Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tromsø - Fredrikstad 2-0 (2-0)

Blytung start for Tom Nordlie

Det er ingen som kan forvente at Tom Nordlie skulle utrette mirakler etter én trening med FFK. Blant spillerne derimot, der burde man kunne forvente veldig, veldig mye mer. Med kniven på strupen feiler rødbuksene nok en gang og ble til tider utspilt i Tromsø.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 30. August 2009 - 19:50

I steden for å ta et skritt frem med Tom Nordlie som trener, gikk klubben i stedet to steg tilbake i løpet av kampen, og enda verre, et steg nedover på tabellen. Hvis ikke nedrykksplass er nok til å motivere spillerne til å yte maks, så hjelper det ikke om Nordlie ansetter Trollmannen fra Oz og Harry Potter som assistenter. Det vil uansett ende med nedrykk.

Flaut, pinlig og urovekkende

Aune fortalte TV2 at målet var å angripe fra start og presse Tromsø høyt på banen. Gashi og Ramberg tok riktignok avspark, men det var omtrent det rødbuksene fikk låne av ballen i åpningsminuttene. Etter tre minutter hadde Tromsø allerede hatt tre farlige innlegg inn i boksen til bortelaget.

Tom Nordlie har uttalt i mediene at Fredrikstad har vært kanskje et av de beste lagene frem til sekstenmeteren denne sesongen, men at det derfra og inn har vært ubesluttsomhet. Det var dermed kanskje ikke rart at FFKs første, største og eneste sjanse i førsteomgang kom på et frispark utenfor det området. Barsom treffer godt, men Ramovic er med på notene og gjør en god redning.

Slepphendt keeperspill

Resten av den første halvtimen foregikk i kontrollerte former. Tromsø hadde stort sett kontroll og kom stadig nærmere mål. Et halvminutt inn i det siste kvarteret får Rushfeldt gå opp lett og heade ballen ned i gresset og i mål. Passivt av Czwartek og omtrent like passivt av Stamatopoulos som burde ha sjans på å ta den ikke altfor harde headingen. Fem minutter senere dobler Tromsø ledelsen. Kevin Larsen skyter fra rundt 20 meter. Heller ikke det en altfor vanskelig ball for vår innleide keeper. Likevel ender ballen i mål.

Tromsø gir seg ikke og er farlig nære ved øke ledelsen inn mot pause. Kenny retter opp inntrykket noe og redder forsøkene fra sin egentlig arbeidsgiver.

Et håp om motiverende kjeft fra Nordlie i pause gjorde at andreomgangen kanskje ville ende i en opptur. Det tok midlertidig Gutan 45 sekunder av omgangen å produsere like mange sjanser som FFK i hele førsteomgang - altså én. Stamatopoulos redder nok en gang.

Gutan fortsetter å styre kampen på Alfheim og etter timen tar Tom Nordlie grep. Ut med Kvisvik og Wehrman, og inn med Wass og Jóhannsson og til en mer kjent 4-4-2. Heller ikke det hjalp, og Tromsø fortsetter å gjøre stort sett som de vil. Tjue minutter før slutt får endelig gjestene mål, i hvert fall nesten. Et langt innlegg blir møtt av Piiroja som header ned til Jóhannsson som prikker ballen i mål, men blir avblåst for offside.

Det skjer ikke all verden resten av kampen, i hvert fall ikke noe som er positivt å skrive om, men vi nevner kort at Piiroja skyter i tverrliggeren på tampen og at Lalawere Atakora fikk sin etterlengtede debut. Elleve rødhvite med selvtillit vinner fortjent mot svartkledde blottet for det samme. Man kan undre seg på om Nordlies ord før og under kampen gikk inn den ene veien inn og rett ut på motsatt side, for mirakelmannen sa neppe at "dere har allerede tapt kampen, dere kan i grunn bare gi opp med en gang og få tiden til å gå der ute".

Nedrykksplassen et faktum

Tom Nordlie sa før kampen at han verken ville ta æren eller skylden uansett hvordan det gikk i dag, og det har han helt rett. Spillerne - og kun de - skal stilles til ansvar for ikke bare denne kampen, men de har også hovedansvaret for at aristokratene etter denne serierunden befinner seg på nedrykksplass. Utopi for noen måneder siden, ikke minst fordi ligaen ble utvidet med to lag fra Adeccoligaen, men en skremmende realitet når vi skriver slutten av august.

Martin Andresen satt for øvrig på benken for å se sin neste mostander i aksjon. Han ble omtrent like skremt av det han så av FFK som en skrekkfilm med aldersgrense tre år. Den kampen er om to uker. Det er ingen tvil om at Tom Nordlie har en solid jobb foran seg fra å redde klubben fra nedrykk. I morgen er siste dag overgangsvinduet er åpent, den bør benyttes godt!

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340