Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltipset 2012:

10. Plass: Haugesund

Vil medgangsbølgen endelig ta slutt?

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 20. March 2012 - 00:20

Året Haugesund rykket opp satt man med følelsen av at de fløt på en seiersbølge. Nå tre år senere føles det ennå som at Haugesund flyter på en evig bølge. Allikevel mener vi at de siden opprykket i 2009 har vist at de holder et nivå over bunnstriden. Det virker å være mange lag i dette segmentet og det er vanskelig å skille dem. Vi tror Haugesund i år blir blant de dårligere i dette sjiktet og havner på en tiendeplass til slutt.

Overganger

Inn
 • Michael Haukås (Bodø/Glimt)
 • Håvard Storbæk (Odd Grenland)
 • Oddbjørn Skartun (Vard)
 • Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt)
 • Maic Semma (Hammarby, Sverige)

Martin Bjørnbak kan være et interessant bekjentskap. Han har allerede markert seg med en Ronaldolignende frisparkteknikk, og kan komme til å score på flere dødballer i år.

Skartun er kanskje en litt merkelig signering, da han var utlånt til Vard fordi han ikke fikk spilletid for Sogndal. Semma kan bli en attraksjon der han er en type som liker å showe. Han ble døpt til «Magic» allerede etter sin første kamp i Allsvenskan.

Ut
 • Are Tronseth (Ranheim)
 • Ole Kristian Kråkmo (Ranheim)
 • Sten Ove Eike (Skudeneshavn. Var utlånt til Sandefjord i fjor)
 • Helge Sandvik (Vard, tilbake etter lån)
 • Jarle Steinsland (Legger opp)
 • Juska Savolainen (Ukjent)
 • Daniel Bamberg (Örebro, Sverige)
 • Eirik Ulland Andersen (Vard, lån ut juli)

Det har også vært gode spillere som drar fra Haugesund. Tronseth var en god brikke i forsvaret til FKH, men mest savnet vil nok Bamberg bli. Haugesund scoret i fjor nesten halvparten av målene sine på dødball, og Bamberg var da fast eksekutør.

Stallen

Haugesund spiller en 4-4-2.

Keepere

Østfoldingen Per Morten Kristiansen har gjort sakene sine svært bra i buret til FKH. 89-modellen Lars Øvernes er hans konkurrent. Øvernes har lenge vært lovende, men vi stiller spørsmål på om han er god nok dersom Kristiansen skulle være uheldig og bli skadet.

Forsvar

Det ser ut som at den tidligere Hønefoss spilleren Bangura blir plassert i midtforsvaret sammen med nevnte Bjørnbak. Det vil være et forsvar som komplementerer hverandre godt. Det kan være at Bjørnbak må vike for Decamps, eller at Decamps tar plassen til Bangura dersom mannen fra Sierra Leone blir plassert i midtbaneleddet.
På venstrebacken finner vi en av FKHs profiler i Joachim Vaage Nilsen. Han kan fort bli en av ligaens beste venstrebacker, så vær obs. På motsatt side er vi ganske sikre på at Vegard Skjerve får tillit. Han ble veid for lett i Rosenborg, men har vist seg fra en god side i Haugesund.

Midtbane

Her kommer i hvert fall «Magic» til å ta plassen som tidligere tilhørte Bamberg. Han ryktes å være en entertainer, men når man ser på målpoeng er det store sko å fylle. Tor Arne Andreassen skal skape trøbbel for høyrebackene, mens eks Vikingspiller Trygve Nygaard og Eirik Mæland vil danne sentrale midtbanen. Trygve Nygaard er kjent for å være en løpsvillig midtbanespiller og kan bli en viktig brikke for FKH i år.

Angrep

Kanskje laget sitt sterkeste ledd. Nikola Djurdjic tok ligaen med storm nærmest fra sitt første spark. Han er blitt en profil, og svært god til å samarbeide med sin spisspartner. Han er veldig arbeidsom, noe som gjør at han skaper sjanser både for seg selv og andre. I tillegg er han en god avslutter.

Søderlund har fylt tomrommet etter Sørum på en god måte. Problemet til Haugesund er at det er svært tynt bak disse to på spissplass. Vi tror heller ikke at nyervervelsen Skartun kommer til å løse det problemet.

Trener

Kanskje den eneste treneren som alle liker. Jostein Grindhaug har en god link med spillerne, fin humor og drøssevis av glimt i øyet. Et intervju blir aldri kjedelig med den karismatiske treneren. Det viktigste er allikevel at han har skapt gode resultater med lite ressurser!

Mulig oppstilling

Per Morten Kristiansen

Skjerve, Bjørnbak, Bangura, Våge Nilsen

Sema, Nygaard, Mæland, Andreassen 

Søderlund, Djurdjic

One to watch

Se opp for Bjørnbak. Vi tror den tidligere Bodø/Glimt-spilleren sin frisparkfot kan være svært markant i årets serie. Han er en stor og sterk spiller med fysikk til å klare seg som forsvarspiller i Tippeligaen. I fjor tok han nivået i Adeccoligaen relativt fort, vil han klare å gjøre det samme i TL?

Treningskampene

De startet godt med 3-0 seier over Sogndal. Deretter var det tap etter tap i februar, og en ubeseiret marsmåned med blant annet seier over rivalen Viking.

Dom

Haugesund har mange plusser. De har en fantastisk trener og sterke spisser. Vi føler oss allikevel litt usikre på midtbanen, og ikke minst reservene deres. Det største minuset er tapet av Daniel Bamberg. Dessverre for Haugesund fikk han hjemlengsel, og måkene mistet da en spiller som i fjor leverte 17 målpoeng. I tillegg dro Sørum i fjor. Det behøver nødvendigvis ikke bety at angrepet er mye dårligere, men bredden der oppe er i hvert fall svekket.

Egentlig virker ikke stallen altfor god, men vi er overbeviste om at de allikevel er i det såkalte «midtsjiktet», og vil med det holde seg unna nedrykk.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Brann
 2. Vålerenga
 3. Lillestrøm
 4. Viking
 5. Haugesund
 6. Strømsgodset
 7. Sandes Ulf
 8. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340