temp

Vant årets første treningskamp

Fikk revansje mot erkerivalen

Tirsdag fikk FFK revansje for det forsmedelige tapet mot Sarpsborg 08 i november. Rødbuksene var det klart beste laget, og vant 2-1 på en dag hvor flere juniorspillere imponerte.

Tekst av Marius Kjølstad, Arkivfoto: Rolf B. Gundersen/fredrikstadfk.no
Lagt ut: 02. February 2010 - 22:48

Godt over tusen mennesker hadde funnet veien til Østfoldhallen for å bivåne derbyet mellom FFK og Sarpsborg 08. Selv om det kun var en treningskamp, er det ingen tvil om at det lå mye prestisje i den.

1.omgang

Kun 13 minutter var gått da FFK tok ledelsen. Mattias Andersson dro seg innover i banen fra sin venstrekant, og plasserte ballen kontrollert i nærmeste hjørne. Utagbart for Sarpe-keeperen.

Etter 42 minutter ble FFK redusert til ti mann. Joachim Thomassen fikk sitt andre gule kort etter et lite slag mot Michael Røn, og ble sendt i dusjen av dommer Mads Ahlsen. Meget strengt dømt, og dommeren hadde ingen god dag på jobben.

Rett før pause får Sarpsborg en gedigen sjanse. Martin Wiig header fra fem meter, ballen treffer den ene stolpen og ruller langs streken før FFK får klarert. Et lite under at det ikke står 1-1 der.

2.omgang

I pausen gjorde FFK en liten endring. Jonas Becken kom innpå for Wallace, som hadde smerter i låret. Dette skal imidlertid ikke være alvorlig.

Kampen dalte i kvalitet, og Sarpsborg hang etter hvert mer med. FFK blir mer og mer baktunge og Sarpsborg 08 får nærmest boltre seg fritt ute på det grønne teppet. FFK gjør et bytte og en sliten Simen Rafn erstattes av Zlatko Kricic. Nok en junior spiller gjør sin debut for FFK i dag. Så ut av det blå skaper FFK et par farligheter. Ole Heieren Hansen river ned Mattias Andersson.
Mattias tar selv straffesparket og setter det utagbart nede til venstre for Colin Burns.

Umiddelbart begynner skuffede Særpinger å tømme hallen. Tydeligvis så er ikke supporterkulturen i Sarpsborg så god som de selv hevder.

Så helt på slutten av kampen får Sarpsborg 08 sin utligning. Sist på ballen er unggutten Emmanuel Amarh. En spiller som var innom FFK jr en kort periode vinteren 2008/2009.

Flere juniordebutanter

Helt på slutten så får også juniorspilleren Odilon Kashama, hurtigtoget fra Rakkestad sin debut.Og stikkordet for denne kampen er FFK jr. I startoppstilling var noe overraskende Simen Rafn foretrukket fremfor en småsyk Alex Valencia. Et valg Tom Freddy Aune nok ikke angrer på i etterkant. Simen bidro sterkt til seieren og viste flott spill sammen med Amin Askar. De to hadde full kontroll på vår høyreside og skapte mye fremover.

I pausa kom Jonas Becken inn for en småskadet Wallace. Jonas overbeviste stort og hadde en ro i spillet som var overbevisende. Sterk i dueller og engasjert fremover viste Jonas at han fortjener en plass i årets FFK stall. Zlatko Kricic får 15 min og dette er også en spennende spiller for FFK. Han har spilt landskamper for både Serbia (1 U-16) og Island (7 U-17) samt 10 kamper på øverste nivå på Island. Og vi vet alle sammen hvor mange spennende spillere som har kommet fra Sagaøya.

Til sist så får også Odilon Kashama sin debut når han kommer inn et par minutter helt på tampen av kampen.
Endelig tør FFK å bruke sine juniorspillere, og de beviser alle at det gror godt i klubben. Alle viser en ro i spillet som er imponerende. Både Moss og Sarpsborg 08 har brukt sine unggutter med hell i Adeccoligaen. Våre spillere er minst like gode.

26/04/2024 22:15 | c8124340