Husk meg
Brukernavn
Passord

Fredrikstad fortsetter seiersrekken

Allerede etter 20 minutter hadde Fredrikstad hatt fire hundreprosentsjanser og kampen burde vært avgjort, men det måtte en straffe til for at hjemmelaget skulle ta ledelsen. I 2. omgang sank kvaliteten på spillet, men til gjengjeld var Fredrikstad langt mer effektive.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 01. June 2003 - 23:56
Vi er effektive. 4 mål på 8 sjanser, det er femti prosent utelling det, kommenterte Fredrikstadtreneren, Knut Torbjørn Eggen, etter kamp.

Olof Watson og Lars Petter Hansen var to ganger hver alene med Bjørn Arild Hovstøl. Ingen av dem klarte å overliste keeperen til Mandalskameratene, men etter 38 minutter fikk Fredrikstad frispark på 25 meter.

Jørgen Pettersen klinker til, men ballen blir blokkert rett til værs av en MKspiller. Etter hvert daler ballen ned til Markus Ringberg som blir revet ned i feltet. Dommer Morten F. Høgberg er ikke i tvil og dømmer momentant straffe til Fredrikstad.

Lars Petter Hansen er fast eksekutør for Fredrikstad og er iskald fra straffemerket. Ballen blir satt hardt og utagbart høyt til venstre for målvakten i MKburet. 1-0 til Fredrikstad.

- Nei, jeg føler ikke at vi ble tatt på senga. Vi visste at vi møtte et godt lag, og vi spilte 2-2 mot de på La Manga. I denne divisjonen kan alle slå alle, men Fredrikstad hører helt klart hjemme i toppen der de er nå, sa treneren til Mandalskameratene, Svein Hansen.

Etter hvilen får gjestene ballen i mål, men linjemannen har allerede blåst av for offside. Herfra og ut er det kun et lag på banen. Fredrikstad er dødelig effektive og etter 67 minutter er det duket for en ny Fredrikstadscoring.

Lars Petter Hansen jobber godt og vinner ballen langt inne på Mandalkameratenes banehalvdel. Bjørnar Johannessen er på skuddhold, men velger å dytte ballen ut til innbytter Roger Helland. Han klinker ballen i nettmaskene bak en sjanseløs Hovstøl.

Etter 79 minutter fortsetter utklasseringen av Mandalskameratene. Fredrikstad tar en kort cornervariant og Bjørnar Johannessen legger inn. Tor Trondsen får stå helt alene i feltet og header ballen nydelig over (nok engang) sjanseløse Hovstøl i MKburet.

- Jeg hadde en fast mann på meg hele kampen, men i 2. omgang ble han byttet ut og brått var jeg helt alene. Målet var ren flaks – ren flaks! Jeg bare headet mot mål, fortalte Fredrikstads kaptein, Tor Trondsen, etter kampen.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/mk2.jpgFor å sette spikeren i kisten setter hjemmesupporterne – Plankehaugen - like greit i gang bølgen på Fredrikstad stadion. Bølgen går nesten 5 ganger rundt stadion før den dør ut av vill jubel over Roger Risholts innsats på midtbanen.

I det 90nde minutt raider Roger Risholt helt fra egen banehalvdel. Risholt har hele tiden en MKspiller i kroppen, men har ingen problemer med å holde ballen i beina. Til slutt får han pirket ballen igjennom forsvarrekka til Mandalskameratene og nok en innbytter er på plass; Michael Røn setter ballen til side for Hovstøl og kan juble for sin første offisielle scoring i FFKtrøya.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg fikk mye rom å gå i og hadde hele tiden en spiller på meg. Michael Røn kom på et flott løp, og det var ekstra deilig å se at det ble mål etter raidet mitt. Det var en bra kamp hvor alle elleve står på. Vi vinner 4-0, men vi har fortsatt mer å gå på. Også i denne kampen begynner vi veldig bra, og det burde vært minst 2-0 etter 20 minutter, kommenterte Roger Risholt etter kampen.

- Det var fantastisk deilig å score! For et herlig forarbeide av Roger, fortsetter Michael Røn.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/mk3.jpgRammen rundt kampen i dag var rett og slett magisk. Skyfri himmel og Plankehaugen hadde flyttet tilbake til sin gamle plass midt på ”gamle stå”. Dette, samt det entusiastiske sittepublikumet, førte til en enorm stemning på Fredrikstad stadion. Denne klubben hører rett og slett ikke hjemme i de lavere divisjonene. Nå har Fredrikstad 14-0 og 12 poeng på de 4 siste kampene.

