Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Slaget om Østfold

I løpet av 2009-sesongen har Moss, Sarpsborg og FFK møtt hverandre flere ganger. Ingen av gangene har lagene kunnet stille med det beste laget. For å kunne kåre det beste juniorlaget ble klubbene enige om å arrangere et Østfoldmesterskap etter at serien og kvalikkampene var overstått.

Tekst av Jan Rafn
Lagt ut: 15. November 2009 - 19:39

FFK trakk Moss i semifinalen, og gikk lett videre med 4-2, til tross for at Moss stilte med 4 Adeccoliga-spillere. Sarpsborg slo Kvik i sin semifinale på straffer. Så endelig var muligheten der for et revansjeoppgjør mot Sarpsborg etter de sår som vi har blitt tildelt i år. Først ble vi slått i Junior-NM, og så den andre episoden jeg ikke har lyst til å nevne...

Søndag 15. november var dagen Sarpingene skulle få betalt tilbake for tort og svie. I garderoben før kampstart var det en stemning og innbitthet vi sjelden har sett. Noe annet enn seier i dag var utenkelig. Kampen åpnet i et forrykende tempo, og Sarpsborg ante ikke hva det var som traff dem..

1-0 ved Marius Krathe. Heading på corner etter knapt 2 minutter.

2-0 ved dagens mann Marius Slydal. Først header Marius Krathe som keeper Stensholt i Sarpeburet må gi retur på. Hvem andre enn Sly dukker opp og setter ballen i mål. Det har knapt gått 3 minutter.

3-0 Odilon Kashama setter ballen i mål etter en liten keepertabbe. En litt for lang pasning fra Sly blir bra fulgt opp av Kashama. Etter litt famling fra keeper setter Odi ballen i tomt mål.

4-0 Simen Rafn avslutter etter fint samspill og frispill fra Sly. Sikkert settes ballen i mål forbi Stensholt og marerittet fortsetter for Sarpsborg. Det er fortsatt ikke spilt 10 min.

5-0 Sly er fremme nok engang og fastsetter pauseresultatet. Dagens prestasjon. Fra et raskt innkast fra Simen Rafn, settes direkte i mål over en forfjamset Stensholt. Scoringen nesten fra død vinkel.

6-0 Dagens mann Marius Slydal setter punktum for en god sesong. En nydelig frispilling fra Eirik Laabak og Sly setter ballen sikkert forbi Sarpsborgs sisteskanse. Juniorlagets toppscorer i 2009 avslutter sin juniorkarriere i FFK, og fullender en komplett overkjøring av motstanderlaget Sarpsborg.

Sly hadde også et skudd i stolpen helt på tampen før han ble byttet ut.

Helt på slutten av kampen får Sarpsborg sitt trøstemål på sin eneste farlighet i løpet av 90 min. Et skudd fra 25 meter sniker seg inn nede ved stolperoten.

Resultatet 6-1 sier sitt om kampen og dette var noe av det beste juniorlaget har prestert i år. De første 10 minuttene med 4 mål som resultat, viser at det bor så uendelig mye i dette laget. Dagens mann er uten tvil Marius Slydal. Med 3 mål og 2 målgivende er det ikke så mye mer man kan forlange av en spiller. Når dette i tillegg skjer i finalen om Østfoldmesterskapet, blir prestasjonen enda bedre. Forsvaret til Sarpsborg hang kort og godt ikke med denne gangen.

Den bakre fireren bestående av Erlend Thorvaldsen, Jonas Becken, Ole Strømsborg og Marius Krathe hadde full kontroll og slapp ikke til sarpingene en eneste gang. Midtbanen med Odilon Kashama, Eirik Laabak, Gustav Holmes og Simen Rafn gjorde så vondt de ville mot et uvanlig tamt Sarpsborglag. Helt fremme hadde Marius Slydal noe vi kan kalle en god dag på jobben. Lala som hengende spiss herjet til tider med frustrerte sarpinger. Helt bak hadde Lars Erik Johannesen en rolig dag på jobben. Faktisk årets mest avslappende for ham. Etter pause fikk også Agron Hoti, Jacob Revheim, Juan Andreassen, Torvald Bertelsen, Bjørn Erik Kristiansen, Vetle Nilsen og Joakim Eyde være med å leke.

Best for FFK i dag var naturligvis tremålsscorer Marius Slydal. Litt mer fart i beina på Sly, og han er en mann FFK bør ta vare på. Lur spiss med målteft, fantastisk blikk for spillet og gjør ting mange andre av de spissene vi har i klubben sliter med å kopiere. Den klubben som snapper Sly gjør et varp! Jonas Becken spilte også med stor autoritet i forsvar, og har vokst stort utover sesongen i år. Sarpsborg spisser ble geleidet fullstendig avkledd av banen. Men dette var først og fremst en lagseier og en dag man endelig kan være stolt av å være fra Fredrikstad.

Gjennom hele året så har vi hørt at FFK ikke er gode på talentutvikling, og at vi bør se på Moss og Sarpsborg for å lære. Kampene mot Moss og Sarpsborg er beviset på at vi er faktisk er best på dette i Østfold.

Men vi er ikke best på å forvalte talentene våre. Der har vi faktisk mye å lære fra både Moss og Sarpsborg.

Og det må vi faktisk gjøre noe med. Mange av disse juniorspillerne hadde fått spilletid i Adecco dersom arbeidsgiver hadde vært Moss eller Sarpsborg.

Men i et helt år fremover kan vi titulere oss: Best i Østfold!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4