Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

10. plass: Aalesund

Aalesund brøt i fjor en barriere ved å overleve i Tippeligaen. Nå møter en ny utfordring i «den vanskelige andre sesongen».

Tekst av Trond Johansen, Foto: Ståle Tvete
Lagt ut: 20. March 2008 - 11:58

I Søren Åkeby har Aalesund ansatt en erfaren trener med en offensiv fotballfilosofi. Kanskje er han mannen som skal løfte oransjetrøyene enda et hakk. I fjor endte AaFK som nummer 11, fattige tre poeng foran Odd på kvalikplass.

Mange vil umiddelbart peke på at Aalesund har mistet et par av sine store profiler fra fjoråret. Borte er både den dribleglade kantspilleren Joakim Austnes (Viking) og Jeffrey Aubynn (Malmö FF). Sistnevnte kom inn som en slags redningsmann i fjor sommer og var involvert i mange av lagets scoringer. Matthias Nylund og Magnus Kihlberg har også reist hjem til Sverige, uten at det vil være like merkbart.

Kihlberg erstattes nemlig av Johan Arneng som ganske enkelt er en bedre fotballspiller. Arneng var en profil på et godt Djurgården-lag i Allsvenskan og kan vise seg å være blant årets beste kjøp i Tippeligaen. Øyvind Gram og Alexander Mathisen er på sin side to unge og lovende kjøp. Kanskje Mathisen i særdeleshet, som er en av mange talenter som har forlatt Vålerenga den siste tiden.

Fra MLS kommer Pat Noonan med gode skussmål. En offensiv forsterkning som kan spille både midtspiss og kant, men med en scoringsrate som nok tilsier at han er best som det siste. Raszak Pimpong på lån fra Viking har heller ikke avslutningsegenskaper som sin styrke, mildt sagt.

I mål skal det bli interessant å følge duellen mellom U21-landslagskeeper Andreas Lie og amerikanske Adin Brown. Det ser bra ut. Forsvaret kunne imidlertid vært bedre besatt. Skiri, Gudmundsson og Kibebe er alle habile midtstoppere, men det ble litt for mange individuelle feil og rufsete spill i fjor. Det samme gjelder backene: Jaager, Bahoken og Holm. Litt betenkelig at Åkeby ikke har hentet en eneste forsterkning i denne lagdelen?

På midten stilles det høye forventninger til Johan Arneng som lagets nye playmaker, og han får antakelig Karl Oscar Fjørtoft som medspiller sentralt. Eventuelt kan Amund Skiri flyttes opp på midten. Både Alexander Mathisen og Jonathan Parr kan bekle kantrollene i 4-4-2, men det spørs nok om ikke en av ungguttene må vike til fordel for Pat Noonan.

Både Noonan og Mathisen kan imidlertid også spille i angrep, men her får de konkurranse av Silva og oppspillspunktet Aarøy. Åkeby har med andre ord muligheten til å ta velge mellom ulike spilletyper avhengig av motstander og kampforløp. Men det spørs nok om ikke Silva/Aarøy i utgangspunktet blir et førstevalg.

Aalesund mangler kanskje det lille ekstra i alle lagdeler, men det er mye potensial i dette laget. Noonan kan bli en hit hvis han tilpasser seg norsk fotball raskt og brukes riktig, mens Johan Arneng er en formidabel forsterkning på midtbanen. Hvis Åkeby samtidig har fått strammet opp forsvaret, så vil AaFK hente nok poeng til å berge plassen med enda bedre margin enn i fjor.


Tabelltipset 2008:


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24