Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Bodø/Glimt - FFK 1-2

Full pott i Bodø!

Med kniven på strupen tok FFK alle tre poengene i Bodø. Etter to tidlige scoringer av John Anders Bjørkøy og Dagfinn Enerly (straffe), spilte FFK på seg selvtillit og vant til slutt 2-1 i en nervepirrende kamp på Aspymra. I sentrum for begivenhetene var en lysende god Øyvind Hoås som virkelig briljerte offensivt! Les mer...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 02. October 2005 - 20:02

Er det lov å snakke om Eggen-effekten?

De første minuttene var det Glimt som trillet ball på Aspymra. FFK fikk imidlertid den første sjansen, men på åpent mål fra én meter, så presterer Dagfinn Enerly å skyte utenfor. Helt mirakuløst, og jeg fikk en vond følelse om at dette skulle bli en stang-ut-dag.

Men så snudde det seg. Det er bare spilt knappe 7 minutter når Horn stormer ut mot 16-meteren for å bokse bort et langt oppspill. Men isteden header midtstopper Fredrik Kjølner ballen rett i beina på Bjørkøy som enkelt kan trille ballen inn i det åpne målet. En heldig scoring, men vi takker og bukker. Horn hadde ingen god dag mot FFK på Aspmyra i fjor (du husker kanskje Ringberg sitt skudd fra over 30 meter?), og han så gledelig nok ut til å fortsette i samme spor denne kvelden.

Noen få minutter etterpå må Raymond Kvisvik hinke av banen med tydelige smerter. Michael Røn kommer inn og plasserer seg på høyre midtbane, mens poteten John Anders Bjørkøy tar plass på venstre.

Når kampen har fått satt seg etter 10-15 minutter, så presenterer Trond Olsen seg for første gang. Den lynraske kantspilleren terroriserte Pål André Czwartek og skapte gang på gang farligheter.

FFK er derimot sjeldent gode offensivt til å være på bortebane og skaper flere halvgode muligheter. Undertegnede noterte et greit skuddforsøk fra Zivkovic som gikk over, det samme fra Enerly (som burde gått lenger inn i feltet før han avsluttet) og en heading fra Hoås tett på Horn som sistnevnte måtte fiste over tverrligger og til corner.

Etter 28 minutter er imidlertid Glimt farlig nær utligning. Hjemmelaget får frispark, og mens FFK-forsvaret tar siesta, benytter Glimt anledningen til å ta et raskt frispark og plutselig kan Harald Martin Brattbakk avslutte i god posisjon. Heldigvis får han aldri dreis på skuddforsøket.

Bare minuttet etter setter Michael Røn ballen i nettet etter flott fremspill av Hans Erik Ramberg, men dommer Brage Sandemoen blåser av for offside. Tvilsomt. Et flott angrep var det uansett.

Flott var også Øyvind Hoås sin prestasjon før han ble lagt i bakken og skaffet FFK straffespark etter drøye 30 minutter. Den langbeinte spisen blir spilt gjennom og drar med seg ballen på ypperlig vis før han blir lagt i bakken av en klønete Horn. Straffesparket setter Dafinn Enerly iskaldt i mål – og dermed leder FFK utrolig nok 2-0 på bortebane!

Kort tid etter lager Trond Erik Bertelsen frispark skrått utenfor egen 16-meter og pådrar seg samtidig et gult kort. Det betyr at den viktige venstrebacken må stå over neste kamp mot Molde om to uker. I 2. omgang skulle også Czwartek pådra seg kort, og dermed er to av våre backer uaktuelle til den viktige bunnkampen mot Molde.

Resten av omgangen kjører Glimt på for å få en scoring før pause, og etter 38 minutter får de lønn for strevet. Bertelsen er uheldig og bommer regelrett på ballen etter et overlegg, og når Brattbakk da står alene rett foran Sørlie, så gjør ikke den rutinerte måltyven noen feil.

FFK holder unna ut omgangen og kan dermed gå i garderoben med 2-1 i bagasjen.

Det er sjeldent vi skriver om ting som skjer i pausen, men dette var så pussig at det MÅ formidles:

Mens Knut Torbjørn Eggen og Per Egil Ahlsen (forhåpentligvis) befinner seg i garderoben for en "pep-talk" med spillerne, er Drillo plutselig blitt hovedkarakter i tidenes mest bisarre pauseunderholdning. For ut av intet befinner Drillo seg i midtsirkelen på banen, omkranset av kvinner som danser rytmisk etter etnisk musikk. Slik holder de på i nærmere 5 minutter! Snakk om å være "out of context", Drillo…

Etter den noe spesielle pauseunderholdningen, starter 2. omgang opp uten at noen av lagene har byttet spillere.

FFK starter friskt, for det har bare gått to minutter da John Anders Bjørkøy drar seg fri i god posisjon og kan storme mot mål. Men rutinerte Erik Hoftun vil det annerledes og legger Bjørkøy kynisk og rutinert i bakken. Gult kort til Hoftun som fratar Bjørkøy en veldig stor sjanse.

Når det gjelder Bodø/Glimt, så er det fortsatt Trond Olsen som er deres fremste angrepsvåpen. Kantspilleren, som etter sesongen er LSKs eiendom, stod bak nesten alt som hjemmelaget skapte. Etter 60 minutter gjør han et fantastisk stykke forarbeid når han tråkler seg gjennom et uttall FFK-spillere som åpenbart er nervøse for å lage straffespark, men heldigvis finner ikke ballen veien inn i nettmaskene. Ca 5 minutter senere kjører han igjen karusell med Czwartek før han avslutter like utenfor… FFK er heldige som unngår baklengs.

