FFK - Ham-Kam 2-2

Uavgjort føltes som tap

Med én mann mer på banen i 80 minutter, burde FFK definitivt ha vunnet komfortabelt mot Ham-Kam på Stadion. Isteden blir det 2-2 etter at FFK nok en gang gjør håpløse feil defensivt, og sløser med sjansene i motsatt ende. Tarik Elyounoussi fortsetter å score og storspiller i spann med Kvisvik. Men denne gang holdt det altså bare til ett poeng.
Lagt ut: 08. August 2006 - 12:28
Ham-Kam fikk en drømmeåpning på kampen etter at Marius Gullerud scorer allerede etter 7 minutter. Scoringen er imidlertid svært kontroversiell. En ball stusses inn i bakrommet hvor Markus Ringberg tydelig står i offside-posisjon. Ringberg tar først to steg mot ballen før han forstår at han vil bli avblåst for offside. Alle spillere stopper opp, men assistentdommer holder flagget nede. Plutselig setter Marius Gullerud fart, snapper opp ballen og stormer mot mål. Alene med Lasse Staw gjør han ingen feil. En ytterst merkelig og høyst diskutabel situasjon, hvor det ikke kan være noen tvil om at en offside-plassert Markus Ringberg stod i det rommet hvor pasningen gikk. Uansett er det en gylden regel at man skal spille til dommeren blåser. Det lærer man på knøttenivå.

Etter scoringen legger Ham-Kam seg naturligvis dypt i banen og FFK tvinges til å slå mye langt mot Øyvind Hoås. Det fører til at laget klarer å etablere et visst ettertrykk og styrer spillet i  åpningsminuttene på Stadion. Are Tronseth har på 0-0 allerede hatt en stor sjanse, hvor han spiller vegg med Simen Brenne før han avslutter godt fra skrått hold. Rønningen redder til corner. Og etter 11 minutter spiller FFK seg frem til en enda større sjanse, men Hoås sin avslutning går via tverrliggeren og ut...

To minutter senere oppstår en situasjon som etter hvert skulle sette sitt preg på matchen. Tarik Elyounoussi blir spilt gjennom og er på vei alene mot keeper, da midtstopper Knut Henry Haraldsen er borti både arm og hæl slik at stortalentet mister balansen og faller i bakken. Terje Hauge har ikke noe annet valg enn å gi Haraldsen det røde kortet. FFK klarer ikke å utnytte det påfølgende frisparket like utenfor 16-meteren.

Etter 25 minutter får imidlertid FFK nok en gang frispark i god posisjon noen meter utenfor 16-meterstreken. De fleste forventer nok direkte skudd fra Raymond Kvisvik, men Kvisvik har alliert seg med Tarik Elyounoussi som står like på innsiden av muren til Ham-Kam. Kvisvik finner Elyounoussi med en presis pasning langs bakken, hvorpå unggutten vender og skyter ballen i mål fra fem meters hold. Fortjent 1-1.

Etter scoringen kjører FFK opp tempoet ytterligere noen hakk og jager ny scoring. Simen Brenne er spesielt farlig frempå flere ganger med flotte dribleraid inne i Ham-Kam sin 16-meter. Ved én anledning blir han også klart hindret av en Ham-Kam-spiller og går i bakken. Burde det vært straffespark? Muligens gjør Brenne for mye ut av situasjonen selv.

Så er det duket for mer magi fra Greåkers store sønn. Kvisvik slår et innoverskrudd innlegg som Øyvind Hoås forsøker å heade videre mot mål. Ballen går såvidt over hodet til Hoås og fortsetter i bue mot lengste hjørne hvor den treffer stolpen og går i mål. Lekkert av Raymond!

2-1 til pause hjemme mot Ham-Kam som spiller med én mann mindre. FFK hadde tre viktige poeng i lomma på vei inn i garderoben etter de første 45 minuttene. Men etter spill og sjanser burde hjemmelaget ledet med minst ett mål til.

Frode Grodås må ha brukt pausen godt, for i 2. omgang kommer et langt mer velorganisert og kompakt Ham-Kam-lag på banen. Til tross for at FFK spiller med én mann mer, så er Ham-Kam flinke til å stenge rommene og gjøre oppgaven svært vanskelig for FFK. I tillegg forsøker laget hele tiden å trekke ned tempoet og bruke vel mye tid på dødballer. Og på topp er Abiodun, som kom inn for en blek Kienast på slutten av 1. omgang, et helt angrep alene.

