Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

12. plass: Bodø/Glimt

Klubben som tok seg opp gjennom kvalifisering blir dømt nord og ned av de fleste. Kanskje ikke så rart, men vi tror Christian Berg & co. klarer å bite seg fast.

Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 18. March 2008 - 12:40

De siste årene har flere diskutert om det ikke er på tid å avskaffe kvalifiseringen mellom de to øverste divisjonene. Kampene er jo ikke engang spennende, er det blitt argumentert. Vel, det stemmer for så vidt. Glimt kjørte tidvis over Tippeliga-laget Odd Grenland i fjor høst…

Erik Hoftun har reist tilbake til Trondheim etter å ha ført Glimt tilbake til Tippeligaen. Tilbake står en annen RBK-legende: Kåre Ingebrigtsen. Han vil videreføre Glimts tradisjonelle stil i 4-3-3, som til forveksling ikke er veldig ulik RBK-modellen, og som Ingebrigtsen er flasket opp med. Med bakgrunn som trener for Ranheim i 2. divisjon og en kort periode som assistenttrener i Rosenborg, blir det likevel en stor utfordring for Ingebrigtsen å lede en klubb i Tippeligaen.

Da er det kanskje like greit at ingen utenfor Bodøs grenser har tro på at laget skal komme seg helskinnet gjennom sesongen. At laget helt sikkert vil bli undervurdert av motstandere og i media, vil Kåre Ingebrigtsen & co. dra nytte av.

Laget har en godt innarbeidet spillerstil, og med Bjørn Hansen som trenerkonsulent burde treningsgrunnlaget være solid.

Og spesielt fremover på banen har Bodø/Glimt flere spennende spillertyper. Som midtspiss får brasilianske Thiago Martins et stort ansvar. Glimt er avhengig av at han tar overgangen fra Adecco-ligaen til Tippeligaen og fortsetter med å score mål på jevnlig basis. Med lyntogene Trond Olsen og Mounir Hamoud, pluss den hjemvendte Jan Derek Sørensen (som har blitt kaptein), har Glimt tre utpregete kantspillere som vil kunne utfordre motstandernes backer og servere en god Martins inne i 16-meteren.

På midtbanen har klubben hentet tilbake Christian Berg fra et mislykket opphold her i Fredrikstad. Men en skadefri Berg, som har god kjennskap til Glimt-systemet, kan bli en viktig brikke som rutinert midtbaneanker. Olav Råstad, Stian Theting og ikke minst Runar Berg har også rikelig med erfaring. Men det er ikke til å komme bort i fra at midtbanen er lagets akilleshæl. Det er tynt i rekkene, og de etablerte spillerne som må dra lasset blir litt for like og mangler tempo i kroppen. Stortalentet Birkir Bjarnasson, som er på lån fra Viking, er imidlertid en litt annen type spiller som Ingebrigtsen kanskje bør finne plass til.

I midtforsvaret er estiske Alo Bärengrub en spennende tilvekst som har gjort et godt inntrykk i treningskamper, mens Per Verner Vågan Rønning (eks Kongsvinger) er hentet fra AIK. Her kan Ingebrigtsen faktisk få et lite luksusproblem, ettersom Johan Lædre Bjørdal imponerte alle under Erik Hoftuns ledelse i fjor.

På backene er det litt verre stilt, særlig etter at venstreback Roy Miller forsvant til Rosenborg. Den plassen går nå til Ruben Imingen, hvis han da har kommet seg etter Morten Fevang-overfallet i fjor. 36 år gamle Stig Johansen er i ferd med å «ta en Roar Strand» og omskoleres til høyreback på sine eldre dager. Et interessant prosjekt.

Det er helt naturlig at Bodø/Glimt tippes ned. De har både en trener og flere viktige spillere i sentrallinjen uten erfaring fra dette nivået. Men kombinasjonen av solide midtstoppere, offensive spillere med fart og teknikk, en potensiell storscorer i Thiago Martins, og en innarbeidet og klar spillestil, gjør at Bodø/Glimt fort kan overraske.

At kun ett lag rykker direkte ned i år, kan også gi spillerne følelsen av at dette er mulig. Sandefjord overlevde mot dårligere odds for to år siden. Bodø/Glimt kan definitivt gjøre det i år, men de må nok være forberedt på å kjempe mer for poengene enn konkurrentene.


Tabelltipset 2008:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24