Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

For egen regning

Kamp mot egen fortid

Det er ikke mange år siden FFK var en koselig, liten klubb - nærmest drevet på dugnad. I morgen møter vi et lag som er i akkurat den situasjonen, og som minner om hvordan vi var for noen år siden.

Tekst av Marius Kjølstad, foto: FFK
Lagt ut: 27. July 2010 - 17:30

Les også: Før kamp Sandnes Ulf - FFK: Onsdagsfest i vest?

I dag er det en fryd å gå på FFK-kamp. Arkitekturmessig er Stadion en av de fineste i Norge, det er gode parkeringsmuligheter, gressmatta er strøken og det tekniske utstyret fungerer godt. Nye Fredrikstad Stadion ligger også i flotte omgivelser på Kråkerøy, et av de mest populære boområdene i byen (dog kanskje ikke akkurat der Stadion ligger).

Kontrastene til Gamle Fredrikstad Stadion er store. Arkitektonisk var den sikkert fin en gang i tiden, men på 2000-tallet var den ikke akkurat noen perle. Parkeringsmulighetene var greie, og en lokal grusbane ble fylt godt opp med biler. Gressmatta hadde sett sine bedre dager, og istedenfor å bruke elektronisk måltavle hadde man den gamle, gode klokka i Klokkesvingen.

Billettene ble ikke løst inn med fancy, elektronisk utstyr. VIP-plassene var en gammel veranda. Og Holmen er vel ikke den peneste delen av byen.

Alle er nok enige om at dagens løsning er langt bedre enn den gamle. For en klubb som streber etter å etablere seg som en av de store i norsk fotball, ville det ikke vært forsvarlig å bruke Gamle Stadion.

Likevel var det da vitterlig litt sjarm over det hele?

I morgen skal vi på tur til Vestlandet for å møte Sandnes-Ulf. Etter å ha besøkt nettsidene til hjemmelaget, fikk undertegnede virkelig flashbacks til FFKs situasjon for noen år siden.

Klubben opplyser at på grunn av sommerferie, har de manko på frivillige til FFK-kampen. De søker derfor frivillige, og folk kan ta kontakt dersom de ønsker å bidra som vakter, stadionvakt, mediavert eller kioskselger. Man kan også si i fra dersom man har andre ønsker. :-)
Stor valgfrihet, med andre ord.

Litt lenger ned på siden er nyheten om at man endelig har fått på plass digital klokke, og at «Stigemannen» nå er arbeidsløs. Sandnes-Ulf har brukt samme resultattavle-funksjon som FFK hadde på Gamle Stadion, med manuell endring av resultatene.

Er det en ny industriell revolusjon på gang i Sandnes...? Det er bare å håpe at denne Stigemannen får seg en ny jobb, og ikke blir hengende på NAV i fremtiden.

Poenget er hvertfall at det er herlig å se hvordan en klubb kan overleve med dugnadsånd. Det er sjarmerende at et lag i Adeccoligaen har «Stigemann» og søker frivillige til å jobbe via nettsiden sin, noen dager før kamp.

I dag er FFK blitt en profesjonalisert klubb med et høyt budsjett. Likevel syns jeg klubben har vært flinke til å beholde denne dugnadsånden. I 2009 gikk det meste skeis, og klubben fikk inn folk som ikke forsto viktigheten av folkelighet og å få med seg «mannen i gata».

I 2010 er det en helt annen mentalitet som råder på Værste. De frivillige blir verdsatt, og tiltak som «Jeg er med»-aksjonen bidrar til å gjøre klubben folkelig.

Det at klubben klarer å ha et høyt budsjett, gode spillere og en fantastisk stadion samtidig som man får med seg byens innbyggere, gjør at FFK har forutsetninger for å befeste seg i norsk fotballs elite. Man klarer det nok uten «Stigemann», men de andre som gjør en frivillig jobb er uvurderlige for klubben.

Jeg blir nesten litt nostalgisk av å tenke på Sandnes-Ulf, for de minner meg om tiden i 1.- og 2.divisjon. Men i morgen skal de knuses - dette blir som å spille mot sin egen fortid.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f