Og etter 52 minutter utligner Abiodun for Ham-Kam. Målet kommer direkte etter at FFK har fått annulert en scoring for offside (korrekt avgjørelse). En svak avklarering av Hans-Erik Ramberg, Are Tronseth taper en hodeduell, Miika Multaharju (kom inn ved pause for Czwartek) ramler og Patrik Gerrbrand er på etterskudd. Alt dette utnytter store og sterke Abiodun som prikker ballen inn fra vel 16 meter.

2-2 er et stort nederlag for FFK som blir litt paralysert. Laget triller ball og forsøker hele tiden å skape sjanser, men Ham-Kam er solide defensivt og FFK ikke veldig fokuserte i avslutningene. Med Abiodun på banen, er dessuten Ham-Kam heller ikke ufarlige på overganger.

Etter 59 tror flere at FFK går opp i 3-2. Simen Brenne hopper opp i duell med keeper Ivar Rønningen og assistentdommeren signaliserer for mål. Terje Hauge blåser i fløyta, men snart forstår alle at han har dømt frispark for Rønningen - ikke mål for FFK.

Knut Torbjørn Eggen legger etter hvert om til tre spillere i bak, men heller ikke det lykkes veldig. Mihaly Toth som kom inn for Øyvind Hoås i pausen klarer heller ikke å sette sitt preg på kampen. Det er først og fremst Tarik Elyounoussi, med hjelp av Raymond Kvisvik og Simen Brenne som står bak det FFK skaper. Men det blir for mye nesten.

Det blir nemlig ikke flere scoringer på Stadion. FFK taper to utrolig viktige poeng, mens Frode Grodås' gutter kunne slippe jubelen løs for det ene poenget de stjal med hjem til Hamar.

Mange skriker om at FFK må ha en ny spiss og flere spillere som scorer mål. Men det skal da ikke være nødvendig å måtte score tre mål for å vinne en hjemmekamp mot 10 spillere fra Ham-Kam?

FFK-børsen:

Lasse Staw 4
Slipper inn to mål. Ingen tabber, men heller ikke helt umulige. Etter hvert god i feltet. Virker ikke nervøs.

Pål André Czwartek 3
Har til tider store problemer med Marius Gullerud. Blir litt bedre utover i omgangen, men bidrar lite offensivt. Byttes ut i pausen.

Patrik Gerrbrand 4
Markerer seg ikke veldig i debuten, men viser at han er trygg med ball. Ingen stor duellspiller.

Are Tronseth 3
Flink til å bryte og sterk i lufta, men altfor dårlig adresse på pasningene. Svake mottak og sprer utrygghet.

Trond Erik Bertelsen 5
Best i forsvaret. Har flere smarte og gode pasninger før pause, men også noen svake innlegg. Blir utrolig viktig med farten sin når Abiodun kommer inn for Ham-Kam.

John Anders Bjørkøy 4
Lite ballkontakt og blir kanskje liggende litt for høyt i midtbanen. Løper mye, men bør utrette langt mer.

Hans Erik Ramberg 3
Starter oppløftende, men får etter hvert litt for stor feilprosent på pasninger. Svak i duellene og gjør en stor feil i forkant av 2-2. Fortsatt usikker og nølende når han nærmer seg 16-meteren.

Simen Brenne 5
Best på midtbanen. Har mye ballkontakt og søker mye bakrom. Kommer til flere målsjanser. Løper mye og viser innsats. Kan dog bli bedre til å jobbe hjem.

Øyvind Hoås 4
Har to store målsjanser og bør score minst ett mål. Viser at han ikke er noen måltyv, men fungerer greit som oppspillspunkt. Godkjent.

Raymond Kvisvik 6
Kreativ, smart og gode pasninger. Er arkitekten bak begge målene.

Tarik Elyounoussi 7
Stor innsats, stor fart, stor teknikk. Og Tarik scorer i sin tredje kamp på rad! Er alltid farlig når han får ballen i de rette posisjonene og klarer å skape ting på egenhånd.

Miika Multaharju 3
Skuffende debut. Kommer inn for Czwartek på høyreback i pausen, men forsterker ikke laget i sin første kamp. Dårlige pasninger. Har vilje, men ikke egenskapene. Hvert fall ikke foreløpig.

Mihaly Toth 3
Virker tung i beina og totalt ute av form. Klarer aldri å sette preg på kampen de 45 minuttene han er på banen.