Årets deiligste seier og et lite tilbakeblikk

Med ekte sørlandsvær i luften var det duket for et nytt oppgjør mellom de gamle storhetene, og for et oppgjør det skulle vise seg å bli! Tilbakeblikk; Hvordan har sesongen gått hittil?
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 31. May 2003 - 16:29
De mange tilreisende fra Fredrikstad hadde all grunn til å være fornøyde med guttenes innsats denne dagen. Faktisk leverte Fredrikstad årsbeste – i alle fall i første omgang. I de resterende 45 minutter presset Start voldsomt, men Fredrikstad forsvarte seg godt og kunne fortjent innkassere 3 poeng.

Fredrikstad hadde mange sjanser i 1. omgang, og allerede etter 1 minutt presenterte Lars Petter Hansen seg. Han viste muskler, rev seg løs fra oppasseren, men skuddet går like til side for mål.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/start2.jpgEtter 17 minutter var Lars Petter Hansen frempå igjen. Han lurte offsidefellen, kom seg helt igjennom Start-forsvaret, rundet keeper, men satte ballen i nettveggen. Dette burde vært mål!

Lars Petter Hansen spilte en god kamp, men nettkjenning skulle han ikke få. Etter 27 minutter kom endelig ledelsen til Fredrikstad som skulle vare kampen ut. Söderstjerna jobber godt på midtbanen og legger en lissepasning til Olof Watson. Watson avanserer i høy fart og trer ballen perfekt timet igjennom forsvarsrekka til Start. Pasningen lurer offsidefellen og Lars Petter Hansen er helt alene med keeper. Hansen forsøker å tre ballen i det lengste hjørnet, men en god Rune Nilssen i Start-målet redder. Riktignok til ingen nytte, for returen setter Bjørnar Johannessen i det åpne målet.

- Det var deilig å score igjen, kommenterte Bjørnar Johannessen etter kamp.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/start3.jpgFredrikstad fortsatte presset resten av omgangen og hadde sjanser nok til å avgjøre kampen. Söderstjerna ble også vinket opp igjen etter noe som minnet om en straffesituasjon.

- Det var ikke meningen å gjøre det så spennende mot slutten. Det var ikke nødvendig. Vi burde avgjort det i første omgang, fortsatte Johannessen etter kampen.

Reservenes dag

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/start4.jpgEtter første omgang var undertegnede sterkt i tvil om hvem som skulle få banens beste tittelen. Olof Watson viser tydelig at han kommer til og sloss om en plass på laget, og ble lenge vurdert som banens beste. Jørgen Pettersen viste også at han er rett mann til å erstatte Tore Pedersen. Han var god i duellene, vant det meste på hodet, og spilte med stor selvtillit.

I andre omgang ble det enda verre å bestemme seg. Olof Watson ble dessverre mer anonym, men det er ikke hans skyld alene. Hele laget la seg mer bakpå og valgte å forsvare seg. Dette gjorde at Jørgen Pettersen fortsatte å storspille sammen med Tor Trondsen, men en tredje mann skulle også tydelig utpeke seg.

Steinar Sørlie beviste klart og tydelig hvorfor Eggen ser ut til å ha valgt ham som førstekeeper. I første omgang hadde Start en enorm sjanse etter 38 minutter. Terje Leonardsen avslutter fra 5 meter, men Steinar Sørlie refleksredder på strek.

I andre omgang fortsatte han storspillet. Sørlie var rett og slett umulig å overliste! Han dirigerte forsvarrekken, viste stor autoritet i feltet, og reddet, og reddet, og reddet det som var! Etter en noe uheldig sesongstart viser det seg at Steinar Sørlie er det rette keepervalget for fremtidige kamper.

Nå er vi der vi skal være!

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/start5.jpgEtter tre strake seire på rad og 10-0 i protokollen tyder mye på at Fredrikstad begynner å finne storformen. Riktignok har Fredrikstad møtt to bunnlag, men det er kun 2 andre lag som har tatt 3 poeng i løpet av de siste 3 kampene. Det er Hamkam og Haugesund med henholdsvis 7-1 og 9-5 i protokollen.

