Rosenborg - FFK 1-0 (0-0)

Nedturen fortsetter

FFK spiller en grei bortekamp mot Rosenborg i én time. Så dukker Mikael Dorsin opp på bakre stolpe etter et frispark og header upresset inn 1-0. Etter scoringen får hjemmelaget selvtillit, mens FFKs positive tendenser før scoringen blir borte. Dermed kontrollerer trønderne inn seieren og sender FFK poengløse hjem til Plankebyen.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 16. July 2006 - 20:44
Både FFK og Rosenborg virket å være i feriemodus fra første spark på ballen. I 1. omgang foregår det meste av spillet rundt midtbanen hvor det trilles ball. Lite skjer foran målene. For FFK har Simen Brenne to halvsjanser, Hoås en ganske ufarlig heading på mål og Bjørkøy en markkryper like utenfor som Lars Hirschfeld synes å ha grei kontroll på.

RBK er imidlertid ikke veldig mye farligere. Den eneste store muligheten får Øyvind Storflor, men avslutningen fra skrått hold treffer nettveggen. Utover dette er det lite å skrive hjem om, selv om en misforståelse mellom Bertelsen og Shaaban nesten fører til at Daniel Braaten får muligheten til å trille ballen over målstreken. Det skjer derimot ikke og lagene går til pause med 0-0. Et riktig bilde av kampen sålangt.

Etter pause er det faktisk FFK som starter best og det blir litt mer fart i sakene når Mihaly Toth og Brian West kommer inn for Øyvind Hoås og Tarik Elyounoussi som begge hadde en dårlig dag på jobben. Både FFKs bestemann, Hans Erik Ramberg, og Raymond Kvisvik tester skuddfoten i innledningen av omgangen og er nær nettkjenning.

Det er paradoksalt nok i en relativt god FFK-periode at hjemmelaget får et frispark de utnytter til det fulle. Ballen løftes over mot bakre stolpe hvor Mikael Dorsin står merkelig alene og enkelt header ballen i mål. Her er både Rami Shaaban på halvdistanse samtidig som at utespillerne begår en grov tellefeil. Slikt går ganske enkelt ikke an i Tippeligaen.

FFK klarer ikke å reise seg etter scoringen og RBK er det klart beste laget den siste halvtimen. Det blir 1-0 på Lerkendal.

Knut Torbjørn Eggen var naturligvis skuffet over resultatet.

- Det var en relativt jevn kamp, bortsett fra en 20 minuttersperiode etter scoringen. Vi slipper inn på dødball igjen og er for lite giftige i overgangsspillet når vi får kontringsmuligheter. Det skortet litt på krefter, uttalte Eggen til Radio Fredrikstad.

Han var heller ikke imponert over det offensive spillet.

- Vi var veldig upresise de første 25 minuttene, men så kom det seg og det ble større og større rom. Men de tre på topp var tamme i 1. omgang. Og ettertrykket, spesielt fra sidebackene, var for dårlig i kampen som helhet. Det var bakrom, men jeg savnet at vi kom etter i andrefasen og fikk dobling på kantene. Det skjedde ikke så veldig ofte.

Hans Erik Ramberg var - som så mange ganger denne sesongen - best på et FFK-lag som nok en gang måtte gå av banen på fremmed gress uten poeng. Også han var oppgitt, men ser også det positive med kampen.

- Det her var faktisk en oppløftende bortekamp fra vår side. Sånn umiddelbart etterpå så ser det ut som en typisk uavgjortkamp, så det oppleves som litt urettferdig. Men det knyter seg for oss på den siste tredjedelen. Vi leverer ikke bra nok på den biten i dag, og det har egentlig vært symptomatisk for vårt spill den siste tiden.

Det er vanskelig å være uenig med Ramberg. Ved siden av enkle defensive feil som ender med scoring i mot, er det også et faktum at FFK er litt for upresise foran mål. I dag ble det heller ikke skapt så fryktelig mange målsjanser, egentlig veldig få.

Derfor er det kanskje også "greit" at Rosenborg vinner kampen. Det går mot nok en nervepirrende høst for oss FFK-supportere...

FFK-børsen:

Rami Shaaban 4
Trygg før pause. Settes på få prøver. Svak på scoringen.

Pål André Czwartek 4
Starter oppløftende og grei kontroll bakover. Større problemer etter hvert. Dårlig med ball.

Tamas Szekeres 4
Ordinær. Ikke imponerende langs bakken og sliter med tempo. Habil duellspiller.

Raio Piiroja 4
Ikke på sitt beste. Feil adresse på flere pasninger. Uryddig i spillestilen, men oppofrende.

Trond Erik Bertelsen 4
Redder opp en del med hurtigheten, men lager også flere problemer for seg selv med merkelige valg.

John Anders Bjørkøy 4
Sterk i kroppen. Begynner bra, men faller ut av kampen. For lavt tempo.

Simen Brenne 4
Ubesluttsom og skaper lite. Kommer mye på etterskudd. Kommer til et par halvsjanser.

Hans Erik Ramberg 5
Best med ballen på midten. Har ro og overblikk. Men en del slurvete feil, spesielt tversoverpasninger.

Tarik Elyounoussi 3
Blir nesten ikke brukt. Jobber mye hjem, men utretter nesten ingenting offensivt. Blir veik i duellene.

Øyvind Hoås 3
Blek innsats og får til minimalt, dog uten altfor mye hjelp. Byttes ut etter 50 minutter.

Raymond Kvisvik 4
Litt stillestående og søker mye inn i banen. Noen kloke valg og lekre detaljer, men trives tydelig ikke helt.

Brian West 3
Kommer inn tidlig i 2. omgang. Begynner bra og er et friskt pust, men faller gradvis ut av kampen og blir lite brukt.