temp

FFK - Molde 1-1 (0-1)

To viktige poeng tapt i bunnstriden

Under Knut Torbjørn Eggens ledelse har FFK-spillerne hevet seg markant de siste par kampene. I dag spiller de en god kamp mot et Moldelag i form, og hadde avslutningene fra hjemmelaget stått i stil med innsatsen ville Molde reist poengløse hjem i kveld.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 16. October 2005 - 22:30

Kampen åpner rolig, men tempoet og temperaturen tar seg raskt opp ute på gressmatta. Det går nesten tjue minutter før Hoås er på vei gjennom etter pasning fra en opplagt Raymond Kvisvik, men assistentdommeren er ivrig oppe med flagget. Dette må ha vært en hårfin avgjørelse.

Istedet får Molde kampens første sjanser, den første går til hjemvendte Daniel Berg Hestad som spilles alene gjennom med Steinar Sørlie, men avslutter svakt til side for FFK-keeperens lengste hjørne. Like etter får Rob Friend hodet på et innlegg, men Sørlie er bra med og redder fint. Spillet bølger frem og tilbake nå, en åpen og morsom kamp i denne perioden.

Simen Brenne får avsluttet fra 17-18 meter når halvtimen nærmer seg, men ballen stryker utenfor stolpen til Moldes Knut Dørum Lillebakk. Like etter skjærer Enerly inn fra venstrekanten og skyter mot lengste stolpe. Ballen går like utenfor. Det lukter mål for hjemmelaget i øyeblikket.

Så kommer en situasjon hvor Bjørkøy spilles fint gjennom langs høyresiden. Han avanserer inn i straffefeltet til Molde, hvor han blir overfalt og dratt ned av bortelagets venstreback. Dommer Øvrebø foretar seg ingenting, til publikums store fortvilelse. Så, i neste angrep, får Enerly en skuddmulighet som kanskje Hoås burde tatt selv, men avslutningen blokkeres.

Det nærmer seg pause når Dagfinn Enerly blir spilt gjennom, og linjemannen (assistent er et for fint ord etter dagens vinking) vifter igjen ivrig med det gule flagget sitt. Svært tvilsom avgjørelse, noe hele Plankehaugen da også gir klart uttrykk for. Istedet for sjanse til Enerly, går Molde på en overgang langs venstresiden. Stian Ohr blir akkurat for rask for dagens debutant på høyrebacken, Jørgen Magnussen. Ohr får slått ut i feltet, hvor Berg Hestad til slutt får ballen og triller den inn i hjørnet. Det er Moldespillere i offside idet skuddet går, men de påvirker ikke spillet i denne situasjonen, ifølge dommeren. Dermed 0-1, som også blir pauseresultatet.

Molde gjør ett bytte i pausen, Mavric erstatter en skadet Strande. Et rent forsvarsbytte.

Hjemmelaget skaper andre omgangs første mulighet, Simen Brenne kommer til heading på et hjørnespark, men Lillebakk får slått til ny corner. FFK åpner omgangen lovende, og er aggressive og gode. Dessverre skapes ingen virkelig store muligheter i denne perioden. Vi må halvveis ut i omgangen før Molde skaper en ny stor mulighet, men en totalt umarkert Rob Friend avslutter langt over målet til Steinar Sørlie.

8264 tilskuere øyner kanskje håp da Jørgen Magnussen, som gjør en absolutt godkjent debut, blir byttet ut til fordel for Martin Wiig. Ikke lenge etter kommer Brian West inn for Lars Blixt, dermed satses det virkelig fremover idet det gjenstår et kvarter av kampen.

Etter 83 minutters spill får endelig hjemmelaget hull på byllen. Et flott innlegg fra Bjørkøy treffer hodet til innbytter Martin Wiig, som får kjempetreff. Ballen er innom både keeper og en forsvarsspiller på streken, men avslutningen er så hard at den sniker seg inn i nettet. 1-1. Den offensive satsingen til Knut Torbjørn Eggen gir uttelling på slutten av kampen.

Dessverre klarer ikke FFK å avgjøre kampen på slutten, Molde er nær å ta med seg alle poengene etter en tvilsom inngripen av Steinar Sørlie. Hjemmelaget får kampens siste mulighet, da Hoås får en skuddmulighet på en overgang. Spissen velger å skyte fra over tjue meter istedenfor å ta med seg West som er på vei opp, og avslutningen ender et stykke til side for mål.

Alt i alt en godkjent kamp spillemessig av FFK, og klar fremgang i forhold til sist hjemmekamp. Hvis man beholder troen, og gir enda et hakk mer i duellene mot Lillestrøm neste søndag, så er det absolutt mulig å få med seg poeng fra den kampen også.

Én ting er sikkert, vi har ikke røkka ned enda!

FFK-børsen:

Steinar Sørlie 4
Kan ikke lastes for scoringen. Har et par gode redninger, litt usikker i feltet.

Jørgen Magnussen 4
Debuterer til godkjent i uvant posisjon på høyreback. Spiller på det enkle og virker trygg. Har noe plasseringsproblemer, og er feilposisjonert i forkant av Molde sin scoring.

Bora Zivkovic 4
Starter kampen direkte skrekkelig. Taper dueller og virker lite pigg. Blir bedre utover i kampen, men vi forventer mer.

Raio Piiroja 5
Bestemann i forsvarsrekka. God i duellene og solid innsats. En del svake oppspill.

Lars Blixt 4
Godkjent kamp som vikar for Bertelsen på venstreback. Bidrar minimalt offensivt, men gjør relativt få feil defensivt.

John Anders Bjørkøy 6
FFKs beste spiller. Er motoren i laget. God med ball og god uten ball. Er en ressurs som bør brukes sentralt på midtbanen!

Hans Erik Ramberg 4
Har innsatsen og løpsstyrken, men slurver litt vel mye i pasningsspillet og blir litt enkel i duellspillet. Klarer ikke å dominere den sentrale midtbanen sammen med Brenne.

Simen Brenne 4
Markerer seg noen ganger ved sine klassiske løp i bakrommet, men utretter skuffende mye og ofte på etterskudd. Pådrar seg heldigvis ikke gult kort denne gang!

Raymond Kvisvik 3
Åpner lovende, men er tidvis sløv uten ball og åpenbart langt unna toppformen. Får seg en smell i 2. omgang og preges nok av det. Pluss for noen gode dødballer.

Øyvind Hoås 5
Til tider briljant når han brukes rett av lagkameratene. Gjør mye fornuftig med ballen, men har fortsatt en del å gå på i arbeid uten ball. Bør også bli mer hissig på å komme til store målsjanser. Viser likevel at han er i form.

Dagfinn Enerly 3
Glimter til av og til, men altfor sjeldent. Moldes forsvarere har stort sett full kontroll, men alltid farlig når han får ladet kanonen fra 30 meter og inn.

Martin Wiig og Brian West kom inn i 2. omgang.

26/04/2024 22:15 | c8124340