Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

11. plass: Ham-Kam

Enten vi liker det eller ikke: Ham-Kam er tilbake i Tippeligaen. Og når både trener og spillerstall er forbedret siden sist, bør klubben ha gode muligheter til å sikre plassen.

Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. March 2008 - 11:58

At Arne Erlandsen er en større trenerkapasitet enn Frode Grodås trenger ingen diskusjon. Og med en så faglig sterk ressursperson som Lars Tjærnås med innflytelse i klubbapparatet, er det lite i veien med den sportslige kvalitetssikringen.

Klubben har også en slags tradisjon for å finne relativt ukjente spillere til en billig penge som viser seg å passe fint inn i klubben. I 2006 lot mange seg imponere over den unge østerrikske spissen Roman Kienast, og ikke minst den finske midtstopperen Juha Pasoja. Begge er fortsatt i klubben og kan ta ytterligere skritt i årets sesong.

Kanskje har Ham-Kam gjort lignende scoop i år? De har i hvert fall handlet mye – og billig.

I svenske Håkan Malmström har Erlandsen funnet en rutinert midtstopper, mens det blir spennende å følge utviklingen til den langt yngre Arnar Førsund som aldri helt fikk sjansen i Vålerenga. Førsund kan spille i flere posisjoner, men er nok best i midtforsvaret. Der finnes også Knut Henry Haraldsen som et etablert alternativ, i tillegg til nevnte Pasoja. Talentfulle John Arne Rise er Tippeligaens kanskje mest spennende back, mens Steve Coreman, Joachim Sørum, Vegar Bjerke, Truls Jevne Haugen, Tom Kristoffersen og nå sist Pål Strand borger for overraskende god bredde på backplass. De fleste av disse kan også brukes i kantroller på midtbanen.

Midtbaneleddet er for øvrig Kammas klart svakeste punkt. Erlandsen har valgt å trekke Markus Ringberg ned på midten, og selv om vi vet at svensken har et klokt fotballhode, så er det usikkert om han er temposterk nok til å fylle en slik rolle. I hvert fall sammen med Jan Michaelsen. Her savnes ungdommelig løpskraft og tempo. Marius Gullerud er et kreativt alternativ, men han har aldri klart å stabilisere seg på et godt Tippeliga-nivå.

Da er det mer spennende å se på spissalternativene. Roman Kienast er allerede nevnt. En stor og sterk spiss med et tungt skudd. Om Kienast har et høyt toppnivå, men svinger for mye i prestasjonene, gjelder definitivt det samme for Oluwasegun Abiodun som er uforutsigbar både på og utenfor banen. 22 år gamle Sebino Plaku fra Albania, er hentet inn som et raskt og bevegelig alternativ til Abioudun. En Michael Mifsud-kopi, hviskes det på Brikseby.

Og Arne Erlandsen har fått enda flere nye og ukjente ansikter i løpet av vinteren: serbiske Srdjan Urosevic kommer fra iransk klubbfotball (!) og skal være en defensiv midtbanespiller, Oliver Karekezi er en offensiv spiller med landskamper for Somalia og klubbkamper for Helsingborg, midtbanespiller Adem Grüven kommer fra spill i Raufoss og beskrives som en spennende spiller, mens finske Jon Masalin skal gi Ivar Rønningen kamp om keeperplassen.

Det blir med andre ord mange nye ansikter og vanskelige navn som må læres på Briskeby i år. Utfordringen til Arne Erlandsen blir å samkjøre disse spillerne, og særlig på spissplass har han mange valgmuligheter. Det bør i utgangspunktet være en fordel, men mange jevngode spisser kan også føre til for mange utskiftninger i en evigvarende jakt på den beste konstellasjonen.

Forsvaret er solid og Arne Erlandsen forstår seg på defensiv struktur. Men en temposvak og lite kreativ midtbane kan gjøre Ham-Kam til et forutsigbart og baktungt lag. Da står mye og faller på spissenes evne til å skape farligheter på egenhånd. Potensialet er der, men vil alle nykommerne innfri?



Tabelltipset 2008:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24