RBK best! Sørlie ENDA BEDRE!

(RBK-FFK 0-1)Kun en gang tidligere har FFK vunnet en seriekamp på Lerkendal, og for å finne den må vi helt tilbake til 1. oktober 1972. I dag – 11.894 dager senere - kan vi notere en ny seier i historiebøkene, og det kan vi takke en fantastisk eks-trønder for: Steinar Sørlie var i det umulige hjørnet i dag! Fantastisk keeperspill!
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 25. April 2005 - 00:07
Allerede før kampen fortalte Drillo at FFK kom til å satse på defensiv trygghet, og den taktikken bar etter hvert frukter. Riktignok terroriserte til tider Daniel Braaten årets nykommer på venstrebacken, Trond Erik Bertelsen. Etter 8 minutter solgte Bertelsen seg og ble rundlurt, men Braaten var uheldig med touchen og Trondsen kunne rydde opp.

Rosenborg fortsatte å dominere og Braaten hadde regien bak det meste. Snart 40-årige Ørjan Berg hadde en farlig heading, men Sørlie reddet. Alexander Ødegaard smalt til, men Blixt ryddet unna. Slik forspant egentlig hele omgangen seg.

Etter 30 minutter skaper FFK sin første, store sjanse. Enerly leker seg på kanten og får lagt inn til Ringberg. Alene med RBK-keeperen feiler supersvensken, og en sterk benparade av Espen Johnsen er alt som står i veien for en FFK-scoring.

Minuttet senere er RBK på vei igjennom ved Vidar Riseth. Lars Blixt holder trønderen og Riseth går i bakken, men dommer Terje Hauge vinker spillet videre. RBK-supporterne roper på straffe, men - heldigvis, får vi nesten si med rødhvite øyne – blir det ingenting av det. Situasjonen startet uansett utenfor 16-meteren, så straffe skulle det aldri ha vært.

Men RBK gav seg ikke der. Bare minutter senere får Alexander Ødegaard all verdens tid på 20 meter, men nok engang fister Sørlie ballen over mål. Simen Brenne var også heldig, da han fort kunne fått sitt 2. gule kort for dagen etter en unødvendig takling midt på banen.

I omgangens siste spilleminutter kommer kanskje dagens mest omdiskuterte situasjon. Enerly legger inn i feltet og Bora Zivkovic scorer, men Terje Hauge har allerede blåst. Mange ville nok latt denne gå, men vi får gi Hauge godkjent i denne avgjørelsen. Hoås og Riseth holder i hverandre og sistnevnte holdes nede.

- Jeg er skuffet over hva vi presterer den første halvtimen, men vi kommer mer med mot slutten av omgangen. Vi scorer også et mål. Skal vi slå hardere ned på holdning i feltet, så håper jeg det gjelder både angreps- og forsvarspillere, kommenterte Drillo i pausen til NRK1.

I 2. omgang ser det ut som om at Bertelsen har fått noen gode tips i pausen. Luragutten åpner veldig godt og går seirende ut av flere dueller med Daniel Braaten, som etter hvert blir byttet ut. Og det er faktisk FFK som skaper omgangens første store sjanse.

Etter 53 minutter sender Viikmae av gårde en god pasning adressert til Lars Blixt. Sistnevnte fosser ned mot dørlinja og får lagt inn. Der vente Hoås, men Espen Johnsen redder mesterlig til corner.

Vi FFKere skal takke Christer Basma for at han startet kampen i dag, da han lagde så å si samtlige frispark og stod også for følgende situasjon: Etter 57 minutter spiller Risholt ballen igjennom til Ringberg, men Basma velger en klønete variant og dytter Ringberg i bakken. Soleklar straffe til FFK.

De færreste hadde nok gjettet dagens straffeskytter: Frem til krittmerket kommer Lars Blixt, og den tidligere RBK-spilleren er iskald: Ballen kryper inn helt nede ved stolperota, utagbart for Espen Johnsen. Dermed står det 1-0 til FFK.
Herfra og ut fortsetter et sinnssykt RBK-stormløp mot banens beste, Steinar Sørlie, og undertegnende mistet fort tellingen over hvor mange fantastiske redninger Sørlie hadde. Han var rett og slett i det umulig hjørnet i dag. Og den ene gangen han ble lurt, ja, da stod Tor Trondsen klar til å redde på strek.

De 13299 tilskuerne på Lerkendal stadion må se seg slått av en av sine egne og FFK kjemper seg til tre poeng på lerkendal. Ufortjent? Ja, kanskje, men en sliteseier av dimensjoner var det.

