Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012

14. Plass: Sandnes Ulf

Vi tipper at Sandnes Ulf tar kvalikplassen i Tippeligaen 2013.

Tekst av Mats Vold, Foto: Sandnes Ulf
Lagt ut: 14. March 2012 - 11:03

Sandnes rykket egentlig ned til 2. divisjon i 2010, men siden Follo gikk konkurs og mistet sin adeccoplass var det nettopp Sandnes Ulf som fikk beholde plassen. Den dårlige trenden fra 2010 fulgte laget inn i 2011, men så skjedde det en forvandling og Ulf stoppet ikke oppturen før sesongen var gjennomført. De hadde en kjempesesong og endte til slutt på 2. plass, kun ett poeng bak Hønefoss.

Overganger

Inn
 • Andreas Ulland Andersen (Viking. Var utlånt til Randaberg i fjor)
 • Aslak Falck (Viking)
 • Avni Pepa (Start)
 • Gilles Ondo (Stabæk)
 • Zymer Bytyqi (Egen juniorstall)
 • Bjørnar Holmvik (Brann)
 • Anel Raskaj (Halmstad, Sverige)
 • Tommy Høiland (Bryne)

Som nyopprykket lag er man nødt til å forsterke for å klare seg i Tippeligaen. Sandnes har til tross for små midler vært flinke og har klart å hente spillere med god tippeligaerfaring. De aller fleste spillerne bør være kjente for de av dere som følger Tippeligaen tett. Ulf er ganske avhengig av at spillerne som kommer inn leverer for å matche nivået i Tippeligaen. Og det er noen spørsmålstegn: Ulland Andersen slo aldri helt igjennom som talent i Viking, men er en spiller med stor gjennombruddskraft og var svært god på utlån i Randaberg. Han KAN bli god i Ulf. Ondo scoret kun 4 mål for Stabæk i fjor, men KAN være mer vant til tempo i år. Holmvik var en svært god spiller i Stabæk, men ble langt i fra noe publikumsyndling i Bergen. Kanskje KAN han roe skuldrene litt i Sandnes? Det mest oppsiktsvekkende er allikevel Tommy Høiland sin retur til tippeligaen. Han har ikke vært bestemors drøm tidligere. Han er allikevel en spennende spiller, og KAN være en god makker til Ondo/ Saalitet. Selv om det som nevnt ikke er gitt at alle disse spillerne slår til er det uten tvil kvaliteter som er hentet inn, og det må sies å være et godt vindu for Ulf.

Ut
 • Morten Eriksen (lagt opp)
 • Henning Rugland (til Ålgård)
 • Fredrik Fossmark (til Ålgård)
 • Sander Bjørmå (til Viking)
 • Indgi Sigurdsson (frigitt)
 • Thomas Våland (fra Randaberg)
 • Thomas Haugland (frigitt)
 • Lennox Kanu (frigitt)
 • Ingimundur Oskarsson (til Fylkir)

Her er det kun verdt å legge merke til at Morten Eriksen har lagt opp. Eriksen har vært en svært viktig offensiv brikke for Sandnes Ulf. Han var en typisk bakromspiss og scoret ikke mindre enn 15 mål i fjor og 14 mål året før der igjen. Morten Eriksen la oppsiktsvekkende opp det samme året som Sandnes endelig rykket opp til eliten, det til tross for at han kun er 28 år.

Stallen

Mye tyder på at Sandnes Ulf i år vil representeres i en 4-4-2 formasjon.

Keepere

I Ulf sin stall finner vi Tromsø sin tidligere keeper, Bo Andersen (35). Den danske keeperen begynner å trekke på årene, og det kan være at Sandnes gir tillitt til den 16 år yngre Aslak Falch som kom fra Viking.

Forsvar

Holmvik og Pepa er nok hentet inn for å forsterke forsvaret dette året, og vi tipper de tar en plass i startelleveren ved siden av Frejd og Aanestad. Spesielt Pepa vil få sterk konkurranse fra Espedal og han bør prestere bedre enn han gjorde avsluttet for Start. De har mange alternativer i forsvaret og kan også komme til å stille med en Haugland i midten og Sola på backen som begge tidligere har flere opptredener.

Midtbane

Sandnes Ulf har en meget spennende midtbane. Aksel Berget Skjølsvik er godt kjent i Tippelgaen fra sin tid i Molde og er nok ganske bankers. Ved siden av seg tror vi han vil få nysigneringen Anel Raskaj. Raskaj er en Kosovo- Albansk midbanespiller og har landskamper for Kosovo. Han skulle egentlig hatt U21-kamper for Sverige, men fikk ikke dispensasjon fra Fifa. Vi tror de setter Ulland Andersen ut på høyrekanten. Ulland Andersen hadde en opptur på utlån i Randaberg og forhåpentligvis vil han kunne vise at han kan være like dominerende også i Tippeligaen. På motsatt kant blir den finske landslagspilleren Thorsteinsson plassert.

