Odd - FFK 3-3 (3-0)

Imponerende snuoperasjon

I en merkelig fotballkamp på Odd Stadion ble det til slutt 3-3. Simen Brenne (bilde) satte den siste ballen inn bak Jarstein i Odd-målet og sikret et viktig bortepoeng. For øvrig en sterk lagprestasjon etter at Odd hadde alt av marginer med seg før pause og ledet frekt 3-0. Tóth, Bjørkøy og Brenne scoret hvert sitt etter pause og sørget dermed for at det til slutt ble uavgjort.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 05. June 2006 - 20:15
FFK åpnet kampen med to kjempesjanser, men Simen Brenne bommet på begge. Etter å ha dominert den første halvtimen, så var det Odd som scoret - ut av intet. Først får Fernando de Ornelas kjempetreff fra over 30 meter. Steinar Sørlie står stille og ser ballen suse inn i hjørnet. I motsatt ende av banen treffer Christian Petersen stolpen på langskudd. Ganske typisk.

Men det skulle bli enda verre. På tampen av omgangen mister en sløv Pål André Czwartek ballen, det slås et innlegg inn i feltet hvor Christopher Joyce rager høyere i lufta enn John Anders Bjørkøy og header ballen i mål. Bare minuttet etter kommer Odd til innlegg igjen. Denne gang er det Raio Piiroja som avslutter i mål - eget mål. I en omgang hvor FFK spilte best fotball gikk lagene til pause mens det stod 3-0 på måltavla. Per Egil Ahlsen oppsummerte klisjeene til TV2 i pausen: "Fotballen er rund" og "fotballen er brutal".

Etter pause var det imidlertid FFK sin tur til å ha marginene med seg. Tóth viser at han er en sterk spiss og setter inn 1-3 tidlig i omgangen. Et håp er tent. Så er Tarik Elyounoussi på farten inne i 16-meteren, men en Odd-spiller handser når unggutten forsøker å finte seg fri. Det blir straffespark og der er kaptein John Anders Bjørkøy sikkerheten selv.

Nå begyner Odd-spillerne å vise nervøsitet mens FFK jager en fortjent utligning. Odd får dermed flere kontringsmuligheter, men klarer ikke å omsette sine to-tre sjanser i mål. Isteden dukker Simen Brenne opp og viser endelig at han ikke har mistet målteften helt. En flott scoring og 3-3!

Etter utligningen bølger spillet frem og tilbake og det er uvisst om det skal bli hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Men det blir ikke flere mål og lagene tar med seg ett poeng hver.

Sett med FFK-øyne er det vanskelig å vite om man skal glede seg over opphentingen eller bli skremt og frustrert over at man i andre kamp på rad slipper inn tre mål. Dessuten uteblir fortsatt årets første borteseier - i en kamp som FFK absolutt hadde sjanser nok til å avgjøre.