Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Francks reise til Fredrikstad:

Et tøft møte med den vestlige verden

Ohandza Zoa Franck fikk en uverdig velkomst da han mellomlandet i Frankfurt på vei til Norge. Avgangen seks timer tidligere fra Abuja i Nigeria var Francks første tur utenfor Afrika, og lite ante han om hva som ventet i Tyskland.

Tekst av Jan Rafn, Foto: Illustrasjonsfoto
Lagt ut: 22. March 2010 - 23:17

Ved ankomst ble Ohandza spurt om hva han skulle gjøre i Norge. Ohandza la frem invitasjonen fra FFK om prøvespill for Aristokraten i norsk fotball. Dette var tydelig ikke nok for de tyske myndigheter som straks sådde tvil om dokumentets ekthet. Dette var kl. 04.00 på morgenen natt til mandag.

Ohandza ble satt på glattcelle sammen med tre andre personer, og ble sittende der til de tyske myndigheter fikk kontakt med Joacim Jonsson. Lite ante Jocke om hvorfor han måtte svare bekreftende på at Franck var på vei til prøvespill i FFK. Da hadde spilleren fra Kamerun allerede vært nesten tre timer på glattcelle. Et uverdig møte med den vestlige verden som på ingen måte kan forsvares. Hva dette gjør med en 18 år gammel spiller (19 i september) kan man jo bare tenke seg.

Ohandza slapp ut akkurat tidsnok til å rekke flyet videre til Norge. På flyplassen møtes han av Joacim Jonsson og en kald vinter han aldri har sett maken til. Noen timer senere er han klar for sin første trening sammen med juniorlaget til Fredrikstad. I mellomtiden har han møtt Odilon Kashama, som selv kommer fra Kongo. Felles for begge er morsmålet fransk. Praten går livlig mellom de to tenåringene. Odilons bidrag er uvurderlig i forhold til de franskspråklige spillerne som er i klubben. Lalawele har også fransk som morsmål.

At Ohandza i det hele tatt klarer å gjennomføre en trening etter den strabasiøse turen er nærmest en gåte. Det viser seg fort at det finnes kvaliteter i denne gutten, og det skal bli spennende å følge ham fremover.

Etter trening fraktes Ohandza til Quality hotell hvor han skal tilbringe sin første natt. Odilon er med ham på rommet og tar godt vare på ham. En time etter henter jeg dem for å ta en titt på Fredrikstad by. Simen Rafn har også blitt med i gjengen. Odilon, Simen, Ohandza og undertegnede tar først turen innom Kjellærn Sportspub for å hilse på supporterne. Rosenborg - Start vises på alle skjermene. To lag Ohandza aldri har hørt om.

Videre går så turen til Chang Cheng for å innvie Zoa i det "norske kjøkken". En tydelig beveget Ohandza forteller om natten som ble tilbrakt på ei glattcelle i Tyskland. Videre forteller han om sine to yngre søstre i Kamerun. På spørsmål om han har ringt dem titter Ohandza sjenert ned i bordet, og innrømmer at noen mobiltelefon har han aldri hatt. Raskt kommer en mobiltelefon opp og han får endelig ringt sine foreldre og fortalt at han har kommet vel frem til Norge.

Kvelden blir hyggelig og Ohandza er klar for å overbevise FFK om at han er verdt å satse på. Han skal være her i ti dager og skal tilbringe ni av dem sammen med en velvillig supporter som har stilt husrom til rådighet. En fantastisk gest og et godt bidrag i forhold til en integrering vi i klubben skal bli gode på. Vi rekker en rask tur innom for å sjekke forholdene, og Ohandzas brede glis forteller at dette virker lovende.

Om Ohandza Zoa Franck har en fremtid i FFK er noe han selv må bevise de neste dagene.

Kanskje kan Zoa allerede til helgen bidra til at det berømte "Mossespøkelset" begraves for alltid...?

Ohandza Zoa Franck

Personalia
  • Født: 28/09/1991 (i Yaounde)
  • Nasjonalitet: Kamerun
  • Vekt: 74 kg
  • Høyde: 178 cm
  • Posisjon: Spiss
Tidligere klubber
  • Sesongen 09/10: Daga Young Stars (6 kamper / 7 mål)
  • Sesongen 08/09: Daga Young Stars (12 kamper / 9 mål)
  • Sesongen 07/08: Ecole Foot Brasseries
  • Sesongen 06/07: Ecole Foot Brasseries

PS! Daga Young Stars spiller i Kameruns andreliga.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340