- Nei, jeg vil ikke si at dette var en taktisk seier. Flaks, kaller man dette, kommenterte Drillo etter kampslutt.

- Vi er ikke dyktige nok i de avgjørende situasjonene, mens FFK er både dyktige og heldige. Vi har mer enn god sjanser til å avgjøre dette, men vi er ikke gode nok i avslutningsfasen. Dette må vi bare jobbe med videre, kommenterte Per Joar Hansen til NRK1 etter kampslutt.

- Vi er heldige og Rosenborg er bedre enn oss. Jeg er skuffet over hva vi presterer, men ingen pleier å vinne her på Lerkendal, så jeg er godt fornøyd med å ta hjem tre poeng. Jeg har mer å ta tak i, jeg, enn det Rosenborg-trenerne har.

Og FFKs egne tryllekunster og klovn slo til med flere kommentarer i dag igjen:

- Jeg har ikke bodd i denne byen på 5 år, så nå er jeg østfolding!

Hvordan synes du selv at du spilte i dag?

- Tja, middels? ”Jaaaaaa”, gestikulerer Sørlie før han innrømmer at han er meget fornøyd med dagens prestasjon.

- Steinar fikk nok sitt gjennombrudd i dag, jeg må innrømme det, avslutter Egil Drillo Olsen - som til vanlig er svært forsiktig med å trekke frem enkeltspillere.

Spillerbørsen

Steinar Sørlie 9
Trenger ingen begrunnelse. Du så vel kampen?

Lars Blixt 7
Matchvinner! Sikkert straffespark og overraskende god kontroll på RBKs landslagsangripere som utfordrer han på kanten.

Bora Zivkovic 6
Blir muligens feilaktig fradømt en scoring. En travel dag på jobben som sjef for den bakre firer, men er smart og ofrer seg i duellene. Er den sjefen han skal være.

Tor Trondsen 5
Solid comeback! Lå nede for telling flere ganger i 1. omgang, men heldigvis reiste Tor seg, kjempet og leverte en god kamp på gamle lagkamerater! Har også en nydelig redning på streken.

Trond Erik Bertelsen 5
Sliter med upresise oppspill i begynnelsen, og har defensivt store problemer med en Daniel Braaten i kanonform hele 1. omgang. Etter hvilen har derimot Bertelsen tilnærmet full kontroll. Nydelig innsats av unggutten.

Dagfinn Enerly 4
Flere gode dødballer og forsøker å holde på ballen i en stressende 1.
omgang. Men har ikke sin store styrke når FFK ligger langt tilbake på banen. Sliter også med skade og blir tatt av banen tidlig i 2. omgang.

Simen Brenne 5
Virker veldig overtent når kampen starter. Er faktisk heldig som ikke før sitt andre gule kort og utvises tidlig i kampen. Jobber svært bra, men kommer også en del på etterskudd og gjør feilvalg offensivt. Er likevel en av få FFK-spillere som forsøker å være kreativ, og skaffer FFK flere viktige dødballer.

Hans Erik Ramberg 4
Starter bra og viser at han har et bra overblikk og flink til å fordele ballene. Men blir mye borte fra kampen i for store deler, og ofte blir det litt for mye småspill og for lite konstruktivt i lengderetningen. Løper mye.

Roger Risholt 5
Legger ned et solid stykke arbeid foran midtstopperne hvor han fungerer som ballvinner og førsteforsvarer. Blir tydelig sliten utover i kampen, men bør være stolt over innsatsen sin. Bidrar med lite offensivt, men det var heller ikke jobben hans i dag.

Øyvind Hoås 4
Ikke like imponerende som i de to første kampene. Blir ikke brukt på en måte så man får utnyttet spisskompetansen og havner ofte i ingenmannsland.
Får sjeldent tid til å briljere langs bakken. Er likevel farlig foran mål ved et par anledninger, og er bare en god Espen Johnsen-redning unna nettkjenning etter pause.

Markus Ringberg 5
Blir VELDIG alene på topp den første halvtimen. Har håpløse arbeidsforhold og klarer selvfølgelig ikke utrette noe særlig. Blir bedre etter hvert, jobber heroisk, kommer til noen sjanser og er veldig viktig med sin fysiske styrke defensivt utover i 2. omgang når trykket fra RBK er som verst.

Kristen Viikmae 4
Kommer inn tidlig i 2. omgang. Får vist seg frem lite offensivt, men sammen med resten av laget gjør han en solid defensiv innsats. Men uthever seg ikke nevneverdig og spiller ballen fort fra seg når han får den.

Martin Wiig og Christian Petersen kom også inn for FFK.