Fredrikstad viser gang på gang at de er gode mot gode fotballag, men sliter mot lag som forsvarer seg og viser muskler. Seieren mot Skeid skulle vise seg å være sterkere enn det folk trodde. Skeid er et lag som har vist at de vet å forsvare seg godt, og samtidig har store spisstalenter som Daniel Bråthen på topp.

Mot Raufoss spilte Fredrikstad betryggende godt. Mange var redde for total utklassering, men Fredrikstad var fullt på høyde med Raufoss. Hvor mange ganger har det ikke blitt påpekt at det er stor forskjell på 2. og 1. divisjon? Seiersmålet til Raufoss på overtid, samt et uriktig idømt straffespark, gjorde dette tapet enormt bittert.

- Det føles som å ha tapt cupfinalen, utrykte en supporter etter kampen.

Uavgjort mot Hødd på Høddvoll var også en sterk seier. Hødds storvokste spiss, Geir Televik, var tilbake etter skade og storspilte mot Fredrikstad. Hødd er normalt meget sterke på hjemmebane, og undertegnede tror ikke at alle topplagene kommer til å ta tre poeng hjem fra Høddvoll. Dermed er det ene poenget som Fredrikstad fikk med seg et viktig poeng. Fredrikstad tar poeng jevnt og trutt, og det kan vise seg å være en viktig egenskap mot slutten av sesongen.

Etter Høddkampen fulgte fadesen mot Alta. Dette var å kaste 3 poeng, men all honnør til Alta som spilte ypperlig kontringsfotball. Undertegnende får vondt av å se på Alta på tabellen. 7 tap og 1 seier, og den var selvfølgelig mot Fredrikstad. Undertegnede påpekte før kamp at seieren til Alta måtte komme før eller siden, og uheldigvis kom den mot Fredrikstad. Men når sant skal sies; Skal man først avgi 3 poeng, er det bedre at de avgis til bunnlaget Alta enn til et av topplagene.

Men Altatapet ble en vitamininnsprøytning for Fredrikstad. Fotballfesten i Lystlunden (5-0 over Ørn-Horten), utklassering av Bærum på hjemmebane (4-0), og en sterk borteseier i Kristiansand (1-0).

Med dette så viser Fredrikstad at de er på rett vei. Ser vi på dagens tabell ligger Fredrikstad trygt og godt plassert på en 6. plass. Med seier i den utsatte kampen mot Haugesund er vi faktisk helt oppe på 4. plass, og det er noe som alle Fredrikstadsupportere må være fornøyde med!

Årets 1. divisjon har vist seg å være rekordjevn. Alle slår alle og spådde storlag som Strømsgodset ser ut til å slite over all forventning. Fortsetter Fredrikstad å seire på hjemmebane (vi overser elegant Altatapet), og i snitt spiller uavgjort på bortebane, ser det unektelig bra ut for Fredrikstad.
http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/start9.jpgMen sesongen er enda ung, og topplag som både Sandefjord og Strømsgodset vil komme. Enda er det 22 kamper og 66 poeng igjen å spille for, så alt kan skje.

Til søndag møter vi vårt andre sørlandslag. Mandalskameratene er gode på kontringer, så la oss håpe vi ikke får en ny Altakamp. Riktignok bør guttene ha lært, så vi ser frem til en ny fotballfest og tre nye poeng på Fredrikstad stadion i morgen.

Vurdering av spillere under Start-kampen

Steinar Sørlie - 8 (Banens beste)
Landslagtreningen har gjort sitt! Sørlie har en dobbelt oppgave nå for tiden. Etter at Tore Pedersen ble ute med kyssesyken, er det Sørlie som dirigerer den bakre 4’ern. Han er flink til å snakke til spillerne, trygg i feltet, og hadde flere meget gode redninger mot Start. Reservekeeperen bør nå være forfremmet til førstekeeper. Matchvinner i 2. omgang.

