Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

8. plass: Tromsø

Det er god grunn til optimisme i Tromsø. Steinar Nilsen rår over den beste TIL-stallen på flere sesonger, men det holder likevel ikke til mer enn en 8. plass.

Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 22. March 2008 - 12:09

Selv om Tromsø har mistet både Christian Steen og Lars Iver Strand, er forsterkningene såpass gode at det er vanskelig å hevde at laget er svekket kontra i fjor. Da havnet på TIL på 6. plass.

Men konkurransen er enda hardere i år, og det er et par momenter som gjør at vi tviler på at Tromsø kan sikte videre oppover tabellen. Spillerstallen er jevn og med god bredde på flere plasser. Men Steinar Nilsen mangler de klare enerne; spillere som virkelig hever laget med spill på høyt Tippeliga-nivå fra uke til uke. Selv Sigurd Rushfeldt svinger for mye i prestasjonene på sine eldre dager.

Det er sterk konkurranse om keeperplassen, men kontroversielle Sead Ramovic danker trolig ut både Knut Borch og Kenny Stamatopolous. Hvis vi ser bort fra hans usympatiske vesen, er Ramovic en keeper som holder bra nivå.

I midtforsvaret har TIL mistet en bauta i Christian Steen, men Miika Koppinen har kommet tilbake fra oppholdet i Rosenborg og vil være en klar forsterkning. Hvis Tore Reginiussen fortsetter fremgangen, har Tromsø plutselig blant ligaens beste stopperpar. Tom Høgli og Kevin Larsen (ny fra Lyn) er unge og uferdige backer som nok vil svinge mer i prestasjonene.

Helge Haugen og Tommy Knarvik blir antakelig foretrukket på sentral midtbane, og det skal bli spennende å se om sistnevnte finner tilbake til taktene som gjorde ham til en suksess for Sandefjord for to år siden. I fjor var han ikke all verden. Helge Haugen har hatt en positiv inntreden i Tromsø etter overgangen fra Brann i fjor. Vi må heller ikke glemme vår tidligere publikumsfavoritt, Roger Risholt, som vi vet kan gjøre en god jobb i samme posisjon. Men Risholt må nok foreløpig nøye seg med reservestatus i ishavsbyen. Det samme gjelder Keijo Huusko som kommer fra Strømdsgodset, mens Douglas Sequeira er en spiller som kan brukes i flere posisjoner. Sånt er kjekt å ha i stallen.

På høyre side er den tidligere Brann-sliteren Martin Knudsen et naturlig valg, mens Joel Lindpere (som ble veid og funnet for lett etter prøvespill i FFK) ser ut til å okkupere venstre kant. Estlenderen var litt opp og ned i sin debutsesong, men er på sitt beste en spiller med gode offensive ferdigheter.

Helt på topp setter Steinar Nilsen fortsatt sin lit til Sigurd Rushfeldt, mens Morten Moldskred på bakgrunn av fjorårssesongen er selvskreven. Så gjenstår det å se om Moldskred kan leve opp til forventningene eller ikke. Hvis målene uteblir så står Sandefjord-kjøpet Adriano Munoz klar på sidelinjen. Et smart kjøp som gir TIL alternativer og dekning på spissplass. Også Keiju Huusko kan brukes i angrep.

Tromsø har sterkt nok mannskap til å melde seg inn i kampen om en plass på øvre halvdel av tabellen, og målsettingen er helt sikkert å forbedre fjorårets prestasjon som endte med 6. plass. Og det er på ingen måte uoppnåelig for et TIL-lag som også har gjort sakene bra i vinterens treningskamper.

På minussiden virker imidlertid den sentrale midtbanen litt lett. Og vi er usikre på om Tommy Knarvik vil løfte seg og bli en suksess i TIL-drakta. Det er også vanskelig å si om Moldskred vil klare å gjenskape suksessen fra fjoråret. Tromsø må nok fortsatt stole på veteranen Sigurd Rushfeldt.



Tabelltipset 2008:


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Tromsø
9. FC Lyn Oslo
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f