Sandefjord for alvor med i opprykksstriden

Fredrikstad åpnet kampen klart best, men denne dagen uteble den svenske effektiviteten på topp. Det hjalp ei heller med brasiliansk blod, for Nordlies gutter hadde bestemt seg: I dag skulle de for alvor melde seg på i opprykksstriden.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 15. June 2003 - 22:02
http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/sf1.jpgSandefjord fikk en noe haltende start på kampen. De prøvde å gå offensivt ut og overraske Fredrikstad, men det klarte de ikke. Fredrikstad var godt forberedt og sjanser var det nok av:

4 minutter: Markus Ringberg med en fin stikker til Welton Melo. Melo legger inn fra dødlinja, ballen triller 1 meter fra målstreken, målet er åpent, men det er ingen Fredrikstadspillere å se.

8 minutter: Ringberg alene med keeper, men nedtaket er for dårlig og Espen Bugge Pettersen i SF-målet redder enkelt.

11 minutter: Håkan Söderstjerna får ballen på midten, setter fart og klinker til fra 25 meter, men Espen Bugge Pettersen er god og får akkurat hånden på ballen, så den blir pirket i krysstverrleggeren.

16 minutter: Ringberg på vei igjennom igjen, men berøringen er for dårlig.

- Det begynner jevnt og Fredrikstad var best den første halvtimen. Jørgen Jalland måtte ut og sy (red: etter kollisjonen med Jørgen Pettersen) i nesten 10 minutter, og spesielt da var Fredrikstad gode. Det var en god kamp med mange sjanser, og nå håper vi at vi har satt produktet 1. divisjon på fotballkartet, kommenterte Tom Nordlie etter kamp.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/sf2.jpgNår man ikke scorer på sine sjanser skjer det uunngåelige: 27 minutter har gått og Sandefjord tar et innkast hurtig. FFK-forsvaret står og sover og ballen havner til slutt hos Samuel Isaksen som klinker ballen rett i krysset. Praktfull scoring.

- Ingen fulgte med på innkastet! Det skal ikke være mulig å stå med ryggen til et innkast! Det fungerer kanskje i 2. divisjon, men i 1. divisjon er det innsats som gjelder, sa Steinar Sørlie etter kamp.

Snaue 2 minutter senere får Sandefjord corner. På bakerste stolpe står Jan Fredrik Bjørntvedt helt alene og header hardt ned i feltet. Når ballen først havnet der den gjør må det bare bli mål. Uheldigvis for FFK er det Tor Trondsen som sparker ballen via kneet til Vebjørn Hagen og i mål.

Fra og med dette tidspunktet blir kampen spilt på Sandefjords premisser. Fredrikstad blir aldri en virkelig trussel for det gode laget fra Vestfold, og en god Steinar Sørlie i FFK-buret redder hjemmelaget fra en total ydmykelse. Fredrikstad kommer også til sine sjanser, men er lite resolutte foran mål.

I 2. omgang lykkes Sandefjord med taktikken de la opp før kampen: De går offensivt ut og overrasker Fredrikstad. Steinar Sørlie står for 2 gode redninger, men etter 50 minutter må også han gi tapt:

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/sf3.jpgMålscorer Samuel Isaksen kontrer igjennom lynraske Jon Midttun Lie som setter ballen forbi en sjanseløs Steinar Sørlie. Hjemmepublikumet fortsetter å heie frem laget sitt, men ikke engang 0-3 i protokollen er ydmykelse nok for hjemmepublikumet. Midtveis i omgangen åpner himmelens sluser seg og regner fosser ned på banen. Kanskje ligger det noe i Fredrikstadsangen: ”Det regner aldri når dem vinner…”

- Mange lag ville lagt om til 4-5-1 og forsvart seg ved en 2-0 ledelse, men vi valgte å gå offensivt ut for å sette det viktige 3-0 målet. Tidligere i år har vi valgt å forsvare oss og fått 2-1 imot oss. Forsvaret har da sluttet å fungere og kampene endt med uavgjort, sa Tom Nordlie etter kamp.

- Vi prøvde også å gå offensivt ut i 2. omgang. Vi satset på et tidlig utlignelsesmål, men i stedet scoret Sandefjord 3-0, fortsetter Steinar Sørlie.

Men Fredrikstad skulle til slutt få sitt trøstemål. 74 minutter har gått og Vebjørn Hagen tar corneren. Ballen detter ned i feltet og treffer beinet til Roger Helland som så vidt rekker å reagere før ballen er i mål, og kampen ebber ut i en fullt fortjent seier til bortelaget.

- Om jeg er bitter? Nei, nei, nei, nei! Det er ikke det rette utrykket. Sandefjord spilte taktisk og etter hvert teknisk godt, og da er det bare å gratulere de med seieren, avslutter Knut Torbjørn Eggen.