Husk meg
Brukernavn
Passord

Takk Håkan!

Hva skulle vi gjort uten svensker? Faktisk hadde jeg ikke tenkt til å skrive mer enn dette: "-". Ja, rett og slett bare en strek! Men heldigvis dukket det opp en svenske med silkefot, og da hjelper det ikke med en tidligere landslagskjempe i mål.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 19. June 2003 - 04:25
"Hvorfor en strek?" Jo, det er faktisk ikke stort mer å fortelle om den første omgangen i Hønefoss. En omgang som må være noe av det kjedeligste og dårligste av fotballoppvisninger jeg noensinne har sett (utenom landskamper). Vi takker fotballgudene for at Hønefoss er ineffektive.

Nykomponert lag
Faktisk spilte Fredrikstad med såpass liten innsats at de rett og slett gjorde Hønefoss gode. Et meget nykomponert lag (på grunn av skader) må ta mye av skylden for dette, men når en viktig brikke som Roger Risholt må gå av banen med lårskade, ja, da er det ikke mye som stemmer. Riktignok hadde vi en verdig erstatter i Olof Watson, som for øvrig jobbet meget godt i dag.
-
Med første-, andre-, tredje- og fjerdevalget (Pedersen, Trondsen, Pettersen og Østli) ute på stopperplassene, samt den nykomponerte midtbanen, er man nesten unnskyldt at det blir litt rufsete til tider. Men hva gjør vel det når man har en så anvendelig spiller som Roger Helland? Helland løste oppgaven som forsvarsdirigent ypperlig sammen med Fallay, men som om vi ikke har skader nok måtte jaggu Fallay av banen med skade også.
-
Da var det duket for Hagen som midtstopper, og også denne mannen gjorde en solid jobb som bakerste mann. Faktisk spilte Fredrikstad bare med den vanlige høyrebacken (Czwartek), venstrevingen (Söderstjerna) og spissene (Ringberg og Melo) etter som kampen utviklet seg.

Få store sjanser
Hønefoss hadde spillet igjennom hele kampen, men slet med å skape de helt store sjansene. Faktisk hadde lagene hver sin store hundreprosentsjanse i første omgang, men Hønefoss hadde en rekke mindre halvsjanser i tillegg.

Etter 29 minutter kommer Petar Rnkovic alene med Rino Hansen etter et nydelig fremspill av Kenneth Dokken. Hansen redder til corner med en nydelig beinparade. Sjansen kom etter en tvilsom offsidesituasjon.

4 minutter senere får Fredrikstad sin første ordentlige sjanse i kampen, men til gjengjeld burde det vært mål. HBK-forsvarer klarerer etter corner, men Hagen jobber opp ballen og legger hardt inn i feltet. Der venter Markus Ringberg som demper ballen nydelig, og har all verdens tid til å sette ballen i nettet, men fyrer av en lumpe som Grodås enkelt er nede og redder. Stor sjanse, dårlig avslutning, og god redning.

Fantastisk skudd
I andre omgang fortsetter HBK der de slapp, men nok en gang klarer de ikke å fininnstille avslutningene. Altfor ofte går de langt utenfor mål, mens Fredrikstad på sin side er meget effektive.

60 minutter har gått og Ringberg jobber godt i feltet. Ballen havner til slutt hos Söderstjerna som smeller ballen rett i vinkelen fra 23 meter. Ballen får en perfekt bue og Grodås er ikke engang i nærheten av ballen. Kanskje ikke så rart, for ballen sitter helt klistret oppe i krysset. Nydelig, praktfullt og ufortjent, men for en scoring! Og det på Fredrikstads andre ordentlige sjanse i kampen.

Eggen eksploderer
2. omgang er vesentlig mer jevnspilt. Fredrikstad skaper en del store sjanser, og Hønefoss fortsetter i samme spor som før pause; Har det meste av spillet, men skaper ikke de helt store sjansene. Riktignok er de nærmere en scoring nå enn før pause, og til slutt får hjemmelaget en fortjent utlignelse.

85 minutter har gått da Kenneth Dokken skyter fra ca. 20 meter. Skuddet er godt plassert nede ved stolperoten, men Rino Hansen burde kanskje tatt det. Skuddet var heller en lumpe enn en god avslutning og i stedet for rask reaksjon virker det som om Hansen bare detter etter skuddet, men altfor sent til å redde.

Eggen eksploderer på benken og lar sinne gå utover den uskyldige medisinboksen som står like ved. Gassbind, isposer, sysaker og teipruller fyker til alle kanter. Faktisk havner en rød teip hele 20 meter unna Eggen. Skal si det er kraft i det beinet enda…

Greit med poengdeling
Alt i alt skal Fredrikstad være fornøyde med å ta ett poeng i Hønefoss. Hønefoss har enda til gode å tape på eget gress, og med så mange samtidige skader som Fredrikstad har nå, samt en helle svak oppvisning på banen, skal vi være sjeleglade for det ene poenget på bortebane.

Hønefoss- Fredrikstad 1-1 (0-0)
Tilskuere: 2245
0-1 Håkan Söderstjerna (60) Fredrikstad
1-1 Kenneth Dokken (81) Hønefoss
Gule kort: Hønefoss: Tom Gulbrandsen. Fredrikstad: Roger Helland
Rødt kort: Ingen
Dommer: Per Ivar Stadberg, Harstad

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f