ute

Vidar Davidsen hadde gjort leksa si og satset alt på ballsikre spillere på midtbanen. Fredrikstad på sin side ble løpende mye i mellom, og savnet etter Roger Risholt på midtbanen var stort.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 22. June 2003 - 23:02
Selve kampen åpnet friskt og begge lag produserte sjanser, men det var bortelaget som satte den første i nettet.

Etter 9 minutter roter Fredrikstadkeeperen, Rino Hansen, det til i feltet og ballen havner rett i beina til Rune Hagen, som har ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet bak en liggende Rino Hansen. En tvilsom inngripen og rufsete forsvarspill førte til denne scoringen.

Etter scoringen hever Fredrikstad seg flere hakk og produserer mange sjanser, men det er Strømsgodset som har ballen mest. Hjemmelaget er farlig frempå ved at det kommer innlegg fra sidene, men keeperen når akkurat ballen før en FFK-spiller hver eneste gang, og det hele forblir nesten-sjanser.

Etter 23 minutter er brasilianske Welton Melo på farten og blir felt av en forsvarer, men ballen triller videre til Stian Johnsen som er helt alene med Thomas Solvoll i godset-målet. Helt ufattelig overser dommeren fordelen og dømmer frispark uten å i det hele tatt tenke på det gule kortet.

Fredrikstad fortsetter å presse hardt, men Strømsgodset produserer en stor dobbeltsjanse etter 28 minutter. Rino Hansen redder det første, men skudd nummer to går like utenfor den venstre stolpen.

- Spillemessig er jeg godt fornøyd med kampen, men ikke poengmessig. Vi føler oss snytt for vi var gode hele kampen, selv om Fredrikstad hadde sine perioder, fortalte Vidar Davidsen etter kampen.

Fredrikstad svarer momentant med kampens største sjanse. Welton Melo blir nydelig spilt igjennom av Fredrikstads midtstopper for dagen; Vebjørn Hagen. Melo kjemper side om side med godset-forsvareren, Bureima Ouattara, men kommer seg til slutt foran, runder keeper, og setter ballen helt uforståelig utenfor det åpne målet. Alle på Fredrikstad stadion reiser seg og tror det er mål, men snart kan man høre skuffelsen komme over alle og enhver.

- Vi tapte midtbanekrigen og det ble mye usammenhengende løping på Olof Watson og Michael Røn. Samhandlingen mellom de to spissene fungerte ikke og derfor ble Welton Melo byttet ut. Han burde også ha scoret når han først kom rundt keeperen, kommenterte Knut Torbjørn Eggen etter kamp.

Resten av omgangen dabber av og begge lag produserer noen småsjanser. Strømsgodset var heldige som ledet 1-0 til pause ut i fra både sjanser og spill.

Den andre omgangen starter rolig, men etter 10 minutter er Fredrikstads Lars Petter Hansen alene med keeper, men får av en eller annen merkelig grunn aldri avsluttet, og ballen triller inn til keeper. Stor sjanse, og Hansen er tydelig misfornøyd med dommeren.

Minuttet senere står godset-forsvaret altfor høyt og Fredrikstad lurer offsiden. Faktisk har Fredrikstad to mann helt alene med keeperen, men Bjørnar Johannessen velger å avslutte selv og ballen går i mål. Johannessen ble byttet inn 2 minutter før scoringen!

- Strømsgodset stod veldig høyt og jeg så at Olof Watson kunne legge en ett-touchpasning. Løpet ble timet perfekt, men jeg må innrømme at jeg var litt spent der alene med keeperen. Jeg har ikke vært så mye alene med keepere i år, men jeg valgte å legge ballen mellom beina hans og den gikk i mål, kommenterte Bjørnar Johannessen etter kamp.

- Det var en fin scoring, men jeg liker best varianten med å finte ut keeperen og sende ballen til medspiller, småfleiper Knut Torbjørn Eggen.

Omgangen fortsetter i samme spor som resten av kampen: Fredrikstad skaper de største sjansene, men Strømsgodset har ballen mest, og det meste av spillet foregår på midtbanen. Riktignok er det Strømsgodset som har den aller største sjansen etter 61 minutter.

Rino Hansen bokser et innlegg rett i beina til Lasse Olsen som fyrer av et skudd i tverrleggeren. I sluttminuttene er Fredrikstad nærmest utelling, men kampen ebber ut til en grei poengdeling på Fredrikstad stadion.

- Vi får nå føle på kroppen hva det vil si å spille en divisjon høyere og møte gode lag med jevne mellomrom. Strømsgodset var det beste laget og hadde fortjent tre poeng, avslutter Knut Torbjørn Eggen.

Fredrikstad – Strømsgodset 1-1 (0-1)