FFK - Lillestrøm 1-1 (0-1)

Status quo i bunnstriden

FFK spilte en god kamp mot medaljekandidat Lillestrøm på Stadion i kveld, og tok et meget viktig poeng med tanke på at alle de fem andre lagene rundt også tok ett poeng hver denne runden. Hjemmelaget satset offensivt utover i andre omgang, og var helt klart de som fortjente å vinne kampen.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 23. October 2005 - 22:11

Hjemmelaget kommer best i gang i en jevn førsteomgang. Enerly blir felt på hjørnet av boksen til Lillestrøm, og samme manns innlegg blir headet over mål av Raio Piiroja.

Utover i omgangen tar Lillestrøm litt mer over, og får uttelling etter 22 minutter. Lund-Hansen i FFK-målet gjør et av kveldens mange feilvalg og går ut i en duell for å nå ballen. Han rekker aldri frem, men headingen mot mål blir stoppet på streken av Piiroja. Dessverre går stopperkjempens klarering rett ut til en motspiller, som tar ned ballen og slår et hardt og lavt innlegg. På straffemerket dukker Arild Sundgot opp og banker inn ledermålet for bortelaget. 1-0.

FFK får umiddelbart en sjanse til å utlikne når kaptein Enerly får sjansen på volley fra skrått hold, men skuddet går et stykke over målet til en meget god Reitmaier. Etter dette kom det en periode uten noen muligheter å snakke om, inntil hjemmelaget får frispark på 18 meter. Raymond Kvisvik gjør seg klar, og skyter godt mot lengste stolpe. Dessverre er LSKs gode målvakt på plass og stopper forsøket.

Like etter frisparket forserer Hoås gjennom feltet til Lillestrøm og legger ballen ut til Ramberg som brenner til. Avslutningen er på vei inn i nettet, men blir dessverre blokkert til hjørnespark. På corneren dukker Simen Brenne opp og nikker ballen i mål, men scoringen annulleres korrekt for at Brenne klatrer på en LSK-spiller.

Pause

Andre omgang sparkes i gang, og med høy tenning blir det mange tøffe dueller i starten. På de første ti minuttene rekker både Ramberg for hjemmelaget og Mouelhi og Riise for bortelaget å pådra seg gule kort. Så velger Knut Torbjørn Eggen å ta ut Ramberg til fordel for Martin Wiig, noe som skulle tenne hjemmelaget til innsats.

Riktignok er det første som skjer etter byttet at LSK kommer på en overgang, tre mot to, men Bjørkøy er flott hjemme og avverger faren. Bare et par minutter etter dette ruller FFK opp på høyresiden. Enerly tar med seg Czwartek som kommer på en fin overlapp, hans gode innlegg stusses videre av Simen Brenne som vinner imponerende i lufta, og på bakre stolpe er Øyvind Hoås på plass og setter ballen kaldt i nettet bak Reitmaier. 1-1.

Nå er det hjemmelaget som kjører kampen, og tjue minutter før slutt kommer Brian West inn for Enerly. Eggen satser på seier nå. West skaper umiddelbart trøbbel for treige forsvarsspillere, og skulle også få sine sjanser til å bli matchvinner selv. Etter et flott innlegg fra venstresiden kommer Brian til en flott heading, men dessverre er Reitmaier på plass nok en gang med en meget god redning.

Kvarteret før slutt kommer Øyvind Hoås seg fri i bakrommet etter en dødball, men spissens avslutning blir slått til hjørnespark. Samtidig som FFK nå skaper sjanser, har Lillestrøm satt inn den innlånte spissen Andreas Haddad, som truer bakrommet på overganger. Nettopp Haddad skaper bortelagets siste store mulighet da han drar seg gjennom og legger tilbake til Sundgot. Heldigvis for Lund-Hansen og hjemmelaget klarer ikke LSK-spissen å presse avslutningen ned, så den går ufarlig langt over mål.