Vebjørn Hagen - 5
Fått mye pepper tidligere i sesongen, men spilte meget godt mot Start. Stengte høyresiden mot Starts meget gode høyreving og supertalent, Marius Johnsen (toppscorer sammen med Ringberg, og nå Haraldur Ingolfsson hos Raufoss). Spilte med mer selvtillit når han kom fremover på banen.

Jørgen Pettersen - 8
Pettersen var stor mot Start. Viser at han er rett mann til å overta etter Tore Pedersen. Sterk i kroppen, god i duellspillet, og viste frem store ferdigheter i hodespillet – angriperne til Start hadde ikke en sjanse. Hadde det vært mulig, ville han fått banens beste sammen med Steinar Sørlie

Tor Trondsen - 6
Stortrives som kaptein og dirigent sammen med Sørlie. Sterk i duellspillet.

Pål André Czwartek - 6
Czwartek er kanskje den spilleren som har overrasket mest i år. Mindre jobb og mer trening har gitt resultater. Plasseringssikker, meget hurtig, og spiller med mer selvtillit fremover på banen enn tidligere. Flink til å komme fremover på banen og overlappe på høyrekanten, men samtidig være der når han trengs bakover på banen.

Håkan Söderstjerna – 5
Alltid god og alltid involvert i målene til FFK, men er en spiller vi må kreve mye av (og det påpeker han også selv). Enorm i noen kamper, anonym i andre, men selv om han er anonym gjennom en hel kamp, er det nesten alltid Söderstjerna som dukker opp og er pasningslegger når målene kommer. Årets beste forsterkning, og vil bare bli bedre og bedre. Viser soldig innsats i 2. omgang.

Bjørnar Johannessen - 5
Har kanskje ikke innfridd helt enda i år, men har vært skadet en stund. Jobber alltid iherdig og konstant, og tilbakelegger flere kilometer på banen enn de fleste (unntak: Risholt?). Kom på mange gode løp, og alle vet at han er målfarlig. Bjørnar Johannessen går rett på mål, og fulgte opp løpet til Lars Petter Hansen perfekt.

Ingen spesielt god kamp av Risholt, faktisk en av de mindre gode kampene hans, men temte Starts Fredrik Strømstad uten store problemer. Løp nok en kilometer ekstra denne dagen, kanskje noe overtent, men Risholt gav alt i 90 minutter som vanlig, og foret spissene med gode pasninger. Enorm på frispark, dessverre gikk det i stolpen.

Synd at denne mannen må slite benken! Stor kamp av Olof Watson! I første omgang var denne mannen høydepunkt flere ganger. Meget god pasnings- og innleggsfot. Var også mannen som la pasningen til Lars Petter Hansen, som førte til målet. Jobbet godt på høyrekanten. Bør få sjansen fra start mot Mandalskameratene. Dessverre mer anonym i andre omgang, noe som hindrer ham i å få 7’er.

Markus Ringberg - 5
Meget sterk på hodet, og skapte sjanser på cornere. Hadde kanskje scoret mot en mindre god/våken keeper. Oppspillspunktet i laget, årvåkent syn, og flink til å bruke løpene som kommer.

Lars Petter Hansen - 6
God kamp av Hansen. Flink til å time løpene så han lurer offsidefellen. Sterk i kroppen og rask til beins. Skjøt skuddet som førte til seiersmålet, burde ha scoret selv i denne kampen.

Ønsket startoppstilling mot Mandalskameratene
http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/start8.jpgWatson gjorde et såpass godt innhopp for Roger Helland mot Start, at selv om Helland er tilbake etter sykdom, bør Watson få sjansen fra start. Michael Røn er tilbake etter sykdom, og bør få sjansen på plassen til Bjørnar Johannessen.

Steinar Sørlie - Vebjørn Hagen, Jørgen Pettersen, Tor Trondsen, Pål A. Czwartek - Håkan Söderstjerna, Michael Røn, Roger Risholt, Olof Watson - Lars Petter Hansen, Markus Ringberg.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f