Inn
 • Lars Kristian Eriksen (Lillestrøm)
 • Adem Güven (Kongsvinger)
 • Fredrik Oldrup Jensen (Egen juniorstall)

I likhet med en annen klubb vi kjenner litt til, så sliter Odd litt økonomisk. De leverte også en god sesong i fjor og hadde ikke behov for de store overgangene. Lars Kristian Eriksen er et kjent navn i norsk fotball, men ikke en signering det lukter fugl av. Kanskje en av ligaens mest overvurderte backer? Jeg mener, han får jo tross alt spille.

At Odd har valgt å hente Adem Güvenk kan faktisk fort bety nedrykk. Ikke fordi gutten er dårlig, men fordi han har en merkelig forbannelse over seg. Bare hør på det her:

 • 2007 - Güven rykker ned med Raufoss.
 • 2008 - Güven rykker ned med HamKam.
 • 2009 - Güven rykker ned med HamKam.
 • 2010 - Güven rykker ned med Kongsvinger.

Det er fire år på rad med nedrykk det. En statistikk som aldri er positiv for en spiller å ha i bakhodet. Sett bort ifra dette så er Güven en teknisk kantspiller med gode skudd. Allikevel tror vi ikke han forsterker førsteelleveren nevneverdig.

I tillegg til nevnte spillere har Odd også signert Niklas Gunnarsson. Den unge stopperen har vært veldig god på Odd sitt reservelag og spilt i blant andre Watford. Gunnarsson var også ønsket av andre klubber i Norge og ble til slutt finansiert gjennom Odd sitt eget «jeg er med» prosjekt, kalt «min spiller».

Ut
 • Tommy Svindal Larsen (Legger opp)
 • Håvard Storbæk (Haugesund)
 • Ulf Riis (Pors)
 • Magnus Myklebust (Kongsvinger)

Svindal Larsen, Myklebust og Storbæk er alle spillere som er utfordrere til Odd sin startellever. Odd håper nok at Gunnarsson skulle ta over utfordrerposisjonen til Svindal Larsen. Klarer han ikke det, vil vi påstå at stallen er ørlite svekket.

Stallen 2012

Mye tyder på at Odd Grenland i år vil representeres i en 4-3-3 formasjon. De er gode til å spille en internasjonal 4-3-3 med brede indreløpere som dobler/ tripler på kant.

Keepere

Andrè Hansen kom til Odd fra Lillestrøm, og unggutten har vist seg å være veldig god. Han kan på sikt blir en reell utfordrer til landslagsplassen. Som utfordrer har de fortsatt Andreas Lie. Lie er en også relativt ung og har god erfaring i Tippeligaen. Dette er et godt ledd i Skienslaget!

Forsvar

Med nyervervelsen Gunnarsson på plass er denne lagdelen relativt sterk. Gunnarsson kommer til å konkurrere med Fredrik Semb Berge og Morten Fevang om en plass i midtforsvaret. Lars Kristian Eriksen er hentet inn til å utfordre venstrebackplassen, men vi tror Addo klarer å beholde den. Høyrebackposisjonen er Steffen Hagen sin.

I tillegg lurer unggutten Emil Jonasen. 93-modellen er et veldig stort talent og kan bli en fargeklatt i maskineriet fra Telemark.

Midtbane

Ganske sikkert vil vi finne Magnus Lekven som den sentrale i midtbaneleddet. Porsgrunnsgutten er en hurtig og teknisk begavet midtbanespiller. Ved siden av seg får han en gammel FFK-kjenning i Simen Brenne på den ene siden. På den andre siden finner vi mannen med verdensrekord i hodestøt, Jone Samuelsen.

På kantene tror vi Güven får en plass, mens Rashani tar den andre. Med andre ord vil ikke Nordlies gamle FFK-signering, Mathias Andersson, starte jevnlig.

Angrep

Odd har to ulike spisstyper å velge mellom. Vi tror at det er ganske dødt løp mellom Torgeir Børven og Frode Johnsen. Børven var egentlig solgt til AAFK, men valgte å takke nei til Rekdal. Dette betyr bedre konkurranse på spissplassen.

Trener

Dag Eiliv Fagermo begynner å bli en rutinert herremann i Tippeligasammenheng. Den mye omtalte treneren virker å være godt likt blant sine egne, men kontroversiell blant motstandere. Situasjoner som da han forsvarte Peter Kovacs i Bergen etter målet sistnevnte scoret da Opdal ble skadet, er en gjenganger blant bortefansen og sitter fortsatt friskt i minnet. Ingen skal i ta fra han at han er fargerik. Og det er vel positivt?

Fagermo har tidligere trent klubbene Strømsgodset, Pors og Notodden.

Mulig oppstilling

Hansen

Hagen, Semb, Fevang, Addo

Samuelsen, Lekven, Brenne

Guven, Børven, Rashani

One to watch

Se opp for Elba Rashani. Elbasan, som han egentlig heter, signerte proffkontrakt allerede i starten av sesongen 2010 til tross for at han da kun var 17 år. Han spilte seg nærmest til fast plass mot slutten av sesongen i fjor. Vi tror det virkelig store gjennombruddet til venstrevingen kommer i år.

Treningskampene

Odd har ikke tapt noen treningskamper i 2012.

Dom

Som sagt tror vi at Odd starter med et smell. Det kommer ikke til å være lett å være motstander på Skagerak Arena i starten av sesongen. Odd avsluttet veldig sterkt i fjor, og det har også ført til at innbyggerne i Skien har begynt å tro på edle metaller. Det kan slå negativt ut blant spillerne utover i sesongen dersom resultatene ikke vedvarer.

Et annet moment er at Odd er i en situasjon hvor de allerede har prøvd å kvitte seg med Torgeir Børven. Da gjennomgangen hans falt igjennom lot de sin forsvarsstjerne Steffen Hagen få snakke med LSK, men han sa også nei. Slik vi ser det er dette signaler på at de mest sannsynlig ikke kommer til å holde på sine beste spillere i løpet av sesongen.

Odd kommer til å ha en motsatt sesongutvikling enn i fjor. De kommer til å være helt i toppen en god stund, før de faller nedover og ender på en 8. plass.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Brann
 2. Tromsø
 3. Vålerenga
 4. Lillestrøm
 5. Odd Grenland
 6. Viking
 7. Haugesund
 8. Strømsgodset
 9. Hønefoss
 10. Sandes Ulf
 11. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340