Molde - FFK 4-0 (2-0)

Fra himmel til helvete

For en uke siden kjørte FFK over Vålerenga. I dag ble samme lag overkjørt av Molde. Mange vil hevde at det nettopp er denne uforutsigbarheten som gjør sporten så fascinerende. Det er kanskje riktig, men det var lite fascinerende å se FFK i aksjon i dag. FFK-spillerne ble statister på Aker Stadion og Molde vant enkelt 4-0.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 13. May 2006 - 21:14
Tippeligaen, 7. serierunde:

Aker Stadion, 5198 tilskuere
Mål: 1-0 Konate (12"), 2-0 Mavric (41" straffe), 3-0 Friend (64"), 4-0 Friend (70")
Laget: Shaaban, Czwartek, Piiroja, Tronseth, Bertelsen, Bjørkøy, Røn, (Kvisvik 45. min) Brenne, Elyounoussi, West (Wiig 68. min), Tóth (Hoås 62. min).
Gule kort: Singsaas og Gram (Molde). Piiroja (FFK).
Dommer: Brage Sandmoen

> FFK-børsen

Man kunne se det allerede etter et par minutter: Hjemmelagets spillere var aggressive og vant duellene, mens FFK stod med den berømte lua i hånda. FFK klarte aldri å gjenskape noe av det de var gode på mot Vålerenga. Isteden spilte FFK faretruende likt det vi så av Vålerenga for en uke siden. Sånt blir det ikke poeng av.

FFK noterte seg for én målsjanse i 1. omgang. Det kom etter et frispark som Trond Erik Bertelsen skrudde innover i feltet hvor Simen Brenne dukket opp og headet i stolpen. For så vidt en ganske store sjanse, men utover det var FFK aldri i nærheten. Molde på sin side var hele tiden farlige, ikke minst på dødball. Og de ble det mange av. Som en oppgitt Knut Torbjørn Eggen sa til Radio Fredrikstad etter kampen:

- Vi klarte aldri å gjøre noe med duellspillet og hodestyrken til Molde selv om vi var klar over det på forhånd. Når vi i tillegg gir dem gratis cornere og innkast på vår høyreside, akkurat som mot Ham-Kam, så ber vi om trøbbel.

Og trøbbel fikk i høyeste grad FFK. Verken Piiroja eller Tronseth fant ut av Rob Friend i luftrommet, og langs bakken hadde hele forsvaret enda mer problemer med en bevegelig, hurtig og teknisk Konate.

Det var også Konate som scoret Molde sitt første mål. Etter 12 minutter gjør han et akrobatisk brassespark inne i feltet og ballen suser inn bak en sjanseløs Rami Shaaban. Kanskje litt passivt av Are Tronseth som lar Konate gjøre som han vil, men uansett en praktfull scoring. Og en fortjent ledelse.

Molde fortsetter å presse på etter scoringen og spiller seg frem til flere små og litt større sjanser. En av de største får Petter Rudi etter at en svak Brage Sandmoen ikke ser at Rudi handser før avslutningen. Heldigvis blir det ikke mål.

Etter 40 minutter er det imidlertid duket for 2-0 til Molde. Are Tronseth og Rob Friend duellerer inne i feltet, før Sandmoen plutselig bestemmer seg for å blåse straffespark (!). Hvor ukonsekvent klarer den norske dommerstanden å dømme i år?! Straffesparket settes sikkert i mål av slovenske Mavric.

Lagene går til pause med 2-0.

Eggen benytter for øvrig pausen til å bytte ut Michael Røn og sette inn Raymond Kvisvik.

Selv om FFK for så vidt starter litt mer oppløftende i 2. omgang, så er det Molde som er det førende laget. Og når de legger på til 3-0 etter 64 minutter så er kampen definitivt avgjort. Et skudd treffer stolpen bak Shaaban, blir trillende langs dødlinjen, før Rob Friend pirker den inn i mål.

Seks minutter senere legger samme Friend på til 4-0. Ydmykelsen er total.

Heldigvis blir det ikke mer enn 4-0. Og heldigvis tok Web-tv kvelden kort tid etter Moldes siste scoring slik at undertegnede slapp å se det siste kvarteret av den plinlige forestillingen.

Men det er altså kort vei fra himmel til helvete - spesielt i fotballen. Vi får håpe at FFK viser akkurat det når Stabæk kommer på besøk til Stadion på tirsdag.