Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

5. Plass: Tromsø

Det er ikke lett å møte Gutan. De polkafargede er et lag som alltid regnes i toppen, og det tror vi de vil gjøre også i år. Spørsmålet er om de klarer å erstatte fjorårets målscorere godt nok? Vi tviler litt, og plasserer de på en helt grei femte plass.

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 21. March 2012 - 23:07

Overganger

Inn
 • Benny Lekström (Mjølner)
 • Ruben Kristiansen (Tromsdalen)
 • Vegard Lysvoll (Tromsdalen)
 • Ole Martin Årst (Start)
 • Thomas Kind Bendiksen (Rangers, Skottland)
 • Mohammed Ahamed (Sarpsborg 08, tilbake fra lån)
 • Zdenek Ondrasek (Dynamo Ceské Budejovice, Tsjekkia, lån ut juli)

Det er gode spisser de skulle erstatte i nord, og det er ikke sikkert at det er noe dårlig valg å hente hjem Årst. Spesielt ikke etter at han ble fjorårets toppscorer til tross for spill for bunnlaget Start. En annen gutt som kommer «hjem» er Thomas Kind Bendiksen. Harstadgutten dro til Rangers i 2007, men valgte i år å returnere til norsk fotball etter lite spilletid i Skottland.

Treningskampene har vist at tomrommet etter Mos ikke har blitt fyllt godt nok, og derfor hentet TIL Zdenek Ondrasek fra Tsjekkia. Mannen med den solide ryggtavla står i 2011 med tre kamper for det Tsjekkiske landslaget.

Lysvoll er fjorårets toppscorer i andre divisjon med hele 30 mål. Det er spennende å se om han blir rolig foran mål også i TL selv om vi tror han stiller bak i rekka.

Ruben Kristiansen derimot er opprinnelig en venstreback. I en klubb med spillere som Ciss og Yndestad fra før virker det litt merkelig å hente en venstreback fra andre divsisjon. Det kan vel kanskje være mulig at kan fungerer som dekning for Drage på venstrekanten også?

Ut
 • Sigurd Rushfeldt (Legger opp)
 • Robin Malmqvist (Assyriska, Sverige. Var utlånt fra Halmstad, Sverige, i fjor)
 • Vieux Sane (Diambars, Senegal, tilbake etter lån, nå Bodø/Glimt)
 • Ludvig Rinde (Tromsdalen)
 • Håkon Kjæve (Tromsdalen)
 • El Hadj Sega Ngom (Alta, tilbake etter lån)
 • Mostafa Abdellaoue (FC København, Danmark. Var utlånt fra Vålerenga i fjor)
 • Simen Stamsø Møller (Strømmen, lån gjort permanent)
 • Mads Reginiussen (Ranheim, lån gjort permanent)

Tromsøs store sønn legger opp. Rushfeldt er nå tippeligaens mestscorende spiller gjennom tidene. En utrolig stor prestasjon med tanke på at han også har vært flere år i utlandet. Ellers er det vel kun Abdellaoue sin avgang som er verdt å merke seg. Det blir et svært vanskelig spisspar å - bokstavelig talt - fylle rommene etter.

Stallen

Vi vil se Tromsø med to spisser. Det vil muligens variere litt med ren 4-4-2 og en 4-4-1-1. I den siste formasjonen vil de tørre å slippe kantene litt høyere, noe som kler Drage bedre.

Keepere

Som «første sisteskanse» finner vi Marcus Sahlman som et sikkert kort. Svensken gjennomførte en svært god sesong i fjor, og kan også i år være blant ligaens beste keepere. Bak han kniver Steffen Andreassen og nyinnkjøpte Benny Lekström. Vi tror Lekström tar plassen etter sitt solide spill for Mjølner i fjor.

Forsvar

Koppinen og Björck er selvskrevne på stopperplass, og danner i våre øyne Tippeligaens beste stopperpar. På backene vil vi finne raske Nordbye og evigunge Hans Åge Yndestad. Saliou Ciss er en svært god backup og vil være en utfordrer på samtlige plasser bak der.

Midtbane

Her er det en veldig god miks av kreativitet, vinnervilje og solide defensive fibre. Ruben Yttergaard Jensen er det vanskelig å komme utenom. Den kreative midtbanespilleren kommer nærmere og nærmere en plass på laget til Drillo. Ved siden av seg får han store, sterke Kara. Senegaleseren som var ønsket av Arsenal markerte seg fort som en solid defensiv midtbanespiller som også var flink med ball. På venstrekanten har Thomas Drage sikret sin plass i elleveren med gode finter og god innleggsfot. På motsatt side ser det ut som Magnus Andersen får fornyet tillit selv om vi ikke blir imponert over ferdighetene hans foran mål i fjor.

Angrep

Ole Martin Årst blir i utgangspunktet lagets spydspiss. Det er litt forventinger til den aldrende mannen, og han har i tillegg store sko å fylle. Spørsmålet er om han kommer til å danne en spissduo med nyinnkjøpte Ondrasek, eller om det blir en 4-4-1-1 formasjon med Kind Bendiksen i den hengende rollen. I oppkjøringen er det det siste alternativet som ble brukt mest, men de har virkelig slitt med å score mål. Det var nok også hovedgrunnen til at de valgte å hente en spiss til.

Trener

Per Mathias Høgmo har vært en viktig bidragsyter til at Tromsø har blitt så stabilt gode som de har blitt. Den tidligere Rosenborg- og kvinnelandslagstreneren har på begrensede rammebetingelser bygget et fryktinngytende lag i nord. Han har også vist seg god på overgangsmarkedet, for eksempel ved å hente Kara og Mos. Klarer han å ta TIL helt til toppen i år?

Mulig oppstilling

Sahlman

Norbye, Björck, Koppinen, Yndestad

Andersen, Kara, Yttergård Jensen, Drage

Kind Bendiksen

Årst

One to watch

Thomas Drage er en spillertype det er lett å få sansen for. Han gjorde seg markant i fjor med gode dribleferdigheter og god touch. Han kan lage problemer for hvilken som helst back i år, og finner han linken med Årst blir det mye mål på Alfheim.

Treningskampene

TIL har slitt litt med å score mål mot god motstand hittil. Måtte det vare til de møter FFK i første serierunde.

Dom

Alfheim stadion er et vanskelig sted å komme til nesten uansett hvem du er. Hadde de beholdt fjorårets spisspar hadde vi tippet de helt i toppen. Vi tror ikke at de klarer å gjenskape fjorårets gode samspill i angrep og det vil medføre at de mister topplasseringene. Bakover er de fortsatt bunnsolide, og redder seg ved å ikke slippe inn for mange mål. En femte plass virker dermed ganske realistisk.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Brann
 2. Tromsø
 3. Vålerenga
 4. Lillestrøm
 5. Viking
 6. Haugesund
 7. Strømsgodset
 8. Sandes Ulf
 9. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340