Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

9. Plass: Viking

«Norges beste foppallag» er dere ikke Viking selv om dere stolt synger det i hockeylåtkopien deres. Vi tror dere plasserer dere ganske midt på tabellen og havner på en ålreit 9. plass.

Tekst av Mats Vold
Lagt ut: 18. March 2012 - 22:54

Overganger

Inn
 • Henry Anier (Flora Tallinn, Estland)
 • Martin Ørnskov (Silkeborg, Danmark)
 • Joan Simun Edmundsson (Newcastle, England)
 • Nery Cardozo (Rubio Ñu, Paraguay, lån ut sesongen

Henry Anier er et navn som gir meg en nostalgisk følelse. Flere stusser kanskje over at ordet nostalgi kan knyttes til en 21 år gammel fotballspiller. Svaret er Football Manager. Anier var spilleren jeg alltid kjøpte/hentet til FFK, som etter noen år utviklet seg til å alene sikre TL-tittelen.

Martin Ørnskov er hentet inn for å styrke midtbaneleddet. Ørnskov er et defensivt anker og vil trolig erstatte Skolowski. Dansken kan virke litt som en spillertype Viking tidligere hadde i Nicolai Stockholm.

Det er ikke så ofte spillere kommer til Tippeligaen fra øverste divisjon i England. Det er heller ikke så veldig ofte man finner spillere med høyt nivå fra Færøyene. Edmundsson fyller allikevel begge disse beskrivelsene. Han fikk sin debut for «the Magpies» allerede i 2010, og 20-åringen er et angrepstalent som kan bli spennende å følge.

Cardozo kommer på lån fra Paraguay og skal spille i angrepet

Ut
 • Tomasz Sokolowski (Viking)
 • Andreas Ulland Andersen (Sandnes Ulf. Var utlånt til Randaberg i fjor)
 • Aslak Falch (Sandnes Ulf)
 • Birkir Bjarnasson (Standard Liege, Belgia)
 • Tommy Knarvik (Bodø/Glimt)
 • Bengt Sæternes (Ukjent)

Tre spillere har dratt til konkurrerende klubber fra Viking. Sokolowski er den eneste som hadde fast plass i fjor.

Tommy Knarvik klarte aldri å finne sin plass i Viking. Spesielt husker vi hans høye nivå da han spilte i Tromsø, og stusser litt over at han ikke har klart å vise seg fra samme side for siddisene.

Stallen

Viking kommer nok til å spille 4-3-3/4-2-3-1.

Keepere

Det skal mye til for at landslagskeeperen Rune Almenning Jarstein beholder plassen mellom stengene ut sesongen. Som konkurrent har han 91-modellen Arild Østbø.

Forsvar

Den gamle FFK-yndlingen Trond Erik Bertelsen kommer nok til å spille mest på venstrebacken i år. Han har dog ikke levert like godt i Viking som han gjorde for oss. På motsatt side virker det egentlig å være ganske dødt løp, men vi tror Tveita tar plassen foran Skogseid. Lædre Bjørdal og Sigurdsson danner stopperparet, med Bjørn Andersson lurende i kulissene.

Midtbane

Ørnskov kommer til å danne et defensivt par med Danielsen eller Gyan (vi tipper disse vil rullere litt). Ørnskov ser ut som en veldig god signering og vil bli en solid tilvekst for dette vikinglaget. Vidar Nisja tror vi er den som vil plasseres foran Danielsen og Ørnskov med unguttene De Lanley og eldstebror Berisha på kantene.

Det er muligheter for at Viking også kan stille i en klassisk 4-3-3 og da med talentet Berisha som indreløper og for eksempel Edmundson eller Anier på kant.

Angrep

I fjor scoret ikke Viking mer enn 33 mål på 30 kamper. Dette er nok hovedgrunnen til at de har hentet inn ikke mindre enn tre angrepspillere. I en Anier har de fått inn en rask bakromsspiss som har scoret 21 mål på 32 kamper i fjorårets estiske serie. Mange mål har også Nery Cardozo scoret, men han er beskrevet som en mer rask og arbeidsom spiss som er god med begge bein.

Til tross for debut for Newcastle tror vi Edmundsson vil ligge bak de førstnevnte i køen. Det vil også Erik Nevland gjøre.

Trener

Ja, for hvem er egentlig det? Viking hentet før jul en spanjol med navnet Josep Clotet Ruiz mens Hareide gikk over i en managerstilling. Ruiz er en ekte katalaner og født i fotballbyen Barcelona. Han har i de siste årene vært hjelpetrener i Malmø og hovedtrener i Halmstad. Perioden i Malmø ble en suksess, mens Halmstadperioden var nærmest en katastrofe.

Selv om Ruiz er sjef på treningsfeltet er det nok Hareide som vil sitte med alt det sportslige ansvaret. Hareide leverte gode resultater som klubbtrener før han ble landslagstrener. Det endte da med seriegull i alle skandinaviske serier. Hvordan det gikk etter at han ble landslagssjef derimot er en historie de fleste kjenner til. Med ressursene han har hatt tilgjengelig i Viking mener vi han burde hatt bedre resultater også her. 

Mulig oppstilling

Jarstein

Tveita, L. Bjørda, Sigurdsson, Bertelsen

Ørnskov, Gyan

De Lanlay, Nisja, Va. Berisha

Anier

One to watch

Her er det flere og velge mellom. Har Valon tatt nye steg kan han absolutt bli en attraksjon, men vi faller på Henri Anier. Spissen med landskamper for Estland har 52 mål på 86 kamper for Flora Tallin. Han er en rask bakromsspiller som også kan bekle begge kantene. Estlenderen har også scoret flere mål for Viking i treningskampene, kan han være den som løser målkrisen til Viking?

Treningskampene

VFK har kun 2 tap i treningskampene og det er mot utenlandsk motstand. Av det vi har sett virker de veldig solide og spesielt treningskampen mot Rosenborg så periodevis veldig bra ut.

Dom

Spanske Ruiz har tidligere vært en suksess som reservetrener og vi tror han kan være et varp. I tillegg har både De Lanley og Valon Berisha blitt et år eldre. De er to av de mest spennende kantene vi har i Norge. Dersom Anier, og/eller Cardozo, i tillegg lykkes slik vi tror han vil, kan dette bli veldig spennende.

Vår spådom er at Viking er et av lagene som åpner ligaen knallsterkt. Vi tipper allikevel at mangelen på vinnerkultur gjør at de faller kraftig tilbake. Det er muligheter for at det holder inn og Viking blir kan fort bli årets overraskelse. 

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Brann
 2. Vålerenga
 3. Lillestrøm
 4. Viking
 5. Strømsgodset
 6. Sandes Ulf
 7. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340