Flere kommentarer

Knut Torbjørn Eggen

- Jeg føler at vi tar MK med deres eget våpen. Vi er gode på å vinne 2. ballene, gode på dødballer, og effektive fremover på banen. Allikevel klarer vi aldri å roe ned når vi burde, og det lar eller ikke MK oss gjøre. Jeg er stolt over at MK bare hadde en stor sjanse. Samtidig vil jeg gjerne trekke frem Vebjørn Hagen som gjør en meget god kamp i dag. Han har fått mye pepper, men i det siste har det defensive fungert godt.

(Tor Trondsen bryter inn)

- Vebjørn Hagen vet at om han gjør en feilpasning, så sitter det minst 10 personer og buer på tribunen. Det er ikke lett for ham å gå ut på der og gjøre det han gjør, så ros til ham.

- 14-0 og 12 poeng de siste fire kampene? Er dere et topplag?

- Vi er et topplag i denne perioden ja, avlutter Eggen.

Svein Hansen (MK-trener)

- Føler du at du ble tatt på senga?

- Nei, jeg føler ikke at vi ble tatt på senga. Vi visste at vi møtte et godt lag, og vi spilte 2-2 mot de på La Manga. Fredrikstad vinner alle 2. ballene, mens vi taper de. Vi er kraftig skuffet over innsatsen.

- Hvor godt er dette Fredrikstadlaget?

- Alle kan slå alle i denne divisjonen, men jeg tror at Fredrikstad helt klart hører hjemme i toppen der de ligger nå.

Jørgen Pettersen

- HamKam – kort innpå?

- Det er mange tøffe kamper fremover og kampen mot HamKam er en av dem. Vi er inne i en god trend og har bra flyt for tiden, men vi kan forbedre oss.

- Fredrikstad ligger nå på en 5. plass. Hører vi hjemme i toppen?

- Nå har vi ikke uttalt noen målsetting om opprykk, men med den utsatte kampen mot Haugesund, så ser det meget bra ut. Men det hele kan fort snu, så vi må bare jobbe hardt videre.

Vebjørn Hagen

- Du har fått mye pepper tidligere i sesongen, men har hevdet deg stort i de to siste kampene. Kommentar?

- Det er deilig, men jeg prøver å ikke bry meg. Jeg må bare jobbe med det. Det skaper en ekstra trygghet å ha holdt nullen de siste fire kampene, og det offensive vet vi fungerer. Det er artig å spille back. Man har et stort arbeidsområde, og kan bidra med mye fremover på banen.

- Hører Fredrikstad hjemme i toppen?

- Selvfølgelig. Vi håper selvfølgelig det.

- Hamkam?

- Det blir en ny tøff kamp og det er et meget solid lag, så det defensive blir nok engang viktig.

Poengbørsen

Steinar Sørlie (5), Pål Andre Czwartek (6), Tor Trondsen (6), Jørgen Pettersen (6 - Banens beste), Vebjørn Hagen (5), Olof Watson (3), Bjørnar Johannessen (4), Roger Risholt (6), Håkan Søderstjerna (3), Markus Ringberg (5), Lars Petter Hansen (5), Roger Helland (4).

Fredrikstad – Mandalskameratene 4-0 (1-0)
Fredrikstad stadion, 5300 tilskuere.
1-0 Str. Lars Petter Hansen (39)
2-0 Roger Helland (67)
3-0 Tor Trondsen (80)
4-0 Mikael Røn (90)
Dommer: Morten F. Høgberg

Fredrikstad (4-4-2): Steinar Sørlie - Pål Andre Czwartek, Tor Trondsen, Jørgen Pettersen, Vebjørn Hagen – Olof Watson (Roger Helland), Bjørnar Johannessen, Roger Risholt, Håkan Søderstjerna (Lahai Fallay) - Markus Ringberg, Lars Petter Hansen (Michael Røn).

Mandalskameratene: Bjørn Arild Hovstøl, Atle Roar Håland, Inge Nilsen (Eivind Sundet), Stein Ove Abrahamsen, Tor Olve Fagnastøl, Roger Rasmussen (Eivind Karlsbakk), Leif Gunnar Smerud, Thomas Sandal (Geir Hagen), Tore Hansen, Pål Kristian Økland, Henrik Nyhus.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f