Dette er en meget god lagdel og også her er det hard konkurranse. Alle Fotball Manager-spillere kjenner kanskje til Mobi Okoli? Dersom dere ikke gjøre det, bør dere kjøpe han på deres neste save. Han er kanskje ikke like god som på FM, men han er absolutt en spiller som gjør at Skjølsvik og Raskaj ikke skal slappe av for mye. Kantene skal heller ikke hvile på laurbærene, da de har 20-åringen Thorsteinsbø pustende i nakken. Thorsteinbø har allerede 5 mål i fjorårets Adecco selv om han kom fra lavere divisjoner. Han har gode kvaliteter og er spesielt god til å utfordre.

Angrep

Før sesongen i fjor hentet Sandnes Ulf Kamal Saaliti fra Hønefoss. Saaliti leverte varene umiddelbart og scoret 15 mål i sin debutsesong. Før denne sesongen kom Gilles Ondo og Tommy Høiland inn. Ondo scoret kun 4 mål for Stabæk i fjor, men kan fort score flere dersom innleggene er presise. Allikevel tror vi Høiland får den andre spissplassen. Høiland har gang etter gang bevist at han har et stort talent, men også et vel så stort ego. Utenomsportslige episoder gjorde at Vikingkarrieren hans aldri tok av. Senest forrige måned stjal han overskrifter ved å provosere på trening. Det kan være veldig risikofylt å hente han til en fungerende spillergruppe, men vi håper Sandnes Ulf vet hva de gjør. Det kan dog være mer plass til en slik personlighet i et miljø uten de store stjernene. Vi tror Høiland har ankommet Ulf da Sandnes trenger en bakromspiss etter tapet av Morten Eriksen.

Sandnes Ulf eier kanskje Norges største spisstalent. Han heter Zymer Bytyqi og er foreløpig bare 15 år. Han var egentlig tiltenkt spilletid allerede i fjor, men fikk da ikke lov av NFF på grunn av sin unge alder. I år fyller han riktignok 16 og vi tror han vil få vist seg frem. Han har blitt fulgt tett av lag som Manchester United og skal ha imponert på prøvespill i Newcastle.

Trener

Asle Andersen har tidligere spilt for flere lag langs sørvest- kysten og ble i 2006 ansatt som spillende trener i Sandnes Ulf. Han ble skadet i 2008- sesongen og har siden konsentrert seg om trenergjerningen.

Andersen har vært med å rykke opp med Sandnes Ulf både til Adeccoligaen, og nå Tippeligaen. Det vil allikevel kunne stilles spørsmålstegn ved hans erfaring på det aller høyeste nivået. Sandnes Ulf har lite ressurser, samtidig som de virker å satse på kontinuitet så vi tviler sterkt på at han vil sparkes uansett plassering.

Mulig oppstilling

Andersen

Aanestad, Frejd, Pepa, Holmvik

U. Andersen, Skjølsvik, Raskaj, Thorsteinsson

Saaliti, Høiland

One to watch

Se opp for Ulland Andersen. Andersen har egentlig de fleste kvaliteter som utgjør en god spiller. Bra driv, god skuddfot, bra teknikk og gode finter. Ulland Andersen slo aldri ordentlig til i Viking, og ble lånt ut til Sandnes Ulf. Heller ikke der klarte han å skinne og dro videre til Randaberg. Der har han dog levert såpass bra at Ulf hadde lyst på å få han i retur. En god fotballspiller er ikke den som klarer å gjøre den mest elegante vendingen eller har den beste pasningen, men han som gjør en god venning og pasning i høy fart. Og det er nettopp dette tempoet vi tror Ulland Andersen har klart å tilegne seg.

Treningskampene

Sandnes Ulf har virkelig levert i treningskampene. De har kanskje ikke møtt den sterkeste motstanden, men har allikevel 30 mål på 7 kamper, og spesielt 8-0 mot Sogndal som slapp inn færrest mål i fjor, er spesielt imponerende. Allikevel skal man ikke alltid legge så mye vekt på treningskamper da det ofte både prøves og feiles i denne fasen.

Dom

Sandnes Ulf er utvilsomt et meget spennende lag, og det skal bli et fint bekjentskap i årets Tippeliga. De har mange spillere og god konkurranse i alle posisjoner. Det kan kanskje stilles et lite spørsmålstegn til hvem som skal score målene nå som Eriksen har lagt opp. Saaliti scoret mange mål i fjor, men hadde kun et år i Tippeligaen for Hønefoss året før.

De har hentet flere spillere med Tippeligaerfaring, men deres eksisterende spillere var svært lite erfarne fra dette nivået. De er nok dermed ganske avhengige av at nykomlingene tar ansvar fra første spark. Med en noe uerfaren og ung trener tror vi denne sesongen kan bli vanskelig. Vi tror allikevel at de kan ha en god driv i laget de første kampene og er ikke overasket om Sandnes Ulf blir å finne høyt oppe etter det første kvartalet.

Tabelltipset

 1. Sandes Ulf
 2. Sogndal IL

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340