Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Fredrikstad - Odd Grenland 3-0 (2-0)

Fagermoste Odd Grenland

Flotte mål av Andersson, Éverton og Askar sørget for tre poeng, mens Raio Piiroja gjorde at Odd Grenlands 26 seriekamper på rad med scoringer endte i tørrdokken på Værste søndag kveld. Også gliset til Odd-Eiliv Fagermo ble tørket grundig denne kvelden.

Tekst av Stein Andre Sæther Foto: fredrikstadfk.no
Lagt ut: 20. October 2009 - 16:00

Gjestene fra Skien åpnet sesongen svakt med null poeng og scoringer i de to første seriekampene. Fra og med tredje serierunde hadde de derimot scoret i hver eneste kamp, mye takket være Kovacs' tretten scoringer. Ungareren markerte seg også innledningsvis, men etter rundt ti minutters spill tok en estlandsk bolleklipp fullstendig lurven av rødtoppen.

Fremover på banen var det også mye positivt å hente. Alle de tre på topp i Nordlies 4-3-3 tegnet seg på scoringslisten. Mattias Andersson fortsatte der han slapp mot Vålerenga og Lillestrøm og scoret sitt tredje strake mål på hjemmebane. Éverton løsner det mer og mer for og gjorde en kjempekamp som ble kronet med en herlig scoring. Amin Askar fulgte opp sitt flotte mål mot Stabæk ved å snurre rundt med halve Odd før han satte punktum med 3-0.

Offensivt hjemmelag

Sist kamp mot Stabæk tok det sin tid før lagene begynte å spille fotball. Gårdagens kamp fortonet seg noe annerledes. Hjemmelaget startet kampen offensivt og fikk sin første avslutning allerede etter tjue sekunder da Askar flikket et langt oppspill fra Piiroja tilside for mål.

Rødbuksene hadde ingen intensjoner om å slippe Odd inn i kampen og fortsatte å produsere halvsjanser mot et tafatt Odd-lag, som helt har mistet piffen etter en meget god vårsesong. Kun tre av femten mulige poeng har det blitt på de siste fem kampene. Det er kun bedre enn Lyn i Tippeligaen. Sin første sjanse fikk de først etter tjue minutter da en corner skapte trøbbel for vertene. Kovacs kom foran Piiroja, men fikk ikke kommet først på ballen. Det var første og siste gang Piiorja lot ungareren slippe til i kampen.

Borte middels, hjemme best

I de to bortekampene Mattias Andersson har fått med FFK har han kun vært en skygge av seg selv. I de tre hjemmekampene derimot har han vist hvorfor Nordlie ville ha han før overgangsvinduet stengte. I det 23. spilleminutt scorer han sitt tredje mål for FFK og sitt femte totalt denne sesongen. FFK får nemlig frispark på venstrekanten, Thomassen slår ballen inn i feltet og vår nye supersvenske fullfører løpet sitt helt inn med Bjørkøy på slep. Duellen vinner venstrekanten og styrer inn 1-0 med hodet.

Dag-Eiliv Fagermo kunne fortelle hele fotballnorge i pausen til TV2 at målet aldri skulle ha kommet. Han mente Barsom tok innkastet feil i forkant av frisparket, som til slutt endte med mål. Nils Johan Semb kunne fortelle de samme seerne at dette ikke var tilfelle.

Fra Neverton til Everyton?

Hjemmelaget så seg ikke fornøyd med å lede med ett mål, de ville ha flere. Ardian Gashi hadde allerede testet Arason med et halvvolleyskudd fra langt hold, da også Thomassen ville prøve det samme. Et nesten identisk skudd endte med en like identisk redning fra Arason til corner. Corneren skapte igjen trøbbel innenfor gjestenes sekstenmeter, men det var minutter senere det virkelig ble farlig.

Jan Tore Ophaug går tett i Kovacs og får han til å slå en slurvete støttepasning. Den snapper Éverton opp og fosser mot mål. Da han får tid og rom mellom to svartkledde sender han ballen praktfullt i lengste hjørnet fra rundt 18 meter til 2-0! Odds noe provoserende trener mente også at dette målet aldri skulle vært godtjent.

Fagermo mente det var et soleklart frispark til Kovacs i duellen med Ophaug. Hvis dommeren hadde lagt listen så lavt, så ville det mest sannsynlig vært spilt tretten sekunder med effektiv fotball fordelt på to omganger denne søndagen. Reprisen viste nemlig at duellen var fair og at det ikke hadde påvirkning på Kovacs dårlige støttepasning.

