Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Analyse av sesongens kort:

Hvorfor får vi så mange kort?

31 kort er fasiten etter 12 spilte Tippeliga-kamper, og FFK er "versting-laget" i serien. Hvorfor?

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 20. June 2011 - 15:58

Svein "Kosten" Johannessen gikk i lørdagens FB ut og varslet en gjennomgang med spillerne, etter at kortene har florert i serien så langt. Når fasiten er 2,6 kort per kamp med en meget tynn stall, er det ikke rart at styrelederen reagerer. Uttalelsene fikk oss til å gå gjennom alle kortene for å se litt på når de kommer, hvordan de kommer, hvem som står bak og ikke minst om de er korrekt idømte.

Vi har fått 31 kort i år. 29 av dem har vært gule, to har vært røde. Kortene er fordelt på elleve spillere. Seks spillere har pådratt seg karantener.

Vi mener at 23 av de tildelte kortene er udiskuterbart korrekte. To av dem mener vi er direkte feil, fire er tvilsomme og to fins det ikke tilgjengelig bildemateriale på.

14 av kortene kommer etter rene taklinger. Ett kommer etter å ha dyttet til en spiller, ett for å ta frispark for tidlig, ett for munnbruk, ett for filming, ett for å sparke vekk ballen, ett for obstruksjon og ett for hands. Åtte av kortene kommer for trøyeholding.

14 kort har blitt tildelt på motstanderens banehalvdel, de resterende 17 har vi fått på vår side av midtbanen.

Noen kort har vært greie å pådra seg, andre har skyldtes idioti. Det er stor forskjell på når Vidar Martinsen redder ett poeng mot LSK ved å takle som bakerste mann, og når Jørgen Horn sparker vekk ballen mot Molde. Omtrent 1/3 av kortene vi har pådratt oss, er etter vår mening tullete og unødvendige kort.

Det vil si at dersom vi hadde unngått disse tullete kortene, ville Jørgen Horn, Amin Askar og Tarik Elyounoussi sluppet å sone. Førstnevnte ville riktignok måttet sone én kamp, men hadde sluppet karantene nummer to. Med en tynn stall, sier det seg selv at karantene på disse tre spillerne kan ha kostet livsviktige poeng. Hypotetisk, javel, men likefullt noe å tenke over.

Khalifa Jabbie har flere ganger stoppet kontringer eller forsøkt å vinne baller, og kortene har således vært helt greie å få i mot seg. Verre er det når Tarik filmer, Thomassen dytter til en spiller og Horn kjefter på assistentdommer og sparker vekk ballen. Man skal altså passe seg for å si at alle spillerne må skjerpe seg, flere av kortene har faktisk vært helt greie.

FFK passer ikke til å være noe versting-lag. I kampene fremover håper vi at alle kortene vi måtte få er "Jabbie-kort" eller "Vidar-kort"; kort vi får mot oss etter forseelser som gavner laget. Da er det greit å pådra seg noen gule kort, selv om statistikken viser at det ikke holder å luke bort kun de idiotiske kortene. Vi har nemlig ni kort mer enn Vålerenga, som ligger på 2.plassen over råtass-lagene.

Vi trenger alle spillere tilgjengelige for å snu den dårlige trenden fremover; derfor håper vi spillerne lytter til Svein Johannessen og skjerper seg!

Hvorfor får vi så mange gule og røde kort? Diskuter saken i forumet!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24