Husk meg
Brukernavn
Passord

Fredrikstad overkjørte Bærum

Fredrikstad kjørte over Bærum store deler av kampen, og det kunne fort blitt en større seier. Bærum hang brukbart med i 1. omgang, men et tidlig mål av Fredrikstads Roger Risholt ødela alt håp hos Bærum.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 25. May 2003 - 20:37
Gressmatta innbydde ikke til finspill, men Fredrikstad gav seg ikke før det stod 4-0 i protokollen. Dagens første kom etter 9 minutter, da Roger Risholt smeller til fra 18-19 meters hold.

- 1. omgang var en dårlig fotballkamp, men vi fikk strammet opp i 2. omgang. Tor Trondsen murer igjen og Jørgen Pettersen klarer seg greit. Jeg er fornøyd med 4-0, men slik som kampen utløp seg kunne det fort blitt mer, sa Knut Torbjørn Eggen etter kampen.

Men Bærum hadde også sine sjanser i denne kampen. Etter 13 minutter snapper tidligere FFK-spiller, Christer Arnesen, ballen fra en snublende Roger Risholt. Arnesen avanserer, skyter, og ballen treffer et par spillere før den smyger seg utenfor den høyre stolpen til FFKs Steinar Sørlie.

7 minutter senere er Bærum farlig frempå igjen. Etter en dårlig avklarering fra FFKs Tor Trondsen får Bærum lagt inn i feltet på nytt. Bjørnar Sund ruver høyest og ballen stryker stolpen før den fortsetter utenfor.

Men dette skulle vise seg å bli Fredrikstads dag. Etter 32 minutter blir Håkan Söderstjerna nydelig spilt igjennom av landsmannen Markus Ringberg. Söderstjerna er iskald alene med keeper, runder ham, og setter ballen i det åpne målet.

- Dette var ingen bra match og jeg er ikke fornøyd med egen innsats. Banen er veldig dårlig, men det som er positivt er at vi vinner 4-0 selv om vi ikke spiller en bra kamp, og det kunne fort blitt flere! Jeg taper for mange nærkamper, og garanterer at jeg har mye mer å gå på, kommenterte Håkan Söderstjerna etter kamp.

Lagene så ut til å være fornøyde med 2-0 til pause, men etter pausen var det duket for ny FFKscoring. Etter 1 minutt tar Vebjørn Hagen corneren og inne i feltet venter Roger Helland.

- Jeg har ventet litt på at Roger skulle score. Han er flink til å komme foran og jeg vet at han kan heade, sa Knut Torbjørn Eggen.

- Ja, dette var min beste hjemmekamp så langt. Det var et bra slått frispark, og det var bare å sette ballen i mål, fortsatte Roger Helland.

Fredrikstadpublikumet var tydelig fornøyde, men ville ha enda mer. Det fikk de etter 76 minutter. Innbytter Welton Melo, som forøvrig gjorde et godt innhopp, løper opp en tilsynelatende håpløs ball. Markus Ringberg kommer stormende og signaliserer at han vil ha ballen. Fra 18-19 meter smeller han ballen i mål.

- Jeg føler at vi er brukbart med i første omgang, både når det gjelder spill og sjanser, men vi blir straffet etter 2 egne feil. I 2. omgang blir det Eldorado for FFK. Vi står høyt uten press på ballfører og FFK kunne utnyttet dette enda bedre. Etter 3-0 blir det spill mot et mål, og alt i alt taper vi mot et bedre lag, sa Bærum-treneren, Tor Ole Skullerud.

De aller fleste som følger Fredrikstad har fått med seg at Fredrikstads forsvarsklippe, Tore Pedersen, er ute med kyssesyken. Jørgen Pettersen har fått oppgaven å fylle hullet etter kapteinen.

- Dette var en bra gjennomført kamp og det er sterkt å vinne 4-0 selv om alle forventer at vi skal vinne. Bærum hadde faktisk ikke en eneste sjanse i 2. omgang. Tore Pedersen er 34 år, men er ikke utgått på dato enda. Han har fysikk som en 25åring! Det er ikke lett å ta over for ham, men Jørgen Pettersen er ung og har fremtiden foran seg, kommenterte FFKs Tor Trondsen.

Alt i alt var dette en sterk oppvisning av Fredrikstad, og treneren påpekte at dette var en viktig seier.

- Dette var en veldig viktig seier i forhold til hvilken ende av tabellen vi skal høre hjemme. Med tre poeng i dag kommer vi et stykke oppover tabellen, og til torsdag har vi en veldig hard bortekamp mot Start, så dette var viktig, avslutter en tilfreds Knut Torbjørn Eggen.

Fredrikstad – Bærum 4-0 (2-0)
Fredrikstad stadion, 3784 tilskuere.
1-0 Roger Risholt (9)
2-0 Håkan Söderstjerna (32)
3-0 Roger Helland (47)
4-0 Markus Ringberg (76)
Gult kort: Truls Vaagan, Bærum. Christer Arnesen, Bærum.
Dommer: Svein-Erik Edvartsen

Fredrikstad (4-4-2): Steinar Sørlie - Pål Andre Czwartek, Tor Trondsen, Jørgen Pettersen, Vebjørn Hagen (Lahai Fallay) - Roger Helland, Bjørnar Johannessen (Anders Østli), Roger Risholt, Håkan Søderstjerna - Markus Ringberg, Lars Petter Hansen (Welton Melo).

Bærum: Knut Dørum Lillebakk, Marcus Bakke, Bjørn Stephansen, Stian Lind Halvorsen, Truls Vaagan, Stian Kristoffersen, Christer Arnesen, Bjørnar Sund, Andreas Hauger, Kim Nysted, Simen Fossum.

Banens beste: Roger Risholt

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f