Husk meg
Brukernavn
Passord

FFKs hundrede år fra A til Å

Vi nærmer oss årsskifte, og det føles naturlig å foreta en aldri så liten oppsummering av det begivenhetsrike året hvor vi har fulgt FFK fra seier til seier, noe som til slutt endte med opprykk. Vi har rett og slett studert FFK fra A til Å i 2003.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 30. December 2003 - 02:58
Aristokraten gikk så det suste i 2003. Supporterbutikken åpnet 8. mars og det har bare gått en vei. Allerede før folk hadde startet juleshoppingen så hadde butikken solgt supporterartikler for over 1 million kroner. Vi oppfordrer samtidig alle om ikke å stoppe å kjøpe artikler. Stadion bør farges i rødt og hvitt også til året, og tar jeg ikke feil så blir det enda flere, nye og spennende artikler å finne i Aristokraten før neste sesong sparkes i gang.

Busser... Mange busser... Plankehaugen fikk god hjelp av næringslivet i Fredrikstad og fikk derfor satt opp 32 busser som fraktet FFKSupportere gratis fra Østfolds hovedstad til Moss for å overvære kampen som kunne sikret opprykket. Men festen i Moss uteble. Kampen var kjedelig, og ikke så vi spesielt mye heller. Like greit at festen ble utsatt, eller som Henning Forsberg sa:

Champagnen blir bare satt til kjøling. For selv om det ble tap på Melløs så hadde vi jo fortsatt en mulighet igjen. For med seier over allerede nedrykksklare Oslo Øst på stadion i siste serierunde, ja, så ville vi være i Tippeligaen. Og en uke etter kunne Forsberg endelig sprette chamapagnekorken til himmels...

Direktesendte kamper på TV fra Stadion var en ny ting vi gladelig bevitnet i 2003. Først ute var den begredelige kampen mot Sandefjord hvor nervene så ut til å ligge tykt utenpå spillerne. Det resulterte i 1-3 tap, dog mot et sterkt lag. Litt senere på året vendte TV2 tilbake til Stadion igjen. Da var Hønefoss motstander, og selv om det var noe rusk i maskineriet da også, så hadde Roger Risholt bestemt seg for at denne kampen skulle vinnes. Og FFK vant kampen takket være et magisk frispark fra Roger på tampen av kampen. Veldig viktig - og veldig deilig!

Edvin er mellomnavnet på spilleren vi utroper til årets FFK’er. Ja, vi snakker om trønderen..eh vent... østfoldingen Tor Edvin Trondsen! En fantastisk fotballspiller og en fantastisk person som foruten å gi fotsoppen et ansikt, også var FFKs mest stabile spiller på et høyt, høyt nivå gjennom 2003-sesongen!

FFKSupporter.net ble lansert i mars, og selv om vi hadde et håp om at folk ville sette pris på siden, så har ting gått over all forventning. Antall treff har økt for hver måned, noe som bare gir oss enorm motivasjon til å levere et enda bedre produkt. Dessverre er vi litt satt tilbake ettersom ingen av våre skribenter er bosatt i Fredrikstad, så dersom det klør i fingrene så bare ta kontakt!

Grådighet var et av ordene som ble brukt da FFK presenterte billettprisene for sesongen 2004. FFK bestemte seg nemlig for å legge seg på et prisnivå som ikke akkurat var publikumsvennlig, og fikk etter vårt syn med rette kritikk. Klubben kan derimot gni seg i hendene, for salget av sesongkort har til nå gått strykende...

Harry Hansen er mannen som er sportssjef i FFK og derfor ansvarlig for forhandlinger med potensielle forsterkninger. Den blide og omgjengelige nordlendingen har tilført klubben profesjonalitet og har opptrer stadig med kløkt. Nå venter vi spent på hvilke spillere han kommer til enighet med i 2004. I 2003 sikret han oss blant annet Håkan Söderstjerna, Roger Helland, Tor Trondsen, Dag Frode Hornseth og Simen Brenne...

Imponerende er vel egentlig det ordet som beskriver FFK anno 2003 aller best. Man hadde rykket opp fra 2. divisjon, men gikk likevel offensivt ut og ville være med i toppen, fallhøyden var stor, men FFK imponerte alle og rykket direkte opp i første forsøk!

