Brann - FFK 3-1

Brann best i Bergen

FFK fikk en drømmestart i Bergen da Tarik Elyounoussi allerede etter fem minutter scoret et flott mål. FFK fortsatte å dominere den første halvtimen, men i løpet av en periode på seks minutter snudde Brann kampen til 2-1. Resultatet stod seg helt til overtid av 2. omgang. Da scoret Tamas Szekeres - men dessverre i feil mål. Raio Piiroja (bilde) og resten av spillerne måtte oppgitt konstatere at det ble et nytt bortetap.
Tekst av Trond Johansen, fotograf: Per Wie/skbrann.org
Lagt ut: 31. July 2006 - 01:12
For tredje året på rad ble det tap for FFK i Bergen. Men i forhold til fjoråret, var det i det minste spillemessig klar fremgang.

FFK fikk da også en drømmeåpning på kampen. Det var kun gått fem minutter da Tarik Elyounoussi introduserte seg og sjokkerte nesten 16 000 bergensere på tribunen - og sendte noen hundre tilreisende fra Fredrikstad til himmels. Simen Brenne overleverer ballen til Tarik rundt midtbanesirkelen, og unggutten tar med seg ballen forbi passive Brann-spillere og skyter i steget fra nesten 25 meter; ballen triller inn helt nede i Håkon Opdals høyre hjørne.

Brann ble tydelig rystet av kalddusjen, mens FFK fortsatte å spille god fotball oppildnet av den gode starten. Knut Torbjørn Eggen hadde åpenbart gitt beskjed om høyt press fra start, og spillerne gjorde som sjefen ønsket. En god Øyvind Hoås får den største sjansen da han vinner en hodeduell inne i Brann sin femmeter, men hjemmelaget avverger på målstreken!

Bare et par minutter etter våkner imidlertid Brann. Et mønsterangrep ender hos Martin Andresen som kommer på løp bakfra og avslutter elegant forbi Rami Shaaban. Etter scoringen skjer det noe psykisk og fysisk både med Brann og FFK. For seks minutter senere er det Bengt Sæternes sin tur til å avslutte et flott Brann-angrep. Det minner dog mistenkelig om offside, men assistentdommeren holder flagget nede og Sæternes pirker ballen over målstreken etter at Rami Shaaban kanskje har gitt en noe unødvendig retur. Likevel burde nok FFKs forsvar vært mer oppmerksomme.

Om ikke det var nok, så gir dommer Alseth hjemmelaget en gigantisk mulighet til å øke ledelsen like før pause. Det kan se ut som Raio Piiroja klønete handser med venstrearmen, men repriser kan tyde på at estlenderen bryster ballen ut og kun bruker venstrearmen til å balansere med. Ekstra bittert er det at Piiroja pådrar seg gult kort for protester - og må dermed stå over mandagens kamp mot Ham-Kam.

Straffesparket tar Bjarnason, men Shaaban redder mesterlig nede i sitt høyre hjørne. Akkurat som han gjorde i serieåpningen mot nettopp Brann (/v Martin Andresen). Redningen var imidlertid kostbar; Shaaban pådro seg samtidig en strekk i lysken og måtte gi seg ved pause. Inn kom 18 år gamle Lasse Staw til sin andre kamp i Tippeligaen.

Brann kunne gå til pause med en litt heldig 2-1-ledelse. FFK hadde vist svært positive takter før pause, spesielt den første halvtimen, slik at optimismen fortsatt rådet.

Men dessverre gikk det heller ikke veien i 2. omgang. Mens 1. omgang var preget av høyt tempo, mange sjanser og scoringer, ble ikke de siste 45 minuttene like dramatiske. Brann virket å ha grei kontroll, dog uten å skape mange store sjanser.

FFK skapte imidlertid enda mindre. Nærmest utligning var tidligere Brann-helt Raymond Kvisvik, men skuddet fra vel 16 meter gikk like over.

Kampen var i realiteten avgjort da Tamas Szekeres på overtid er uheldig og lager selvmål.

Det ble tap i Bergen mot serielederen, men det positive er at FFK faktisk spiller en god bortekamp mot et sterkt lag. Minuset er at det fremdeles er mye å rette på defensivt, og det gjør det ikke bedre at både Piiroja og Szekeres må stå over mandagens kamp mot Ham-Kam på grunn av for mange gule kort.

I skrivende stund ligger FFK på kvalik-plass. Hvis Start tar poeng mot Lyn på Ullevaal mandag kveld, vil FFK ligge under streken.

FFK-børsen:

Rami Shaaban 5
Slipper inn to mål. Kan sette spørsmålstegn ved returen på det andre. Ellers meget god. Redder straffe like før pause, og blir samtidig skadet.

Pål André Czwartek 4
Ingen stor kamp. Nøler med ballen i beina og for mange svake pasninger. Grei defensivt, men løper feil ved første scoring.

Raio Piiroja 6
Litt uryddig og gjør feil i forkant av mål. Er likevel lagets bestemann og knuser Brann-spissene i duellspillet. Strålende innsats hele veien. Får ufortjent gult kort, det tredje for året, og må stå over neste kamp.

Tamas Szekeres 5
Blir avslørt på manglende tempo mot Robbie Winters til tider, men flink til å kompensere ved å falle av og bruke rutinen. Sterk i kroppen. Er uheldig som lager selvmål.

Trond Erik Bertelsen 5
Dårlige pasninger, men rydder opp mye med farten - både egne og andre sine feil. Viktig for laget.

John Anders Bjørkøy 4
Til tider god i 1. omgang når han holder på ballen og viser seg sterk i kroppen. Men blir litt treg og gjør etter hvert flere enkle feil.

Hans Erik Ramberg 3
Skuffende kamp. Åpner greit, men det blir for smått og bruker for lang tid med ballen. Virker også usikker i angrep.

Simen Brenne 4
Virker litt tung i beina, men er aggressiv og gir alt i mange dueller med Andresen og Vaagan Moen. Har ikke marginene med seg i avslutningene. Ikke helt i toppslag.

Raymond Kvisvik 5
Gjør en godkjent figur på gamle trakter. Flink til å holde på ballen og viser at han har overblikk. Litt varierende kvalitet på dødballene. Opdal fanget de fleste cornerne enkelt.

Øyvind Hoås 5
Imponerer i 1. omgang med gode mottak og evne til å holde på ballen mot sterke midtstoppere slik at laget kommer etter og etablerer angrepspill. Er også nær scoring. Langt svakere etter sidebytte.

Tarik Elyounoussi 5
Presenterer seg umiddelbart med en flott scoring. Mye involvert og virker pigg den første halvtimen. Blir mer borte etter hvert og byttes ut i 2. omgang.

Lasse Staw 5
Settes ikke på så mange prøvene, men gjør uansett et godt inntrykk når han må sette inn for Shaaban de siste 45 minuttene.