Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2012:

2. Plass: Rosenborg

Det er ikke lenger en selvfølge at Rosenborg vinner gull sånn som det var for noen sesonger siden. Allikevel bør det være en selvfølge at de er helt i toppen når man ser på ressursene deres. RBKs supportere blir skuffet dersom det ikke blir gull, og vi tror de må bli litt skuffet i år også. RBK redder seg igjen inn til en sølvplass etter en god høstsesong.

Tekst av Mats Vold, Foto: Thomas Myhren (rbkweb.com)
Lagt ut: 28. March 2012 - 18:12

Overganger

Inn
 • Steffen Iversen (Crystal Palace)
 • Stefan Strandberg (Vålerenga)
 • Daniel Berntsen (Bodø/Glimt)
 • Jacob Storevik (Florø, fra sommeren)
 • Ole Selnæs (egen junioravdeling)

Overgangsressursene på brakka er nok ikke hva de engang var. Budsjettet er allikevel høyt også i år. Faktisk har de nesten syv ganger så stort budsjett som Sogndal. Det største navnet som har kommet inn er den gamle helten Steffen Iversen. Alle vet hva Litj Ivers har gjort i Tippeligaen tidligere, og enkelte eksperter har tro på Ivers som storscorer også i år.

Selnæs, som er hentet opp fra egen junioravdeling, kan fort bli en komet på samme måte som Henriksen ble i 2010-sesongen. Selnæs har en dødelig presis pasningsfot og er god til å lese spillet. Han har faktisk konkurrert ut Issah i flere av kampene før sesongen.

Daniel Berntsen er også et talent å se opp for. Han debuterte for Bodø Glimt i 2010 da han kom inn for Runar Berg. Dette var dagen før Berg la opp. Berg la faktisk opp umiddelbart fordi han mente at han ikke skulle være en trussel om plassen til et slikt talent. Talent er også Storevik. Den 15-årige keeperen har imponert trenerne på Brakka nok til en permanent overgang. Han blir nok dog ingen hit i Tippeligaen denne høsten.

Ut
 • Mushaga Bakenga (Club Brugge)
 • Mikael Lustig (Celtic)
 • Fredrik Winsnes (lagt opp)
 • Morten Moldskred (Aarhus)
 • Alejandro Lago (Montevideo Wanderers)
 • Even Barli (Ranheim)
 • Gjermund Åsen (Ranheim, nytt låneopphold)
 • Osei Oviasu (Ranheim, lån gjort permanent)

Når man ser på hvem som har kommet inn relativt hvem som har gått ut, virker ikke Trondheimslaget akkurat styrket. Lustig, Bakenga, Moldskred og Lago er alle spillere som ville vært en utfordrer til en førsteellever.

Stallen

Rosenborg kan fort stille i en 4-4-1-1 formasjon, men er også veldig kjent for sin 4-3-3.

Keepere

To av keeperne har én ting til felles. De har begge vært burvoktere på Fredrikstad stadion. Øhrlund virker å være det soleklare førstevalget, men han har ikke levert på Lerkendal som han gjorde på stadion. Braathen derimot har levert og det har blitt et ganske jevnt løp mellom de to.

Forsvar

Noen som følger med på den svenske serien Solsidan? Da vet dere kanskje/ kanskje ikke at han som spiller den gjerrige Ove er broren til Micke Dorsin. Han leverer vel så bra på tv-skjermen som broren gjør på fotballbanen!

At de velger å kjøre Høiland på høyrebacken er ingen styrke i våre øyne. Vi tror det kommer en ny høyreback inn før vinduet stenger, eller hvert fall i løpet av sommeren.

I midtforsvaret spiller den målfarlige Jim Larsen sammen med nyinnkjøpte Stefan Strandberg.  Det er forøvrig et morsomt moment at RBK har hentet inn den noe overvurderte Strandberg fra Enga, mens osloklubben på sin side kanskje får inn RBK sin gamle stjerne Vadim Demidov.

Midtbane

Selv om Selnæs har vært en solid utfordrer til Issah i oppkjøringen, tror vi Ghaneseren blir den utvalgte når sesongen sparkes i gang. Ved siden av seg plasseres unggutten Henriksen. En av fjorårets kometer Svensson tipper vi blir plassert på venstrekanten i en 4-4-1-1, men som indreløper i en 4-3-3. Dette kan være året Svensson virkelig blir en komet. Den andre kanten blir bekledd av Borek Dockal. Dockal kan fort bli den nye Marek Sapara for Rosenborg med sin giftige høyrefot.

Angrep

Dersom Rosenborg blir å se i en 4-4-1-1 formasjon, som vi tror de gjør, vil Chibuike muligens være den hengende, mens Ivers tar den offensive. Her er det allikevel så mange konstellasjoner at det blir vanskelig. Prica er også et naturlig valg som spydspiss, og Daniel Fredheim Hom kan like så gjerne være den hengende. Iversen passer også vel så bra som en hengende, og har tidligere vist seg god sammen med Prica - selv om de blir litt like.

Trener

Det Jan Jönsson gjorde i Stabæk var ikke mindre enn imponerende. Han fikk de opp fra Adecco og førte de til edelt metal nærmest umiddelbart. I Rosenborg derimot virker det ikke å gå på skinner. Vi er redd for at han kan være en av de første trenerne som får fyken dersom ikke resultatene kommer i år heller.

Jönsson representerer en av de karismatiske, svenske trenerne, og virker å være godt likt i fotballnorge.

Mulig oppstilling

Ørlund

Høiland, Larsen, Strandberg, Dorsin

Dockal, Henriksen, Issah, Svensson

Iversen/Chibuike

Prica

One to watch

Ole Selnæs er spillere vi velger å trekke frem. Den pasningsfoten hans har ikke Lerkendalpublikumet sett siden Skamelsrud. Unggutten kan fint klare å spille seg til fast plass i løpet av sesongen og fremstå dominerende.

Treningskampene

Selv om RBK startet året med tap mot Byåsen har de gjort det godkjent i treningskampene. Allikevel så de ikke akkurat positive ut i generalprøven mot Viking med tap 4-0.

Dom

Rosenborg er alltid å regne med i toppen av norsk fotball, men de ser ikke like gode ut som de tidligere har vært. Det er allikevel tradisjon i veggene på Brakka og de kan komme til å be til næringslivet dersom resultatene uteblir til sommeren.

Ingen kommer til å valse over dette laget som Viking gjorde i mars. Allikevel vil ikke RBK være et topplag i starten av sesongen. De redder seg allikevel på rutine og historie også i år,  noe som vil føre dem til en godkjent sølvplass.

ffksupporter.nets tabelltips 2012

 1. Rosenborg
 2. Aalesund
 3. Brann
 4. Tromsø
 5. Vålerenga
 6. Lillestrøm
 7. Odd Grenland
 8. Viking
 9. Haugesund
 10. Strømsgodset
 11. Hønefoss
 12. Sandes Ulf
 13. Sogndal

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340