FFK fikk straffespark i 1. omgang, men burde også hatt et i 2. omgang. Kampens store profil, Øyvind Hoås, spiller elegant gjennom Dagfinn Enerly. Han forserer inn i 16-meteren og blir helt tydelig hektet bakfra. Men en feig Bragemoen blåser ikke for straffespark.

Hoås er også i høyeste grad involverte i det neste angrepet. Etter et glitrende forarbeid hvor han får vist sitt store tekniske repertoar, finner han Enerly som i sin tur finner Bjørkøy med en lekker pasning. Dessverre kommer Bjørkøy litt bakpå og skyter like over fra god posisjon.

Med Tippeligaens tregeste stopperpar i Erik Hoftun og Frode Kjølner, var det nok flere på tribunen som ble nervøse da Brian West kom inn for Dagfinn Enerly etter en drøy halvtime av 2. omgang. Og amerikaneren satte sitt preg på kampen allerede ved første ballberøring…

Etter 73 minutter setter han full fart med ballen i beina nedover høyre side før han sender av gårde et halvgodt innlegg som havner i beina til Hoås inne i feltet. Hoås trikser opp ballen før han skyter mot mål, men Horn klarer å avverge. Stor sjanse.

Spillet bølger frem og tilbake idet Glimt må frem i forsøk på å få en utligning, mens FFK – særlig med Brian West på banen – er farlige kontringer. Etter 75 minutter får Runar Berg en brukbar mulighet etter litt klabb og babb i FFKs 16-meter. Han snur seg rundt og skyter, men Sørlie er med på notene og redder uten altfor store problemer.

Idet klokka har passert 80 minutter, så får Michael Røn en gigantisk mulighet til avgjøre kampen. Etter at FFK ruller opp et nydelig angrep, så får Røn ballen i meget god posisjon rett foran Horn. Men på merkverdig vis klarer han å bomme på mål. Her burde kampen vært punktert!

Når det nærmer seg 90 spilte minutter, begynner et resignert hjemmepublikum å forlate Stadion. FFK gjør sitt ytterste for å hale ut tiden og setter også inn Mathias Lindström for Michael Røn. Med 5 mann i forsvaret og en midtbanefirer som ligger lavt og kompakt, skal man trygge ledelsen og dra i land en viktig seier.

På overtid får imidlertid Trond Olsen (selvfølgelig) muligheten til å redde ett poeng for Bodø-klubben og frarøve oss to, men skyter i nettveggen!

Etter en usedvanlig nervepirrende 2. omgang, vinner FFK til slutt 2-1.

En utrolig viktig seier, ikke minst i lys av de andre kampene samme serierunde hvor samtlige bunnlag vant sine kamper. FFK klyver likevel opp på kvalikplass, og viktigst av alt: selvtilliten ser ut til å være tilbake.

Ting snur fort i fotball – og nå har vi grunn til å være optimistiske igjen!

Fortsetter spillerne med samme innsats og tæl som i dag, så bør det være fullt mulig å berge Tippeligakontrakten.


FFK-børsen:

Steinar Sørlie 4
Har faktisk ikke så veldig mye å gjøre. Kunne kanskje tatt scoringen, men kan heller ikke lastes for den. God i feltet. Fortsatt usikker på utspill.

Pål André Czwartek 2
Har store problemer mot Trond Olsen. Blir passert og lekt med flere ganger. Pådrar seg gult kort og blir uaktuell til neste kamp.

Raio Piiroja 4
Viser flere ganger at han har store mangler teknisk, men ofrer seg i duellene og begynner å ligne seg selv igjen.

Bora Zivkovic 5
Solid kamp. Noen få skjønnhetsfeil, men likevel tryggere enn på en god stund. Sterk i duellene. Klok når han leser spillet.

Trond Erik Bertelsen 3
Er ganske uryddig. Stor feil da han bommer på ballen ved Glimts scoring. Får noe klønete gult kort og må stå over neste kamp. Bra innsats – som vanlig.

Michael Røn 4
Kommer tidlig inn for Kvisvik og får spille i uvant posisjon på høyre midtbane. Er aggressiv i spillestilen og vinner en del baller. Blir litt usikker når han får tid på seg og skal bruke teknikken sin. Bør score på en kjempesjanse.

Roger Helland 4
Klarer seg bra på sentral midtbane. Litt tempoproblemer av og til, men klarer seg veldig bra når han spiller på det trygge. Viktig defensivt.

Hans Erik Ramberg 4
På sitt beste er han som en klegg oppi beina på motspillerne og vinner ballene, men slurer altfor mye i pasningsspillet. Fra det geniale til det begredelige i løpet av få minutter.

John Anders Bjørkøy 6
Etter at Kvisvik må ut med skade tidlig i kampen, skyves Bjørkøy over på venstre midtbane. Viser at han er tilpasningsdyktig i forhold til nye posisjoner, for Bjørkøy var til tider meget god på FFKs midtbane. Tar tak i kampen, sterk i duellene og stor arbeidskapasitet.

Dagfinn Enerly 4
Fikk sjansen som midtspiss. Startet veldig friskt med gode initiativ, men blir mer borte i andre halvdel av 1. omgang. Våkner til live igjen utover i 2. omgang. Viser at han er en smart spiller, men tar for lange pauser mellom sine gode perioder. Blir byttet ut.

Øyvind Hoås 7
Banens gigant. Eggen mente at han i dag nærmest var et angrep alene, og det er ikke langt fra sannheten. Imponerer voldsomt med teknikk, men har også overblikk og spillerforståelse. Blir hemmet av manglende tempo, og blir derfor mest effektiv når han har løpsvillige spillere rundt seg. Har noen nedtak, finter og vendinger det er høyt internasjonalt snitt over!

Raymond Kvisvik, Mathias Lindström og Brian West spilte for kort til å bli vurdert på børsen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340