Kampens siste store mulighet går til Brian West, som blir spilt gjennom og løper fra forsvaret til Lillestrøm. Den lynhurtige amerikaneren kommer veldig skrått på mål, men får i vei et kjempeskudd som slår i stolpen.

Alt i alt en veldig bra gjennomført kamp av FFK, som hadde fortjent mer enn det ene poenget de ble stående igjen med i kveld. I og med at alle de seks lagene nederst på tabellen tok ett poeng hver, ligger FFK fremdeles på kval-plass, og har muligheten til å sikre plassen med seier mot Start kommende lørdag.

FFK-børsen:

Alexander Lund-Hansen 3
God reaksjonsredning på et godt skudd i andre omgang, men vanvittig usikker hver eneste gang han kommer ut i feltet. Helt på bærtur i forkant av Lillestrøms mål, og er på god vei ut på tur i flere andre situasjoner. Mangler kamptrening, helt tydelig.

Pål André Czwartek 4
Matcher tempoet til Pål Strand, og holder rimelig kontroll på han. Positive initiativer fremover i andre omgang fører til scoring. Ellers på det jevne.

Bora Zivkovic 4
Kommer brukbart ut av tøffe dueller med hodesterke Lillestrømspillere, spiller en grei kamp.

Raio Piiroja 4
Vinner mange dueller, og vil mye som vanlig. Bør lære seg at noen ganger er det greit å bare få bort ballen, om det så er til innkast. Grei kamp.

Trond Erik Bertelsen 6
Viktig brikke å få tilbake i laget. Oppofrende innsats, viktig med farten sin. Spiller på det nivået vi har blitt vant til å se han, selv om han gjør noen småfeil er dette meget bra.

John Anders Bjørkøy 6
Nok en gang en av lagets klart beste spillere. Midtbanemotor og terrier, og helt klart best når han får spille sentralt, men takler alle rollene han blir satt til. Viser at han var et meget godt kjøp av FFK-ledelsen, og blir en viktig brikke i laget uansett divisjon neste år.

Simen Brenne 4
Hvor er det blitt av formen? Mulig det er redselen for flere gule kort som hemmer Simen, han er uansett ikke oppe på det nivået han var på våren og sommeren. Er riktignok nest sist på ballen som gir mål fra Hoås, men dette er langt under det vi forventer av lagets midtbaneelegant.

Hans Erik Ramberg 4
Ramberg gjør nok en kamp litt under pari, viljen er nok der men det spørs om ikke han ville trives bedre i en litt mer offensiv rolle. Med det defensive som hovedansvar er han rett og slett ikke god nok.

Raymond Kvisvik 5
Kvisvik hever seg etter å ha ristet av seg smellene fra Molde-kampen, og viser tidvis hva han er god for. Jobber også bra, men også her har vi lov til å forvente littegrann mer.

Dagfinn Enerly 5
Enerly vil mye, men klarer ikke helt å være målfarlig. Avslutningene går gjerne over, men han skal ha for å komme seg i posisjon. Positiv involvering i forkant av målet.

Øyvind Hoås 7 (BB)
Kjempen fra Molde imponerer med å ha hevet seg voldsomt de siste kampene, etter å ha vært FFKs klart mest utskjeldte spiller etter noen svake opptredener. Vinner dueller i lufta og langs bakken, slår smarte pasninger og scorer et viktig mål. Dersom han fortsetter utviklingen sin og klarer å bli jevn i prestasjonene, er Hoås en spiss FFK kan få mye glede av både neste år og kommende sesonger i toppen av norsk fotball.

Martin Wiig 5
Kommer inn og skaper en entusiasme i laget med noen gode involveringer, blir flyttet ned på høyrekanten når West kommer inn og er litt mindre med offensivt etter dette. Bra innhopp av Wiig, som nå virkelig har meldt ser på i kampen om en plass fra start mot Start.

Brian West kom inn, men spilte for liten tid til å bli vurdert.