Stabæk - FFK 3-2 (2-1)

Nytt tap på La Manga

Det offensive spillet tok ett steg frem i forhold til kampen mot Nordsjælland. Det holdt likevel ikke til seier mot fjorårets seriemester, ettersom forsvarsspillet tok to steg tilbake.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 02. February 2009 - 18:00

Laget:
Erik Bråthen, Pål André Czwartek (Agim Shabani 5 min.), Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Wallace Pereira, Abgar Barsom, Hans Erik Ramberg, Kasey Wehrman, Raymond Kvisvik (Andreas Tegström 45 min.), Éverton (Gardar Jóhannsson 20 min.) og Michael Trulsen (Elvestad 60 min.).

FFK stilte med noen forandringer fra kampen mot Nordsjælland. Gashi har reist hjem og en stadig mer restituert Wehrman tok plass sentralt på midtbanen sammen med Ramberg. I målet fikk Bråthen sjansen, mens Trulsen fikk vise seg frem i tospann med Éverton på topp.

Rufsete forsvar

Stabæk stilte også med nærmere toppet mannskap, men skulle på papiret være lettere motstand enn laget vi tapte klart mot i to kamper i fjorårssesongen. Med både Alanzinho og Gunnarsson borte, skulle det være muligheter for seier. Det tok likevel under fire minutter før tittelforsvarerne tok ledelsen. En dårlig avklaring fra Czwartek gjorde at ballen fikk sprette inn i sekstenmeter til FFK. Et passivt forsvar stoppet opp der relativt ukjente Diskerud kom på et flott løp og satte inn 1-0 bak Bråthen.

Stabæk fortsatte å ha mye av banespillet, mens FFK slet med å komme til de helt store sjansene. Michael Truslen kommer til FFKs første sjanse etter tjue minutter da han på pasning fra Ramberg skyter over fra 14 meter. Like etter blir Ramberg selv spilt igjennom av en opplagt Barsom. Alene med Jon Knudsen i Stabæk-buret setter han elegant inn 1-1. Kampens kanskje fineste angrep.

FFK er nå mer med på notene, og ti minutter før pause gjør Éverton en god jobb da han sender igjennom Trulsen. Den ellers så målfarlige spissen får kanskje for god tid til å avslutte. En dårlig førstetouch ender til slutt med en svak avslutning fra Trulsen junior.

Minutter etterpå er det Stabæk som får uttlelling. Nannskog får rom på venstrekanten og slår inn mot Espen Hoff, som enkelt smetter forbi to passive FFKere i forsvaret. Bråthen har hånden på skuddet, men det triller likevel inn til 2-1-ledelse for Stabæk som holder inn til pause.

Et passivt forsvar burde hatt kontroll på begge målene til bæringene, mens Trulsen på sin side burde ha gjort at FFK uansett hadde ledet til pause.

Frisparkperle fra Barsom

Andreas Tegström erstatter Kvisvik i pausen, uten at det så ut til å hjelpe innledningsvis. Etter ti minutter er Hoff nære ved å bli tomålsscorer, men skuddet går stolpe ut. Til slutt så er det et gavmildt FFK-forsvar som igjen gir Stabæk mål. Nannskog slår en corner som treffer både Wehrman og Ramberg på vei igjennom hele feltet. På bakerste stolpe står Inge André Olsen og får kranglet ballen inn, og bæringene ledet komfortabelt 3-1.

Jóhannsson kommer inn for Éverton tjue minutter før slutt og viser tendenser med sin krigerske holdning, men det blir bare nesten for fjorårets toppscorer hos Fredrikstad.

Pereira hadde tidligere i kampen forsøkt seg med en fin dupper på frispark. Ti minutter før slutt var det Barsoms tur til å teste skuddfoten. Med yttersiden av høyrefoten klinker svensken frisparket helt oppe i krysset. Kampens fineste scoring var et faktum og ny spenning i kampen.

Dessverre uteblir spenningen. FFK gjør nok et bytte da Shabani kommer inn for Czwartek i sluttminuttene. Utover det så stod underholdning for det meste av de nye solbrillene til Drillo, som fulgte kampen fra sidelinjen sammen med By Rise.

Kampen ender 3-2 til Stabæk og nå venter Rosenborg i neste kamp ettersom de tapte sin kamp mot Lyn tidligere i dag. Det offensive spillet som nesten var totalt fraværende mot Nordsjælland var glimtvis tilbake. Det holder likevel ikke til seier med et smånaivt forsvar og med Bråthen som virket både slepphendt og kamprusten med flere merkelige inngripner.