Husk meg
Brukernavn
Passord

Et tankekors for klubben

Klubben vi alle elsker har hatt en enorm fremgang i det siste. ”Overgangen fra 2. divisjon til 1. divisjon er enorm!” ”Dere rykker rett ned igjen!” Uttalelsene var mange, men FFK klarte brasene. Fra neste år skal den gamle Aristokraten nok engang kjempe blant de gjeveste i Tippeligaen. Når sant skal sies har det faktisk aldri blitt utkjempet et slag med FFK i Tippeligaen.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 02. December 2003 - 14:55
I 1903 skjedde det store: Fredrikstad fotballklubb ble etablert. Klubben er faktisk så gammel at i dens selskap er Tippeligaen et lite spedbarn. Klubben hadde allerede utkjempet sine største slag, og storhetstiden var over når Tippeligaen ble opprettet i 1991. Denne historien må vi aldri glemme. Fredrikstad fotballklubb har faktisk en historie vi skal være stolte av.

Tiden har sakte, men sikkert beveget seg mot dagen i dag. Klubben har tilbrakt mange år i ”skyggens dal”, og det føles som evigheter siden klubben tok sin forrige kongepokal. Gull i seriemesterskap og kamper i e-cup har vel de færreste lenger noen minner om.

Når det først dukket opp friskt blod i klubben tok det ikke lange tiden før det begynte å skje noe. Med Knut Torbjørn Eggen i manesjen var entusiasmen tilbake for fullt. Håpet var tilbake! Den gamle kameratgjengen hadde drevet klubben for lenge. Det måtte litt trøndersk u-hjelp til. Denne nødvendige u-hjelpen, sammen med en livat, utadvendt nordlending, har etter vært klart å få klubben på rett kjør. Sammen har de klart det umulige. Det var friskt blod som måtte til.

Hvor ofte har vi ikke sett Knut Torbjørn Eggen lekende i media. Gang etter gang lirer han av seg trønderske gloser som får selv de mest akademiske journalistene til å lure på hva han mener. Men Eggen forklarer velvillig med et smil. Gjør laget en god innsats på banen er Eggen den første til å gi skryt. Skjer det stikk motsatte, så er ikke trønderen stoltere enn at han ikke har det minste problem med å innrømme at motstanderen var bedre. Eggen hever seg ikke over noen. Han fremtrer ikke arrogant, men snarere som en av oss i allmennheten.

Disse personene har medietekke.

Dette er viktig, og det må klubben forstå. Fredrikstad fotballklubb må aldri distansere seg fra folket. Det er på grunn av folket at klubben finnes – glem aldri det! Fotball er underholdning, og når man er i underholdningsbransjen er det meget viktig hvordan de som blir underholdt oppfatter produktet.

La oss snakke litt om kommunikasjonsmodeller. Vi har alle opplevd diverse former for mobbing og erting igjennom skoleårene, og dette skulle være meget lett å gjenkjenne. Hvor går egentlig grensen mellom mobbing og erting?

Ofte føler mobberen at han ikke trår over streken. Han kan lire av seg et humoristisk utsagn i beste velmenende. Han mener ikke noe vondt med det, men liker å erte litt. Personen som utsagnet treffer føler seg mobbet. Utsagnet svir.

Det blir sendt ut et budskap, og underveis finnes det drøssevis av støysendere. Det står personer rundt som ler. Budskapet når frem. Hvem er det da som har rett? Er dette mobbing eller erting?

Det er alltid mottakeren som har rett!

Dette gjelder også for Fredrikstad fotballklubb.

Det hjelper ikke hvor mye du arbeider internt i klubben, hvis folk utenfra oppfatter deg som arrogant og uspiselig.

Det hjelper ikke hvor mange nystrøkne skjorter du har skrukket til når du har tatt i et tak for klubben, hvis utenforstående vil ha deg vekk.

Det hjelper ikke hvor mange timer man har stipulert billettprisene, hvis kjøperne ikke får opplyst hva pengene skal brukes til.

Det hjelper ikke personer med dårlig råd å høre at har man ikke råd til sesongkort, så får man heller prioritere enkeltkamper.

Fotball er kanskje ingen folkerett, men det burde vært det.

Hvis folket der ute føler at fremtredende personer i klubben opptrer som arrogante skikkelser, så er det noe som må gjøres. Når flere personer reagerer, så kan det nok sies at kritikken er berettiget.

Disse fremtredende personene mener helt sikkert ikke noe vondt med oppførselen sin. Kanskje vet de ikke engang selv hvordan utenforstående personer oppfatter dem. Slik vil det alltid være.

I stunder som dette er det viktig å ikke distansere seg fra folket. Hvis kritikken er berettiget – ta den innover dere! Forsøk å forbedre dere! Vis at de som oppfatter dere som arrogante tar feil.

På den sportslige siden har man to dyktige personer med medietekke. Den administrative siden er et helt annet kapittel. At man jobber time etter time for klubben er vel og bra, men ingen unnskyldning for arrogant oppførsel. Man vil alltid finne personer som brenner for FFK. Personer som vil arbeide dag ut. Dette vil aldri være noe problem. Fotball er og forblir en religion for mange.

Personer med medietekke er mangelvare. Personer med mangel på medietekke bør ikke fronte klubben i media eller blant folk.

Men dette kan læres…

Brent barn skyr ilden…

Ta imot kritikken med åpent sinn…

Vi elsker alle Fredrikstad.





PS! Supporter, en bruker i forumet vårt, føler at han har gått over streken denne gangen. Han ønsker å be Bjørn Bagstevold om unnskyldning, og håper at man kan legge denne saken bak seg. Supporter velger med dette å trekke seg litt tilbake fra forumet.

Til alle dere som ønsker å kritisere i fremtiden, husk alltid dette trekløveret: Kritikken skal være berettiget, saklig, og begrunnet,. Dette vil alltid være viktig for å bli tatt på alvor

Diskuter gjerne artikkelen, men husk trekløveret.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340