Husk meg
Brukernavn
Passord

Før RBK-FFK

Fjorårets seriemestere (og de 12 årene før det) står for tur og etter en noe hanglete start, oser det ikke akkurat av optimisme i Trondheim. RBK har allikevel på mesterlig vis klart å få med seg 4 poeng i løpet av de to første serierundene og er dermed à poeng med FFK.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 23. April 2005 - 21:07
http://www.vg.no/vg/sport/fotball/elfot96/srbk.gifI serieåpningen møtte Rosenborg et meget defensivt Aalesundlag, men taktikken så ut til å fungere. Rosenborg-treneren måtte se AaFK gå opp i ledelsen etter en halvtime og deretter ble det kynisme for alle penga. Sunnmøringene la seg langt tilbake på banen og brukte alle slags midler for å hale ut tiden.

Rosenborg lå under 1-2 da klokka passerte 90 minutter, men godt og vel på overtid utlignet Thorstein Helstad. To ganger klarte trønderlaget å hente igjen Aalesunds ledelse, men det holdt altså bare til et poeng.

I 2. runde stod Bodø/Glimt for tur og selv ikke med hele fem bytter i starteleveren klarte Rosenborg å imponere. RBK fortsatte å slite med effektiviteten, men Jan Gunnar Solli fikk hjelp til å score på den første av to skikkelig sjanser RBK skapte i løpet av kampen. Det ser ikke lovende ut når man blir overkjørt av Bodø/Glimt gjennom store deler av kampen.

Skuddet til Solli hadde for øvrig retning utenfor målet, men ryggen til en Glimt-forsvarer styrte ballen i mål og dermed ble det kreditert til Glimt som selvmål. Mer flaks kan RBK neppe ha hatt i serieåpningen tidligere?

Alexander Ødegaard bekrefter til rbkweb.com at han går inn for Harald Martin Brattbakk på venstrekanten.

Daniel Braaten og Christer Basma, som begge var vraket sist, ser ut til å spille i stedet for Thorstein Helstad og en influensasyk Miika Koppinen, som går på pencilin. Bjørn Tore Kvarme (lyske) og Robbie Russell (kne) er for øvrig skadet.

Sannsynlig lagoppstilling RBK:

Espen Johnsen

Christer Basma - Vidar Riseth - Erik Hoftun - Ståle Stensaas

Roar Strand - Jan Gunnar Solli - Ørjan Berg

Daniel Braaten - Frode Johnsen - Alexander Ødegaard


FFK på sin side reiser oppover til Trondheim med den sterkeste troppen man kan mønste. Kun Raio Piiroja er ute med skade, men Roger Helland har grepet sjansen og storpilt sammen med Bora Zivkovic i de to første seriekampene.

Radarparet kan allikevel bli brutt opp dersom kona til Helland ikke føder før avreise til Trondheim. Terminen er førstkommende tirsdag. Skulle Helland velge å bli hjemme, vil trolig Tor Trondsen steppe inn i midtforsvaret.

Ellers er det et lite usikkerhetsmoment rundt venstre kant. Øyvind Hoås er småskadet og har slitt litt den siste uken. Det sies å være 50-50 om han spiller eller ikke. Skulle Hoås velge å stå over, blir det trolig Kristen Viikmae som går inn på den plassen.

Brian West kommer trolig inn i løpet av kampen og får ca. en halvtimes spilletid.

Sannsynlig lagoppstilling for FFK:

Steinar Sørlie

Lars Blixt - Tor Trondsen - Bora Zivkovic - Trond Erik Bertelsen

Dagfinn Enerly - Roger Risholt - Hans Erik Ramberg - Simen Brenne - Øyvind Hoås

Markus Ringberg

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/images/sffk.gifDette betyr at i starteleveren har vi hele 4 tidligere RBK-spillere, mens Alexander Lund Hansen står klar til dyst på sidelinjen. Dag Frode Hornseth må trolig vente på lagkameratene hjemme i Fredrikstad.


Tidligere møter med Rosenborg:

Til slutt har vi litt historikk om våre møter mot Rosenborg. Dessverre er det ikke like lystig lesing som mot Viking.

Eliteseriekamper mot Rosenborg på bortebane:
15 møter, 1 seier, 3 uavgjort, 11 tap, 18-35 i målforskjell

Totale seriemøter mot Rosenborg:
30 møter, 5 seire, 8 uavgjort, 17 tap, 37-59 i målforskjell
(Vi har kun møt Rosenborg i Eliteserien, ingen kamper i lavere divisjoner.)

Vår eneste serie-seier over Rosenborg i Trondheim kom 1.oktober 1972. Da vant vi 2-0.


Denne gangen får vi håpe at statistikken lyver og at vi feier trønderene av banen. Tør vi å tippe at West kommer inn, Hoftun får rødt kort for holdning og FFK avgjør det hele på straffe? Det hadde nok vært deilig for Risholt å sette den! (Om ikke Bora vil ta den? Han bommet på straffe sist vi gjestet Lerkendal...)

Vi ønsker alle som tar turen en riktig god fotballopplevelse i Trondheim!

PS! Kampen blir direkte overført på NRK1 med sendestart kl 19:45. Kampstart er kl 20:15.

Som alltid: Utømmelig kilde for statistikk: Tor-Arne Gjermundsen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340