Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

14. plass: Strømsgodset

Bildet av en avkledd Espen Johnsen er ingen tilfeldig illustrasjon. I årets tabelltips plasserer vi Strømsgodset, nå under ledelse av Ronny Deila, på jumboplass og direkte nedrykk.

Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 16. March 2008 - 12:34

Strømsgodset var i fjor tilbake i det gode selskap etter noen magre år på nest øverste nivå. Med et rutinert mannskap og smarte innkjøp, klarte Godset å overleve i sin første sesong, men det vil være en overdrivelse å hevde at klubben tok Tippeligaen med storm.

Et allerede traust og profilløst lag mistet tidlig i sesongen en dimensjon da den svenske kantspilleren Mattias Andersson ble skadet og plassert på sidelinjen resten av året. Espen Johnsen sørget for god underholdning som bakerste mann, og Dag Eilev Fagermo hadde noen pussige utspill i media, men klubben huskes nok best for en noe primitiv spillestil som også Morgan Andersen i et svakt øyeblikk påpekte for åpen mikrofon.

Laget endte i fjor på en respektabel 10. plass med tre poeng ned til Odd på kvalik.

Godset fremstår også i år som et småkjedelig lag med en klar nordisk stamme. Klubben signaliserte i fjor en bevisst satsning på skandinaviske eller helst norske fotballspillere. I vinterens overgangsvindu har klubben imidlertid gjort et spennende unntak i kjøpet av Komlan Amewou. Midtbanespilleren med landskamper for Togo går trolig inn i ankerrollen på midtbanen i en 4-3-3-formasjon. Amewou skal bli et interessant bekjentskap, men Tippeligaen har sett mange spillere med bedre CV slite med omstillingen til norsk fotball.

Stammen i laget er så å si uforandret. Inge André Olsen kommer derimot inn som en sterk tilvekst i midtforsvaret etter å ha blitt overflødig i Stabæk, mens nyinnkjøpte Joel Riddez blir å finne på venstreback. Svensken hadde stor suksess i Allsvenskan i fjor.

Med kjøpene av Olsen, Riddez og Amewou har Godset hentet tre spillere som nok vil gå rett inn på laget. Når klubben i tillegg ser ut til å beholde de beste spillerne, burde man jo egentlig se lyst på tilværelsen i Drammen.

Men det er flere grunner til at vi plasserer Strømsgodset helt i bunn:

> At Thomas Sørum per dags dato er førstevalg som midtspiss, kan ikke tolkes som noe annet enn at Godset mangler en kvalitetsspiss. Thomas Finstad og Christer George i bakhånd skremmer heller ingen andre enn egen supporterklubb. Bli ikke overrasket om Strømsgodsets toppscorer i 2008 heter André Bergdølmo…

> Klubben er smertelig avhengig av at Matthias Andersson finner tilbake til storformen fra 2006 og blir en hit i årets Tippeliga. Spørsmålet er hvor preget han er av det lange skadeavbrekket, og hvor lang tid han eventuelt vil trenge på å spille seg i form.

> Espen Johnsen vil også i år variere fra det geniale til det komiske og katastrofale.

> Ronny Deila er et eneste stort spørsmålstegn som hovedtrener. Hvordan vil han takle eventuell motgang i de første månedene, og hvordan vil omgivelsene reagere?

> Spillerstallen er tynn og økonomien tilsier ikke kjøp på øverste hylle.


Vårt tips er at Godset tar veien ned til Adecco-ligaen.


Tabelltipset 2008:


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
------------------------------
13.
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3