Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Rapport før morgendagens oppgjør:

Siste trening før krigen i Særp

FFK hadde i dag kl. 10.30 sin siste trening før den viktige kampen i Sarpsborg. Oppgjøret er ikke noe spesielt viktig i forhold til sesongen sett under ett, men fordi det ligger noen følelser involvert her.

Tekst av Jan Rafn, foto: Jan Rafn
Lagt ut: 10. April 2010 - 14:40
Les også:

Formasjonstrening stod på tapetet og ingen Særpinger med telelinse ble observert. Hvordan vi skal slå Særpingene i morgen er derfor en godt bevart hemmelighet. Det som er helt klart er at vi denne gangen ikke undervurderer vår motstander. Forskjellen fra 2009 er at vi denne gangen er på samme nivå. 6. november 2009 vil i lang tid være den nye "nasjonaldagen" i Sarpsborg. Den dagen brukte FFK ingen spillere med det lokale "hatet" godt forankret i bakhodet. Denne gang stiller vi med et lag hvor lokalpatriotismen er like stor hos oss som den er hos Sarpsborg 08.

Empatiske egenskaper

En annen forskjell som man fort merker i forhold til 2009 er den gode stemningen som er i laget. Det er en helt annen åpenhet og glede som i kampsituasjon kanskje gjør at man tar ut de ekstra prosentene med innsats man må i slike viktige lokaloppgjør. For på den andre siden står et lag som klart profiterte på dette i 2009.

Roar Johansen er en trener uten de helt store merittene. Som assistenttrener tok han over roret etter at Conny Karlsson i solidaritet med Sarpsborg 08s økonomi ga seg i klubben. Dette var nok hovedårsaken til at Sarpsborg 08 hadde en direkte oppadgående trend etter trenerbyttet. Det Roar manglet av faglige kunnskaper har han kompensert med menneskelige egenskaper. En klart undervurdert egenskap når man ansetter trenere i dag. Tom Freddy har, i tillegg til gode faglige egenskaper, også de nødvendige kvalitetene på det menneskelige planet.

Dagens trening var som mange andre i år full av glede og entusiasme. Man kunne ut ifra formasjoner danne seg et bilde av morgendagens startoppstilling. En oppstilling jeg er overbevist om er den beste i Adeccoligaen, og som vil gi Sarpsborg 08 større problemer enn vi ga dem 6.november.

Martin Elvestad i full trening

Samtlige spillere deltok i dag på trening, og selv Martin Elvestad har de siste dagene begynt med forsiktig fotballtrening. Martin er i god rute for et comeback som ikke er så langt unna som man har fryktet. Det gledelige er at han ikke har noen smerter etter leddbåndskaden i fjor høst. Selv håper Martin å være spilleklar til høstsesongen, men det er worst case. Forhåpentligvis får vi kanskje allerede se ham på banen tidligere enn dette. Under formasjonstreningen var Martin i full gang med å "bygge opp motoren". Han vil gradvis tre ennå mer inn i fellestreningene utover.

Ellers kan vi rapportere om et skadefritt FFK-lag.

I vinter/vår har det vært særdeles viktig for FFK å drive med skadeforebyggende arbeid. Flere seanser hos Birgir Vallestrand i turnhallen på Rolvsøy ser ut til å ha gitt resultater. Bortsett fra litt sedvanlig smårusk, så ser dette ut til å gjort underverker.

Kampen i morgen

Jeg tror nervene er større i Sarpsborg enn i Fredrikstad. Sarpsborg er i en ny situasjon i forhold til novemberkampen. Denne gangen har de faktisk ganske mye å tape. Forventningene til laget er langt over nivået i 2009. Ny tribune er anskaffet og fokuset rundt kampen i morgen er et helt annet enn i kvalikkampen. Sarpsborg står med 0 poeng, og skal de henge med i tetstriden, så kreves det 3 poeng i morgen. Hele byen forventer at FFK nok engang skal settes på plass.

Når spillerne møter supporterne så er det andre meldinger de får enn de fikk i november 2009. Hvordan spillerne har håndtert dette vil vi se i morgen. Personlig forventer jeg å se et helt annet FFK lag i morgen. Et lag likt det vi har sett konturene av i treningskampene. Vi har til tider spilt flott fotball i god, gammel FFK-ånd. Det har varmet mange supporterhjerter. Vi har mange mulige matchvinnere i morgen. Med rødt og hvitt hjerte forventer jeg at vi klarer å få vist dette i 2 x 45 minutter i morgen.

På tribunen forventer jeg at supporterne viser Særpingene hvem som er best. Innsatsen mot Alta var veldig bra. La oss ta frem noe av det vi gjorde når vi knuste klanen på Ullevål. Jeg var der selv, og får ståpels ennå når jeg ser youtube-innslag fra den kampen.

Jeg "gru-gleder" meg til kampen i morgen, og ønsker meg en seier, flott fotball og god stemning.

Vi sees på Sarpsborg Stadion imorgen !!!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340