Jesus, eventuelt Gud, måtte spille på lag med FFK dette året. Det mente hvertfall Tor Trondsen og mange med ham etter at FFK avgjorde en rekke jevne kamper til egen fordel, og derfor plukket akkurat nok poeng for å sikre opprykk!

Knut Torbjørn Eggen tok sitt andre opprykk på to år. Det er ikke mer å si om sønnen til far sin fra Orkdal. Eggen er allerede en legende i FFK. I 2003 beviste han også sin kjærlighet til klubben ved å skrive under en ny 3-årskontrakt!

Lillestrøm ble vår exit i cupen. Etter å ha dominert mot kanarifuglene i ¾ av kampens 90 minutter, så viste LSKs midtstopper Frode Kippe seg mer effektiv enn våre spisser. Dermed ble det et bittert tap, men vi tar revansje i første seriekamp til året, og utsetter samtidig også cupeventyret med ett år. Det smaker så mye bedre med cupfinaleseier i 2004 - 20 år etter at Per Egil Ahlsen.... Ja, du vet.

Moss rykket som kjent ned fra Tippeligaen til 1. divisjon, og mens klubbens ledere som tviholdt på at solariums-Tangen var lagets frelser nærmest i uendeligheten, også ropte høyt til media om at det ville ta mange år før FFK passerte Moss på tabellen, neppe føler seg altfor store i dag. Det måtte en tidligere FFK-trener til for at Moss berget plassen. Greit nok, vi trenger et farmerlag i 1. divisjon.

Nostaligisk med FFK i 1. divisjon. Det syntes mange av våre motstandere, og omtrent overalt hvor vi kom ble oppgjørene mot FFK omtalt som "årets kamp" med påfølgende publikumsrekorder. Hyggelig. Neste år blir det nostalgisk innslag også i Tippeligaen!

Opprykk. De færreste snakket høyt om det, men de fleste hadde nok håpet innerst inne. Både av supportere, ledere og spillere. Det skinte liksom bare gjennom, men vi ville ikke snakke om det. Nå kan vi derimot gjøre det, for det utrolige har skjedd, vi rykket opp til Tippeligaen i 2003.

Plankehaugen rykket også opp fra 2. divisjon til 1. divisjon. Ikke minst på bortebane har supporterklubben gjort seg gjeldende. Plankehaugen har vært tilstede på samtlige bortekamper - Alta inkludert - og markert seg positivt overalt. Gode tifo-show, 32 busser til Moss, generøsitet ovenfor Oslo Øst m.m. Plankehaugen vil garantert gjøre seg gjeldende i 2004 også, og forhåpentligvis vokse enda mer. Sjekk ut www.plankehaugen.no for mer informasjon.

Quartfestivalen var akkurat unnagjort, og FFK kunne innta hovedstaden (Lambertseter) i stekende varme for å spille en fotballkamp mot et Oslo Øst i nærmest oppløsning. Ca 1000 FFKere sørget for fin stemning, og ute på banen sørget guttane for en formidabel 5-2 seier, dog uten å gjøre mer enn nødvendig for seieren. Plankehaugen gav også overskuddet av loddsalget på bussene innover til Oslo Øst, et flott tiltak som også gav supporterklubben fin omtale (Ja, det var ikke lett å finne noe relevant på Q).

Regnvær satte ingen stopper for fotballfesten på stadion, og opprykksfesten i byen senere på kvelden da FFK sikret opprykket ved å beseire Oslo Øst foran ca 10 000 tilskuere på Stadion i siste serierunde. 1. november 2003 er en dag alle med hjerte i FFK vil huske resten av livet.

Sverige er et fint land som det har kommet mye fint fra. Det beste noensinne må være Markus Ringberg som bare scorer og scorer. Som Eggen sa det: "Han har jo ikke forstått at vi har gått opp et nivå fra i fjor". Håkan Söderstjerna er en annen svensk stjerne i rød-hvitt, og fikk i begynnelsen mye oppmerksomhet på grunn av en manglende arm. Men fotball spilles med beina, og der har Håkan tidvis vist magiske ting (svensk magi, altså!). Vi takker også vår tredje svenske, Olof Watson. Utrolig synd at den fargerike fighteren forlater byen og klubben. Lykke til videre!

