Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Patrick Mörk til ffksupporter.net

- Lalawele er et enormt talent!

Patrick Mörk, som har hentet uslipte diamanter som Essien til Europa, var også denne gangen mannen bak FFKs nye signering. Fra før har også blant annet Fernando Wallace Pereira og Dominic Adiyiah funnet veien til FFK via svensken. Og, han er fulle av lovord om vår nye signering.

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: sportconsulting.cz
Lagt ut: 19. March 2009 - 07:00

Mörk har siden 1997 samarbeidet med Liberty Professional FC i Ghana. Det var mye på grunn av stammen fra denne klubben at Ghana tok seg til VM i 2006 og overrasket mange med godt spill. I tillegg hadde klubben to spillere i Togos VM-tropp. For noen år siden ble et akademi bygd av Liberty i Togo som fikk navnet Liberty Togo. Det er fra dette akademiet Lalawele er første stjernespiller som er klar for større utfordringer.

Afrikas beste spiller på sin alder

Da han i 2007 utmerket seg i Afrikas U17-mesterskap og ble kåret til turneringens beste spiller, så kom interesse fra utlandet for fullt. Det var til slutt Sporting Lisboa som kunne sikre seg spilleren, men ettersom Lalawele var under 18 år, kunne han kun skrive en før-kontrakt med den portugisiske toppklubben. Han kunne ikke flytte til Europa før han var fylt atten år i november samme år.

Sporting Lisboa betalte aldri opsjonssummen de hadde avtalt med Liberty Togo, og klubben valgte derfor å trekke tilbake avtalen de hadde med portugiserne. Det er for øvrig ikke første gangen portugiserne unnlater å betale en slik kompensasjon. Dette skjedde også med Ighalo, også der ble avtalen trukket tilbake og Ighalo havnet som kjent til slutt i Lyn hvor han hadde suksess omgående.

Lalawele måtte, som Ighalo, på jakt etter ny klubb.

Interesse fra Nederland og Italia

- Lalawele var på et kort treningsopphold i Groningen i desember, og 6-7 uker i Udinese i februar-mars. Han gjorde bra inntrykk i begge klubbene. Problemet var begrensninger for spillere utenfor EU.

I Nederland må spillere utenfor EU tjene minste 400 000 € per år for å få arbeidstillatelse, mens italienske klubber kun har lov til å hente én spiller utenfor EU hvert år.

- Udinese var interessert, men fant ingen klubber å plassere Lalawele i, da de ikke kunne få han til Italia selv. Da bestemte jeg, Lalawele og klubben hans at vi skulle prøve å finne en klubb i enten Sverige eller Norge - da overgangsvinduet fortsatt var åpent der. FFK takket ja etter bare noen timer, noe jeg er takknemlig for. Jeg har hatt et godt samarbeid med FFK siden begynnelsen på 2008, og de har stor tiltro til mine anbefalinger, fortsetter svensken til ffksupporter.net.

Driblefant med voldsom teknikk

Det tar ofte tid for afrikanske spillere å tilvende seg den raske og fysiske fotballen i Norge, men det kan virker som om FFK har fått en forsterkning med kvaliteter som har vært savnet på høyrekanten, hvor han mest sannsynlig er tiltenkt en rolle på lang sikt.

- Han er et enormt talent, i hvert fall på nivå med Adiyiah og Pereira. Han har stor fart og voldsomt bra teknikk. Samtidig er han dyktig en mot en og til å drible av motstanderne. I Togo er han selvsagt regnet som det største talentet. Han hadde jo allerede som 17-åring fem landskamper for Togo, avslutter Mörk.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340