Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Start - FFK 0-0

Endelig holdt FFK nullen!

Før dagens kamp hadde FFK spilte hele 23 kamper i Tippeligaen på rad med baklengsmål. Den trenden ble endelig stoppet mot Start i Kristiansand. Det holdt likevel ikke til å ta årets første seier. I nok en jevn og sjansefattig fotballkamp (på svært dårlig underlag) endte det målløst. FFK spilte solid defensivt og Raio Piiroja (bilde) var kampens store spiller.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 03. May 2006 - 21:13
Tippeligaen, 5. serierunde:

Start - Fredrikstad 0-0 (0-0)
Kristiansand Stadion, 6612 tilskuere
Laget: Shaaban, Czwartek, Tronseth, Piiroja, Bjørkøy, Berg (Røn 79. min), Ramberg, Brenne, Elyounoussi, Tóth (Hoås 67. min), West (McDonald 87. min).
Dommer: Tom Henning Øvrebø
Gule kort: Valencia, Håland og Hæstad (Start). Tóth (FFK).

Nesten ett år siden forrige smultring

Sist gang FFK gikk av banen etter en kamp i Tippeligaen med null mål baklengs var 16. mai i fjor. Da som nå endte det med 0-0. Det betyr at FFK fremdeles er uten seier fem kamper ut i årets Tippeliga-sesong.

- Vi spiller nok en jevn kamp mot et av Norges beste lag, så vi holder et høyt intensitetsnivå og duellspillet blir også bedre. Det var såpass høyt tempo i begge lag at det blir upresist på en bane som fortsatt er ujevn. Men det var høyt tempo og friske fraspark hele veien, fortalte Knut Torbjørn Eggen til Radio Fredrikstad etter kampslutt.

Eggen gav også uttrykk for at det var greit med poengdeling ut fra sjanser og spill. Det er kanskje riktig hvis vi legger litt godvilje til, for Start hadde nok de største og fleste målsjansene (selv om de ikke var mange). Men det var ikke før helt på slutten av kampen at hjemmelaget klarte å etablere et virkelig trykk på FFK-forsvaret. Da hadde Tom Nordlie kastet inn både Stefan Bärlin og Todi Jónsson i håp om å ta alle poengene. FFK stod imidlertid mot presset og var samtidig småfarlige på overganger.

Med fokus på kontringer

1. omgang var ikke veldig ulik hjemmekampen mot Lillestrøm sist søndag, men likevel hakket bedre spillemessig. Sjansene kom imidlertid aldri som perler på en snor. Faktisk var Brian West nærmest scoring, men ballen spratt ikke hans vei da amerikaneren var i god scoringsposisjon. Omgangen var for øvrig preget av mye spill på midtbanen og et hjemmelag som sjeldent klarte å spille seg forbi et godt organisert FFK-lag som for det meste spilte med lavt press. Eggens uttalte 4-3-3-formasjon så for det meste ut som ren 4-5-1. På en annen side viste Tarik Elyounoussi og Brian West gode takter når overgangsmulighetene kom og skapte tidvis trøbbel for Starts backer. Tarik viste også flere ganger herlig ro med ballen, blendende teknikk og stor spilleforståelse. Spillet og pasningen til Tóth, som ble avblåst for offside alene med keeper, var et eksempel på spill av høy klasse fra den talentfulle spilleren.

Den første virkelig store sjansen i kampen kommer drøye 10 minutter inn i 2. omgang. En for øvrig god Tom Henning Øvrebø gir hjemmelaget et billig frispark da Tarik Elyounoussi kaster seg inn i en duell sammen med Fredrik Strømstad like utenfor 16-meteren. Marius Johnsen tar frisparket med sin venstreslegge og skyter knallhardt i tverrliggeren.

Start fortsetter å spille med mye ballbesittelse, men sliter med å skape sjanser (det meste kommer på dødball). Isteden er FFK hele tiden småfarlige på kontringer med hurtigtogene West og Tarik. Men lag som ønsker raske kontringer langs bakken profiterer dårlig på et humpete dekke. Likevel kunne FFK utnyttet overgangsmulighetene bedre.

- Både Hoås og de andre på midtbanen bruker en berøring for mye. For på midtbanen var det "öppna landskap", samstemmer Eggen som mente laget kunne utnyttet overgangene bedre.

Et kvarter før slutt gjør FFK en av få feil i forsvarsleddet og det åpnes opp et stort rom for raske Stefan Bärlin. Svensken spilles flott igjennom, men nesten alene med Shaaban snubler han samtidig som ballen spretter feil og en stor sjanse renner ut i sanden. Det var mange lignende situasjoner i kampen.

Mot slutten av kampen kjører Nordlie frem flere spillere og lykkes delvis med å skape et trykk, men de store sjansene uteblir. Det samme gjør målene.

Det ender 0-0 på Kristiansand Stadion.

FFK har dermed plukket tilsammen tre poeng i årets Tippeliga og ligger på kvalik med kun Viking og Tromsø under seg på tabellen. Knut Torbjørn Eggen er imidlertid ikke spesielt urolig av den grunn.

- Jeg er ikke veldig bekymret over den manglende poengfangsten. Hvis du ser på programmet, så har vi hatt en tøff start. Vi hadde også fortjent flere poeng, og de burde ha kommet i første kamp mot Brann. Men vi skal fortsette i dette sporet og da kommer det flere målsjanser og scoringer, forklarte Eggen til Radio Fredrikstad.

På søndag venter regjerende seriemester Vålerenga til dyst på Fredrikstad Stadion. Vålerenga vant denne serierunden 1-0 hjemme mot Viking.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340