Terje Høili blir bare en snillere og snillere onkel for FFK for hvert år som går. Byens rikeste person har ved gjentatte ganger vist at han har et hjerte som banker for FFK. Høili er mannen som har gjort de fleste overganger til FFK de to siste årene mulige. I desember ble det offenliggjort at Høili sponser FFK med 5 mill for 2004-sesongen, og 100 000 av disse har han øremerket til Plankehaugen – slik at mange supportere kan komme seg til Bodø og Tromsø!

Uheldigst i 2003 var kanskje Fredriksstad Blads journalist Vidar Henriksen da han klinte til med overskriften "Blir FFK-spiller i dag" om André Schei Lindbæk som var i forhandlinger med klubben. Samme dag bestemte Lindbæk seg for å si nei til FFK, og ja til Viking...

Verdig avslutning på en lang og god karriere for fotball-nomaden Tore Pedersen ble det da Selbak-gutten kom inn i siste seriekamp mot Oslo Øst som sikret opprykk. Kanskje det blir et nytt comeback når gresset blir grønt igjen?

Websider blir bare viktigere og viktigere, og da Fredriksstad Blad testet fotballsider så vant FFKSupporter.net en overlegen seier over klubbens offisielle nettsider. Til jubel for oss, mens klubben ikke satte pris på nederlaget, og begynte gradvis å mobilisere for å få en bedre webside. Det har de klart, men det har kanskje vi også. Og en ting er sikkert, vi vil bli vesentlig bedre igjen til året. Da er det terningkast 6 som gjelder!

X blir gjerne brukt som uavgjort på tippekupongen. FFK spilte i 2003 uavgjort fem ganger. Borte mot Hødd, Hønefoss, Bærum og Haugesund samt på hjemmebane mot Strømsgodset (Ikke lett å finne på noe på X heller nei...)

Ydymyket er hva FFK ble da jumbolaget Alta sensasjonelt nok vant 3-1 over oss på Stadion. Flaut, men kan også ha vært viktig ettersom spillerne hevet seg flere hakk i de kommende kampene og plukket voldsomt med poeng!

Zoom’en var rettet på FFK i årets 1. divisjon. Ikke noe annet lag fikk like mye oppmerksomhet fra riksmedia i divisjonen. Trolig har intet lag på det nivået fått tilsvarende oppmerksomhet før, kanskje foruten Vålerenga. Helsider eller dobbeltsider i VG, Dagbladet og Aftenposten var mer normalt enn unormalt etter de fleste kamper, det samme var innslag i NRK og TV2. Sistnevnte overførte også to kamper direkte. Og var det én Champions League-sending på TV3 hvor Eggen var sidekommentator som FFK ikke ble nevnt?

Ære. Det skal være en ære å spille for FFK og det viste spillerne til fulle i år! Det er også en ære å følge dette laget. Intet over, intet ved siden.

Ølreklame er ikke populært i Norge. Det fikk FFK kjenne da danske FC København var i byen for å spille kamper mot RBK og FFK på stadion i forbindelse med 100 års-jubileumet. Det hele førte hvert fall til at Carlsberg fikk en masse gratisreklame. Norsk alkoholpolitikk kan diskuteres et annet sted.

Årets mest utskjelte, hvertfall på denne siden; sambaorkesteret som terroriserte en stor masse av de fotballinteresserte tilskuerne på stadion med sitt overdøvende, ensidige og altfor høye trommespill i første serierunde mot Skeid. De prøvde seg igjen, men fant til slutt ut at musikken deres var mest passende i festlige aktiviteter. Som på byen, eller foran i fakkeltoget når opprykket var i boks. Neste år kan dere gå foran i fakkeltoget når FFK har vunnet cupfinalen! (Men hold for all del instrumentene på avstand under kampene!)

...og nei, du får ingen premie dersom du har orket å lese gjennom alt dette.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340