Fredrik Gulsvik har kanskje Norges hardeste skudd, men det var med hodet at hans - og Odds - største sjanse i kampen kom. Rett etter 2-0 får han nemlig hodet på et innlegg, Ballen sniker seg forbi utsiden av stolpen til Stamatopoulos. Utover dette, og noen harde skuddforsøk fra samme mann, så skapte Odd fint lite i førsteomgang.

Vertene derimot får en ny stor sjanse til å sette punktum allerede ved halvspilt. Ti minutter før pause ruller hjemmelaget opp et nydelig angrep. Ballen havner til slutt hos Thomassen som legger inn til Askar. Mossingen kommer først på ballen, men Arason er med på notene. Godt angrep, god avslutning og god redning.

Forløsende Askar-scoring

Fagermo var overhodet ikke fornøyd med hva Odd skapte i førsteomgang og spillerne hadde mest sannsynlig fått en liten hårføner i pausen. Gjestene tok i hvert fall et godt tak om kampen i åpningsminuttene. Mye banespill til tross, de skapte aldri de helt store sjansene. Det virket som de ikke hadde noen plan B etter at Piiroja tok Kovacs helt ut av kampen.

I en god Odd-periode var det på tide å sette punktum. Ti minutter ut i omgangen får Amin Askar ballen et lite stykke inn på Odds banehalvdel. Tilnærmet upresset får han gå med ballen helt inn mot sekstenmeteren. Soloprestasjonen avsluttes med skudd i lengste hjørnet. Det hjelper ikke hvor mye Arason strekker seg, 24-åringen kan juble for sitt tredje seriemål denne sesongen.

Det er tydelig at mossingen trives mer og mer som kant i Nordlies 4-3-3. Og der hvor selvtilliten til tider har vært litt for høy, er det nå mer harmoni mellom selvtillit og ferdigheter. Det gjør at et av årets beste kjøp i Tippeligaen i år, lykkes med mye han foretar seg og har lavere feilprosent enn før. Dette ser veldig lovende ut!

Barsom i fokus på nytt

Om Askar var god, så var om mulig Éverton enda bedre. Nordlie var strålende fornøyd med sin brasilianske spiss etter kampen og antydet til TV2 at det var 21 spillere som spilte fotball på banen, og en utlånt spiss som bedrev en annen idrett enn alle de andre.

Det samme kan kanskje tidvis sies opp Barsom, bare med et negativt fortegn. Etter rundt en times spill blir Bjørkøy skvist mellom to rødbukser, med Barsom som regissør. Fagermo var rasende på veteranen etter kampen og mente Barsom ofte havner i slike situasjoner og mente han var en ufyselig spiller som var både stygg i spillet og skuespiller utpå matten. Personkarakteristikken til side, her har Fagermo et poeng. Totalt unødvendig av svensken og han burde vært sendt i dusjen med sitt andre gule kort.

Etter en god kamp, så er det synd at dette igjen skal være fokusområdet for Bosman-spilleren. Tenningsnivået hans burde kanskje blitt jekket ned ett hakk til Piiroja-nivå, som fremstår som perfekt. Iherdig innsats, uten å være stygg i duellene.

Full kontroll og fullt fortjent seier

Foruten et skuddforsøk fra Bentley, så hadde ikke Odd Grenland mer å by på i denne kampen og fremstod som fryktelig svake. De siste minuttene gadd de ikke engang å presse ballfører på egen banehalvdel, noe som gjorde at Fredrikstad muligens satte ny pasningsrekord innad i laget. I over et minutt fikk nemlig hjemmelaget trillet 21 pasninger seg i mellom uten problemer. Det var tydelig at begge lag ønsket å avslutte kampen.

Rødbuksene kunne omsider feire seieren og tørke svetten, mens Fagermo forsmådd måtte innse et fortjent tap, og det fårete gliset var tørket vekk lenge før kampslutt. Dette var likevel ikke kvelden for å hoverer over sutrete trenere, men heller dagen for å nyte en særdeles viktig seier.

Kampfakta

Fredrikstad - Odd Grenland 3-0 (2-0)
Fredrikstad stadion
9450 tilskuere
Dommer: Ken Henry Olsen

Mål: 1-0 Andersson ('23), 2-0 Éverton ('30), 3-0 Askar ('56)
Gule kort: Martinsen, Andersson, Askar, Barsom (FFK). Brenne, Bjørkøy (Odd Grenland)

Fredrikstad (4-3-3): Stamatopoulos - Martinsen, Ophaug, Piiroja, Thomassen - Gashi (Ramberg '88), Borges (Kvisvik '93), Barsom - Askar, Éverton, Andersson (Valencia '83).

Odd Grenland (4-3-3): Arason - Hagen, Fevang, Hansén, Rambekk - Bjørkøy (Sørensen '66), Lekven, Brenne - Gulsvik (Jensen '86), Kovacs, Bentley (Børven '76).

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340