Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

9. plass: FC Lyn Oslo

Henning Berg førte i fjor Lyn til en smått skuffende 9. plass. Vi spår en ny middelmådig sesong for Oslo-klubben.

Tekst av Trond Johansen, Illustrasjon: McKenzie
Lagt ut: 21. March 2008 - 11:40

Hvor mye påvirkes egentlig Lyn av usikkerheten rundt Atle Brynestads engasjement, eller mangel på sådan, rundt klubben? Henning Berg er nødt for å være oppgitt over at det ikke frigjøres midler til å forsterke en spillerstall som per i dag ikke virker god nok til å kjempe på øvre halvdel av tabellen.

Det skaper heller ikke ro at situasjonen rundt Espen Hoff forblir uavklart. Med ett år igjen av kontrakten vegrer den ettertraktede profilen seg for å forlenge kontrakten. Hvorfor? Fordi han vil vinne noe. Og ethvert oppegående menneske, Hoff inkludert, kan ikke se konturene av en slik satsning i Lyn for tiden. Derfor vil også klubben stå på stedet hvil i 2008.

Laget har en god sisteskanse i Eddie Gustavsson, mens Tommy Berntsen syr sammen en solid forsvarsrekke som er godt organisert med Henning Berg som læremester. Sigurdsson er en solid makker, mens Shane Stefanutto er en klar forsterkning på venstreback. Lars Kristian Eriksen blir trolig førstevalg på høyreback. Ståle Stensaas er langt forbi sine beste dager, og nyinnkjøpte Jimmy Tamandi (AIK) er ute i lang tid med skade.

Det oppstod et vakuum på Lyn-midtbanen etter Gislasons sorti i fjor, men det skaper i det minste rom for at det evige talentet Tomasz Sokolowski får mer plass å boltre seg på sentralt i banen. Det har vært mye rykter om en overgang til Strømsgodset i vinter, men det ser nå ut til at Sokolowski blir værende i Oslo-klubben. Sett utenfra virker han nå som det beste alternativet sentralt på midtbanen i spann med nigerianske Paul Obiefule.
Den islandske nyervervelsen Theodor Elmar Bjarnason (hentet fra skotske Celtic) kan imidlertid bekle de fleste posisjoner på midtbanen, og er en spiller Henning Berg garantert vil finne plass til i førsteelleveren. En teknisk og ballsikker unggutt som bare 20 år gammel har rukket å imponere på det islandske a-landslaget. Spennende blir det også å følge utviklingen til den norske kantspilleren Erling Knudtzon, vestkantgutten som kom fra det store intet (Ullern) og fikk et overraskende gjennombrudd i fjor. Vi ser også opp for jevngamle Endre Fotland Knudsen.

Men sett utenfra er det liten tvil om at det er Espen Hoff som er Lyns fremste angrepsvåpen. Spørsmålet er om Henning Berg vil bruke Hoff på høyrekanten eller i angrep. Hoff er på sitt beste når han kan starte bakfra, utfordre back og skjære innover i banen, og kommer sånn sett bedre til sin rett som kantspiller. Men Henning Berg har ikke all verden å velge i på topp, og derfor blir Hoff sannsynligvis å finne i angrep sammen med den nigerianske unggutten Odion Jude Ighalo. En spennende duo, men er de målfarlige nok? Det er ikke vanskelig å forstå at Lyn har siklet lenge etter Peter Ijehs signatur. Magnus Powell og Kim Holmen blir superinnbyttere som kan brukes til hvert sitt formål.

Lyn fremstår som et noe profilløst lag, samtidig som klubbens mest attraktive spiller åpent ønsker nye utfordringer. Og når det ikke finnes midler til tunge investeringer, så er Lyn avhengige av at ungguttene fortsetter den positive utviklingen, mens en spiller som Bjarnason blir den attraksjonen alle i Lyn håper på. Henning Berg har gått fra å være helt til syndebukk og tilbake igjen blant fansen, men med spillerstallen han rår over har ikke Bastionen særlig grunn til å bli misfornøyd med en ny sesong rundt midten av tabellen.



Tabelltipset 2008:


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. FC Lyn Oslo
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24