Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Slik kom baklengsmålene:

Ikke mye å juble for

3 x Årst og et cornermål som burde vært annullert. Vi har kikket på de fire baklengsmålene på de to siste kampene.

Tekst av Marius Kjølstad og Jan-Helge Hansen , foto: Andreas Diedrich
Lagt ut: 20. June 2011 - 00:00

Det første målet vi slipper inn mot Start kommer etter at vi rett og slett ikke klarer å klarere ballen unna på flere forsøk. Litt symptomatisk mot et lag i motgang, men dårlige enkeltprestasjoner i forsvaret.

2-1 må Hans Erik Ramberg ta store deler av skylden for. Som vi ser av følgende bilde, ligger Årst foran Ramberg. Ettersom dette er hans mann i dette tilfellet, må han sørge for å komme seg nærmere.

På det neste bildet kan vi se at han ikke kommer oppi Årst før etter at sistnevnte har skutt. Det er rett og slett for dårlig av Ramberg, spesielt i det 50. minutt er dette et returløp man bør orke å ta.

3-1 kommer etter en Start-kontring der vi ikke henger helt sammen defensivt. Det første som skjer er at de slår langt mot Espen Hoff, og denne duellen bør Jørgen Horn vinne greit. Hoff klarer imidlertid å få tatt med seg ballen etter å ha dempet den, og spiller videre til Ernest Asante.

Dette fryste bildet er fra rett før ballen slås inn. Vi ser at Start har to mann inne i feltet. Denne situasjonen kan sikkert løses på mange måter, men de to mest nærliggende å tenke på er: Enten må Horn være sikringsspiller for Thomassen, Piiroja ta Hoff på første stolpe og Mads Hansen passe på Årst, eller så må Ramberg være sikringsspiller mens Horn og Piiroja passer på henholdsvis Hoff og Årst. FFK løser situasjonen ved at Horn blir en slags sikringsspiller, men da slurver Mads Hansen og fullfører ikke det defensive løpet. Dermed blir det to spillere for Piiroja å passe på, og det resulterer i mål.

Målet mot Odd er rett og slett et drittmål. I forkant av målet er vi imidlertid dårlige defensivt. Som vi ser av neste bilde begynner Simen Rafn presset, men Tarik Elyounoussi tar ikke ut nok dybde. Dermed kan Tommy Svindal Larsen motta ballen fra Steffen Hagen, og er forbi ett ledd. Videre spiller han direkte i lengderetninge, og plutselig er Odd i en farlig innleggssituasjon. Heldigvis rensker Horn unna til corner, men det er altså denne corneren Odd scorer på.

Dessverre kan man må mange måter si at kynismen vinner på Fredrikstad Stadion. De to lagenes oppsett på dødball viser tydelig dette. Mens Odd Grenland forsvarte seg med samtlige elleve på defensiv dødball, noe som er relativt uvanlig, valgte FFK å ligge igjen med to spillere samt en i returrommet. FFK tar oppstilling på 16-meteren og starter løpene inn, mens Odd satser på å overbefolke området rundt keeper. Lasse Staw skulle hatt frispark på målet, og derfor er det surt å tape på et slikt mål.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3